Zenginin çorabı

Konusunu Sadefan`da Görüntülemektesiniz!..

Zenginin çorabı, konusunda bu İçerik Zenginin çorabı hakkında en yeni bilgileri, yorumları ve detaylı paylaşımı keşfedin.

Zenginin çorabı

- Sadefan.com | Zenginin çorabı paylaşımı

kivra

Tecrübeli Üye

Zenginin çorabı

Zenginin çorabı

ZENGİNİN ÇORABI

Çok zengin bir adamcağız, ölümünün yaklaştığını hissedince, oğlunu yanına çağırmış. Evvelâ en mühim vasiyetini bildirmiş. Demiş ki : Beni mezara çoraplarımla gömün.? Anlamamakla berâber kabul etmiş oğlu. Adam bir de mektup tutuşturmuş oğlunun eline. :Ölümümden sonra, ilk başın sıkıştığında bu mektubu açarsın demiş sonra. Ona da: Peki demiş çocukcağız.

Neyse hak vâkî olmuş, adam rûhunu teslim etmiş. Eş dost toplanıp ağıt yakarken, oğlanı almış bir düşünce. :Ben şimdi bu adamı çoraplarıyla nasıl gömerim diye. Bir hoca bulup sormuş acele tarafından. Ama müspet cevap alamamış. :Olmaz demiş hoca, : Dinimizce uygun değil böyle bir şey. Başka hocaya sormuş, o da :Olmaz demiş. Çoçuk çâresiz, ölüyü de artık bekletmeden gömmek lâzım. Aklına birden babasının :İlk başın sıkıştığında aç diyerek bıraktığı mektup gelmiş. Hemen mektubu arayıp, bulmuş. Mektupta şunlar yazılıymış. :Oğlum, gördüğün gibi ben bunca zenginliğime rağmen yanımda bir çorap bile götüremiyorum. ...

Zenginin çorabı fıkralar ve mizah içerikleri, Zenginin çorabı ile üyeler eğlenceli paylaşımları takip edebilir.
Geri