Taner Birsel

Konusunu Sadefan`da Görüntülemektesiniz!..

Taner Birsel, konusunda bu İçerik Taner Birsel hakkında en yeni bilgileri, yorumları ve detaylı paylaşımı keşfedin.

Taner Birsel

- Sadefan.com | Taner Birsel paylaşımı

Gripin

VIP Üye

Taner Birsel

Taner Birsel
Taner Birsel Kimdir - Taner Birsel Resimleri - Taner Birsel Biyografisi - Taner Birsel Hakkında
1959 yılında Akhisar'da doğdu. 1976 –1980 yıllarında Gazetecilik ve Halkla İlişkiler okudu. 1981 – 1985 yılları arasında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünde eğitim gördü. 1985'den beri görev yaptığı İstanbul Devlet Tiyatrosu 'nda 30'dan fazla oyunda oynamıştır.
http://img.sabah.com.tr/2008/10/23/gny/im/2499E78B70CCA74980040198r.jpg
Son zamanlarda kanal d gösterilen öyle bir geçer zaman ki dizisinde küçük osmanın yetişkin halini seslendiren Taner Birsel..

Kısa sürede Türkiye'nin en çok izlenen dizisi olan "Öyle Bir Geçer Zaman Ki"de Osman'ın yetişkin halini ünlü oyuncu Taner Birsel seslendiriyor.

Küçük yaşına rağmen önemli bir rolü gayet başarılı bir şekilde oynayan Emir, dizinin tutmasında belki de en önemli etken. Öte yandan dizinin kendi ağzından anlatılması Emir'e daha da önem katıyor. Hikayenin anlatıcısı Küçük Osman, zaman içinde 45 yaşına gelecek ve Osman'ı seslendiren Taner Birsel'in de diziye dahil olması bekleniyor.

Rol aldığı bazı oyunlar

* Kral Lear
* Ben Ruhi Bey Nasılım
* Hizmetçiler
* Arturo Ui'nin Önlenebilir Tırmanışı
* Cyrano de Bergerac
* Ayışığında Şamata
* Tanrı
* Hamlet
* Batı Yakasının Hikayesi
* Afife Jale
* Abdülcanbaz
* Oresteia
* Danton'un Ölümü

Rol aldığı bazı sinema filmleri

* Gölgesizler
* Devrim Arabaları
* Tatil Kitabı
* Beş Vakit
* Korkuyorum Anne
* İtiraf
* Çamur
* O da Beni Seviyor,
* Şellale
* Filler ve Çimen
* Kaç Para Kaç
* Bir Erkeğin Anatomisi
* Bir Kadının Anatomisi
* Yalancı Şafak
* Sır Dosyası

Sahip olduğu ödüller

* 24. SİYAD - En İyi Erkek Oyuncu : İtiraf 2002
* 21. SİYAD - En İYi Erkek Oyuncu : Kaç Para Kaç 1999
* 21. İstanbul Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu Kaç Para Kaç 1999
* Avni Dilligil Tiyatro Ödülleri : - En İyi Erkek Oyuncu
* Ulusal Tiyatro Karşılaşması - En İyi Erkek Oyuncu

Taner Birsel biyografiler ve hayat hikayeleri, Taner Birsel ile kullanıcılar ilham verici yaşam öykülerine ulaşabilir.
Geri