Soslu Tavuk Şinitzel

Konusunu Sadefan`da Görüntülemektesiniz!..

Soslu Tavuk Şinitzel, konusunda bu İçerik Soslu Tavuk Şinitzel hakkında en yeni bilgileri, yorumları ve detaylı paylaşımı keşfedin.

Soslu Tavuk Şinitzel

- Sadefan.com | Soslu Tavuk Şinitzel paylaşımı

HaZaL

VIP Üye

Soslu Tavuk Şinitzel

Soslu Tavuk Şinitzel

Soslu Tavuk Şinitzel

Malzemeler

Tavuk göğüs eti (ben 1 kilo kadar yaptım, kişi sayısına göre ayarlayın)
2 yumurta
2 bardak süt
Galeta unu
Kimyon, kekik, köri, karabiber, kırmızı toz biber, çok az pul biber de olabilir.
Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı
Tavuk göğüs etimizi şinitzel yapacak şekilde kesip kalınsa biraz döverek inceltiyoruz (ya da hazır kesilmiş şinitzel’e hazır halde alıyoruz). Kızartmadan 4-5 saat önce 2 bardak sütümüzün içine, kimyon, az karabiber, köri, toz biber, az kekik, az pul biber karıştırıp, süte yatırın etleri beklesinler. 2 tane yumurtayı çukur bir kaba kırıp çırpıyoruz. Düz bir tabağa galeta unutu koyuyoruz. Tavamız da sıvı yağımızı ısıyıyoruz. Sütte bekleyen tavuk etlerimizi çıkarıp önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağımızda kızartıyoruz. Ben bazen gögüs etlerini, süt baharat karışımında bekletip küçük parmağım şeklinde kesiyorum yumurta, galate ununa bulamadan tavada çevirerek kızartıyorum böyle de iyi oluyor. Patates kızartması ya da pilav yanında servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Soslu Tavuk Şinitzel et-tavuk ve balık yemekleri, Soslu Tavuk Şinitzel ile kullanıcılar protein ağırlıklı yemek tariflerini keşfedebilir.
Geri