Yardım ederken yakın akrabaya mı öncelik verilmelidir?

Konusunu Sadefan`da Görüntülemektesiniz!..

Yardım ederken yakın akrabaya mı öncelik verilmelidir?, konusunda bu İçerik Yardım ederken yakın akrabaya mı öncelik verilmelidir? hakkında en yeni bilgileri, yorumları ve detaylı paylaşımı keşfedin.

- Sadefan.com | Yardım ederken yakın akrabaya mı öncelik verilmelidir? paylaşımı

serapmisali

Super Üye

Zekat ve sadaka verecek olanlar, verilmesi uygun olanlardan istediklerine verebilirler.

Ancak bir sıra gözetmek isterse, evlenip başka aileye karışmış ihtiyaç sahibi kız-oğlan kardeşlere, sonra bunların çocukları olan yeğenlere, damada, ayrı evde yaşayan ihtiyaç sahibi geline, kayınvalideye, halaya, teyzeye, dayıya, diğer akrabalara, komşulara ve özellikle ihtiyaç sahibi öğrencilere, bunların vekillerine zekatta ve fitrede öncelik tanınmalıdır.

Bir kimsenin yakınlarının geçimini sağlarken öncelik vereceği kimseler ise hadis-i şerifte şöyle belirlenmiştir: Ebû Hûreyre (r.a) nakleder: "Bir adam Resûlullah (s.a.s)'a gelerek şöyle dedi: Ey Allah'ın elçisi! Benim yanımda bir dinar para var, nereye sarfedeyim? Hz. Peygamber; "Kendi ihtiyacın için sarfet" buyurdu. Adam: "Yanımda başka bir dinar daha var" dedi. Hz. Peygamber; Eşine sarfet" buyurdu. Adam dedi: "Başka bir dinar daha var". Hz. Peygamber; "Çocuklarına sarfet" buyurdu. Adam:

"Bir dinar daha var" dedi. Hz. Peygamber, onu da hizmetçisine harcamasını söyledi. Son bir dinar daha olduğunu söyleyince de; "Sen onu nereye harcayacağını daha iyi bilirsin" buyurarak, bu konuda onu serbest bıraktı" (Ahmed b. Hanbel, II, 251, 471; Nesâî, Zekât, 54).

Yardım ederken yakın akrabaya mı öncelik verilmelidir? dini konular ve bilgiler, Yardım ederken yakın akrabaya mı öncelik verilmelidir? ile inanç ve ibadet hakkında detaylı içerikler sunuluyor.
Geri