Vatandaşlık ile ilgili En Cok Sorulan Sorular

Konusunu Sadefan`da Görüntülemektesiniz!..

Vatandaşlık ile ilgili En Cok Sorulan Sorular, konusunda bu İçerik Vatandaşlık ile ilgili En Cok Sorulan Sorular hakkında en yeni bilgileri, yorumları ve detaylı paylaşımı keşfedin.

- Sadefan.com | Vatandaşlık ile ilgili En Cok Sorulan Sorular paylaşımı

OxyjeN

Admin

Vatandaşlık ile ilgili En Cok Sorulan Sorular Ve Cevaplari - Vatandaslik Islemleri Hakkinda - Yurtdisinda Vatandaslik Islemleri - alman vatandasligi ile ilgili soru ve cevaplar

Vatandaşlık ile ilgili en çok sorulan sorular

Soru: Alman vatandaşlığına geçmek istiyorum. Alman makamlarından adıma düzenlenmiş "Vatandaşlığa Alınma Garanti Belgesi" aldım.Türk vatandaşlığından çıkma izni için başvurmak istiyorum. Beraberimde hangi evrakları getirmem gerekir?

Cevap: En son medeni halinizi gösteren nüfus cüzdanı, pasaport, altı adet vesikalık fotoğraf, ve garanti belgesinin aslı ve bir örneği ile Başkonsolosluğa gelmeniz gerekmektedir.

Soru: Ailece Alman vatandaşlığına geçmek istiyoruz. Alman makamlarından adımıza düzenlenmiş "Vatandaşlığa Alınma Garanti Belgesi" aldık. Türk vatandaşlığından çıkma izni için başvurmak istiyoruz. Beş kişilik bir aileyiz. Beraberimizde hangi evrakları getirmemiz gerekir ?

Cevap: Eşinizle beraber şahsen başvurmanız gerekmektedir. Çocuklarınızın nüfus cüzdanları ile eşiniz ve size ait en son medeni halinizi gösteren nüfus cüzdanları, pasaportlarınız, eşiniz ve size ait altışar adet vesikalık fotoğraf, garanti belgesinin aslı ve bir örneği ve varsa 15 yaşından büyük çocuklarınızla birlikte Başkonsolosluğa bizzat gelmeniz gerekmektedir.

Soru: Ben anne olarak iki çocuğum ile Alman vatandaşlığına geçmek istiyorum. Eşimden boşandım ve mahkeme kararı ile çocuklarımın velayeti bana verildi. Alman makamları üçümüz adına "Vatandaşlığa Alınma Garanti Belgesi" düzenlediler. Çocuklarım yedi ve onyedi yaşında. Türk vatandaşlığından çıkma izni almak için neyapmamız gerekir ?

Cevap: Boşandıktan sonra yeni bir nüfus cüzdanı almanız gerekir. Alman makamlarınca düzenlenen belgede de yeni medeni durumunuza göre gerekli değişiklik yapılmalıdır. Daha sonra çocuklarınızın velayetinin size verilmesine ilişkin Alman mahkemesi kararının Türk mahkemesince tanınmasına ilişkin kararın aslı ve iki adet örneği, çocuklarınızın nüfus cüzdanları, garanti belgesinin aslı ve örneği, altı adet vesikalık fotoğrafınız ile nüfus cüzdanı ve pasaportunuz ve onyedi yaşındaki çocuğunuz ile Başkonsolosluğa gelmeniz gerekmektedir. Çocuklarınızın babası Türk vatandaşı ise ve hayattaysa çocukların vatandaşlıktan çıkmaları için babanın da yazılı muvafakatının alınması gerekmektedir. Baba muvafakat etmez ise mahkemeden karar alma imkanı vardır.

Soru: Ben eşim ve üç çocuğum ile Alman vatandaşlığına geçme izni almak için Başkonsoloslukta işlem yaptırdım. Şimdi ise Alman vatandaşlığına geçmekten vazgeçtik. Ne yapmamız gerekir ?

