HaZaL
VIP Üye
Patatesli Ay Çöreği Mayasız
Patatesli Ay Çöreği (Mayasız)
Malzemeler
Patatesli Ay Çöreği Malzemeler
125 gr. tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
1 tatlı kaşığı tuz
yarım paketten biraz fazla kabartma tozu
4 su bardağı un
Patatesli iç malzemesi
1 büyük patates
1orta boy soğan- soğanı kavurmak için 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
Karabiber, çok az kimyon,
1 tatlı kaşığı kuru nane, tuz ve kırmızı biber
Yapılışı
Adım1
Patatesli Ay Çöreği Nasıl Yapılır? Önce patatesi haşlayıp ezin. Küçük doğranmış soğanları az yağda sarartıp altını kapatın. Patatesleri ve baharatları ekleyip karıştırın.
Adım2
Oda ısısında yumuşamış tereyağı, zeytinyağı, yumurta(birinin sarısını ayırın) ve yoğurdu karıştırın. Kalan malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan iki ceviz büyüklüğünde parçalar alıp uzunlamasına açıp, patatesli içten orta kısmına koyun. İçin her iki tarafını birleştirip elinizle hafifçe yuvarlayın.
Adım3
Uçları orta kısıma doğru büküp ay şekli verin. Ayırdığınız yumurta sarısına bir tatlı kaşığı kadar zeytinyağı ekleyip karıştırın. Ay çöreklerinin üzerine fırçayla sürüp çatalla çizin.
Malzemeler
Patatesli Ay Çöreği Malzemeler
125 gr. tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
1 tatlı kaşığı tuz
yarım paketten biraz fazla kabartma tozu
4 su bardağı un
Patatesli iç malzemesi
1 büyük patates
1orta boy soğan- soğanı kavurmak için 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
Karabiber, çok az kimyon,
1 tatlı kaşığı kuru nane, tuz ve kırmızı biber
Yapılışı
Adım1
Patatesli Ay Çöreği Nasıl Yapılır? Önce patatesi haşlayıp ezin. Küçük doğranmış soğanları az yağda sarartıp altını kapatın. Patatesleri ve baharatları ekleyip karıştırın.
Adım2
Oda ısısında yumuşamış tereyağı, zeytinyağı, yumurta(birinin sarısını ayırın) ve yoğurdu karıştırın. Kalan malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan iki ceviz büyüklüğünde parçalar alıp uzunlamasına açıp, patatesli içten orta kısmına koyun. İçin her iki tarafını birleştirip elinizle hafifçe yuvarlayın.
Adım3
Uçları orta kısıma doğru büküp ay şekli verin. Ayırdığınız yumurta sarısına bir tatlı kaşığı kadar zeytinyağı ekleyip karıştırın. Ay çöreklerinin üzerine fırçayla sürüp çatalla çizin.