Pratik patates böreği

Konusunu Sadefan`da Görüntülemektesiniz!..

Pratik patates böreği, konusunda bu İçerik Pratik patates böreği hakkında en yeni bilgileri, yorumları ve detaylı paylaşımı keşfedin.

Pratik patates böreği

- Sadefan.com | Pratik patates böreği paylaşımı

FairyTale

Genel Sorumlu

Pratik patates böreği

Pratik patates böreği

Pratik patates böreği
Çayın yanında ikram edebileceğiniz pratik patates böreği..

http://image.haber7.com/haber/haber7/bigmanset/107420100302100418472.jpg

Malzemeler

6 adet patates
1 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta
Yarım demet maydanoz, dereotu
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
1 paket kabartma tozu

Yapılışı: Patateslerin kabuklarını soyarak küp şeklinde doğrayın. Yoğurt, yağ, un, yumurta ve kabartma tozunu karıştırın. Patatesleri de ekleyip, harmanlayın. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotunu, karabiber, tuz ve kırmızıbiberi de ilave ederek, bütün malzemeyi karıştırın. Karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Pratik patates böreği hamur işleri tarifleri, Pratik patates böreği ile kullanıcılar farklı hamur tariflerine kolayca ulaşabilir.
Pratik Patates Böreği

http://i30.tinypic.com/2mflsad.jpg

Malzemeleri:

- 4 tane orta boy patates
- 1 su bardagi süt
- 1 cay bardagi sivi yag
- 3 yumurta
- 1 cay kasigi tuz
- 1/2 yemek kasigi seker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 ufak su bardagi un
- biraz karabiber ve pul biber

Yapilisi:

1. Patateslerin kabuklarini soyup, kizartmalik dogruyorsunuz (ben yuvarlak dogradim).

2. Alti cabuk kizan ve margarinle (ben yagli kagit kullandim, tepsi temizlemesi kolay olsun diye) yagladiginiz bir tepsiye diziyorsunuz. 250 C derecede (ben 200 C'de pisirdim) önceden isitilmis firina 3 - 4 dakikaligina atiyorsunuz.

3. Bu arada süt, yumurta, sivi yag, tuz, seker, kabartma tozu ve unu karistirip iyice cirpiyorsunuz. (Ben kirmizi biber de ekledim). Bu karisimi firindan cikardiginiz patateslerin üzerine güzelce gezdiriyorsunuz ve tepsiyi tekrar firina atiyorsunuz. Üzeri iyice kizarip patatesler pisince böregi - evet böregi - cikariyor ve dilimleyerek servis yapiyorsunuz.

Afiyet olsun!!

Geri