Cevap: Eşiniz ile beraber Başkonsolosluğa gelerek dilekçe verdiğiniz takdirde talebiniz İçişleri Bakanlığımıza iletilecektir.

Soru: Eşim Alman vatandaşlığına geçmek istemiyor. Anne olarak üç çocuğum ile Alman vatandaşlığına geçme izni almam mümkün mü ?

Cevap: Hayır. Bunun için çocuklarınızın velayetlerinin mahkeme kararı ile size verilmesi ayrıca eşinizin yazılı muvafakat vermesi gerekmektedir.

Soru: Otuz yaşındayım. Türkiye'de askerliğimi yapmadım. Tecil ettirdim. Alman vatandaşlığına geçme izni almam mümkün mü?

Cevap: Alman vatandaşlığına geçme izni almak için askerlik yapma zorunluğu 1995 yılında çıkan bir kanunla kaldırılmıştır.

Soru: Türk vatandaşlığından izinli çıktım. Türkiye' de ne kadar kalabilirim?

Cevap: Türk vatandaşlığını doğumla kazanmış ve vatandaşlıktan izinli olarak çıkmıssanız Türkiye'de ikamet, seyahat, çalışma, miras, ticari faaliyet, yatırım, gayrimenkul alım ve satımı gibi haklarınız 4112 sayılı yasa ile güvence altına alınmıştır. Dolayısıyla Türkiye'de istediğiniz kadar kalabilirsiniz.

Soru: Almanya'da mülteci olarak bulunuyorum. Evliliğimi Alman makamlarında yaptım. Çocuklarımın nüfus cüzdanı yok. Türk vatandaşlığından çıkabilir miyim?

Cevap: Öncelikle evliliğinizi ve çocuklarınızı Konsolosluk vasıtası ile Türkiye'deki nüfusunuza kaydettirmeniz gerekmektedir. Bu işlemden sonra Türk vatandaşlığından çıkmak üzere müracaat edebilirsiniz.

Soru: Alman vatandaşı olursam, Türkiye'ye kesin dönüş yaparken Alman Devleti'ne ödediğim emeklilik pirimlerini toplu halde alabilir miyim?

Cevap: Hayır. Primler toplu halde alınamaz.

Soru: Türk vatandaşlığından çıkma müracaatı yapınca pasaportum hemen iptal ediliyor mu?

Cevap: Türk pasaportu kesin çıkma belgesi alınana kadar iptal edilmez.

Soru: Türk vatandaşlığından izinli çıktığım takdirde, öldüğümde Türkiye'ye gömülebilir miyim?

Cevap: Evet. İçişleri Bakanlığından izin almak şartıyla gömülebilirsiniz.

Soru: Benimle birlikte çocuğumun da T.C. vatandaşlığından ayrılabilmesi için eşimin muvafakatı yeterli midir?

Cevap: Eşiniz vatandaşlıktan çıkmıyor ise eşinizin muvafakat vermesi, çocuğunuzun izinli çıkış yapması için yeterli değildir.

Soru: Türk vatandaşlığından izinli olarak çıkanlar motorlu araç ithal hakkından yararlanabilir mi?

Cevap: Hayır yararlanamaz. Bu hak sadece Türk vatandaşlarına tanınan bir haktır.

Soru: Türkiye'deki bir kuruma veya muhtaç bir şahsa araç veya eşya bağışlamak için ne yapmam gerekir?

Cevap: Bağış yapılacak kurumun ismi ile muhtaç kişinin adı-soyadı ve doğum tarihine dair bilgiler, bağışlanacak araç veya eşyaya ait bilgiler (Marka, model, şesi/seri numarası ve diğer özelliklerine dair bilgiler) ile pasaport ve nüfus cüzdanınız ile Başkonsolosluğa şahsen müracaat ederek Bağış senedi yaptırmanız gerekmektedir.

Kaynak:Mavi Rehber

Vatandaşlık ile ilgili En Cok Sorulan Sorular gurbetçiler forumu, Vatandaşlık ile ilgili En Cok Sorulan Sorular ile yurtdışındaki üyeler haberleşebilir ve içerik paylaşabilir.
Geri