Ticaret Mallarının Zekatı - Emrullah Dumlu

Konusunu Sadefan`da Görüntülemektesiniz!..

Ticaret Mallarının Zekatı - Emrullah Dumlu, konusunda bu İçerik Ticaret Mallarının Zekatı - Emrullah Dumlu hakkında en yeni bilgileri, yorumları ve detaylı paylaşımı keşfedin.

- Sadefan.com | Ticaret Mallarının Zekatı - Emrullah Dumlu paylaşımı

serapmisali

Super Üye

Ticaret Mallarının Zekatı Kitap Özeti - Emrullah Dumlu Kitapları - Emrullah Dumlu Kitap Tanıtım - Ticaret Mallarının Zekatı Kitap Fiyatı - Ticaret Mallarının Zekatı Ön Okuma

Kitap Özet

Klasik fıkıh müktesebatında zekâta konu olan mallar genelde

beş grupta ele alınmıştır.

Bu gruplar içersinde yer alan ticaret mallarının zekâtı konusu oldukça basit bir düzeyde incelenmiştir. Bu durum tarım toplumunun ticari faaliyetlerinin tekdüzelik arz etmesinden kaynaklanmaktadır.

Günümüzde ise ticarî yapı, menkul mal alım satımının ötesinde üretim, tüketim ve diğer aracılık faaliyetlerinin tümünü kapsayacak nitelikte genişlemiştir. Bunun sonucu olarak da ticarî faaliyetler, tek bir şahsı ve tek bir muameleyi aşarak ticarî işletmeler eliyle yürütülmeye başlanmış ve büyük ölçüde kurumsal bir nitelik kazanmıştır. Gelinen noktada ticari alan, başta sanayi sektörü olmak üzere özel ticari işletmeler

tarafından yürütülen turizm, sağlık, eğitim, taşımacılık gibi pek

çok hizmet sektörünü de kapsamaktadır.

Bir doktora çalışması olan bu eserde ticaret mallarının zekâtı

konusu güncel uygulamalar ekseninde incelenmiştir. Ayrıca

eserde zekâta tabi tüm malları kapsayacak nitelikte genel esaslar ortaya konulmaya çalışılmış ve bu esaslar çerçevesinde bahse konu malların zekâtı üzerinde durulmuştur.
Kitap Ön Yüzü

http://www.ilknokta.com/urun/T/134066.jpg
Kitap Künyesi

Rağbet Yayınları

» Din

Fiyatı : 14,00 TL

Mart 2012, 272 sayfa, ISBN: 9786055378165

Ticaret Mallarının Zekatı - Emrullah Dumlu yeni çıkan kitaplar ve tanıtımları, Ticaret Mallarının Zekatı - Emrullah Dumlu ile forum üyeleri güncel içeriklere erişebilir, kitap incelemeleri ve özetler burada!
Geri