Suya Düşen Kan - Harun Tokak

Konusunu Sadefan`da Görüntülemektesiniz!..

Suya Düşen Kan - Harun Tokak, konusunda bu İçerik Suya Düşen Kan - Harun Tokak hakkında en yeni bilgileri, yorumları ve detaylı paylaşımı keşfedin.

- Sadefan.com | Suya Düşen Kan - Harun Tokak paylaşımı

serapmisali

Super Üye

Suya Düşen Kan Kitap Özet - Harun Tokak Kitapları - Suya Düşen Kan Kitap Tanıtım
- Suya Düşen Kan Kitap Fiyatı - Suya Düşen Kan Ön Okuma

Kitap detayı

Hazreti Adem, Hazreti Yakub, Hazreti Yusuf, Hazreti Fatıma ve Zeynül Abidin...

Bu beş insan, tarihte herkesten çok ağlamıştır. Hazreti Adem, cennetten çıkarıldıktan sonra o kadar çok ağladı ki
gözyaşları yüzünde iz bıraktı. Hazreti Yakub, oğlu Yusufa o kadar ağladı ki, gözlerini kaybetti. Bu yüzden Hazreti
Yakuba şöyle dediler: "Ey Yakub! Sen o kadar Yusufu düşünüp ağlıyorsun ki ağlamakla helak olacaksın."

Hazreti Yusuf da babası Yakubdan uzak kaldığı için o kadar ağladı ki, hapiste olanlar rahatsız oldular ve şöyle dediler:
"Ey Yusuf! Ya geceleri ağla gündüzleri sus veya gündüzleri ağla geceleri sus!" Hazreti Yusuf geceleri veya gündüzleri
ağlama hususunda onlarla anlaştı. Hazreti Fatımatüz Zehra da babasından sonra o kadar çok ağladı ki, Medine halkı
rahatsız oldular ve: "Ey Peygamberin kızı! Gece gündüz ağlaman bizde derman bırakmıyor ki iş yapalım" dediler. Hazreti
Fatıma, babasının firakına ancak altı ay dayanabildi.

İmam Zeynül-Abidin de kırk yıl boyunca Kerbela için gözyaşı döktü. Önüne yemek bıraktıklarında ağlıyordu, kendisine su
getirdiklerinde ağlıyordu… Bir gün yakınlarından birisi, "Ağlamanızla kendinizi helak edeceğinizden korkuyorum!"
deyince şöyle dedi: "Ben üzüntü ve kederimi Allaha şikayet ediyorum. Ben bir takım şeyler biliyorum ki sizler
bilmiyorsunuz. Ben Kerbelayı hatırladığımda hıçkırıklar boğazımı sıkıyor...
(Tanıtım Bülteninden)

http://i.imgur.com/aS8iuE7.jpg

Sayfa Sayısı: 394
Baskı Yılı: 2013
Dili: Türkçe
Yayınevi: Ufuk Yayınları

Suya Düşen Kan - Harun Tokak yeni çıkan kitaplar ve tanıtımları, Suya Düşen Kan - Harun Tokak ile forum üyeleri güncel içeriklere erişebilir, kitap incelemeleri ve özetler burada!
Geri