Nutellalı Lokma Poğaça

Konusunu Sadefan`da Görüntülemektesiniz!..

Nutellalı Lokma Poğaça, konusunda bu İçerik Nutellalı Lokma Poğaça hakkında en yeni bilgileri, yorumları ve detaylı paylaşımı keşfedin.

Nutellalı Lokma Poğaça

- Sadefan.com | Nutellalı Lokma Poğaça paylaşımı

HaZaL

VIP Üye

Nutellalı Lokma Poğaça

Nutellalı Lokma Poğaça

Nutellalı Lokma Poğaça

çikolatalı fındıklı lokma poğaça tarifini sizler için yayınlıyorum arkadaşlardan birine ait olan bu poğaçayı ikramlık olarak hazırlayabilirsiniz beğenerek yiyebileceğiz değişik poğaça tarifi arayanlar için inanılmaz bir fırsat bu tarifi sizler için paylaşıyorum

(Bu malzemeler her yerde kolaylıkla bulabileceğiniz malzemelerdir.)

2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2. 5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket yaş maya yada instant maya
1 çay kaşığı tuz
yaklaşık 5 su bardağı un

İçine;
bütün fındık,
krem çikolata (sarelle, çokokrem vb)

Üzeri için;
yumurta sarısı

http://i.imgur.com/HRNTtPM.jpg

Çikolatalı Fındıklı Lokma Poğaça Tarifi

Nutellalı Lokma Poğaça
Bu ölçü her zaman yaptığım açma ve poğaça hamuru ölçüsündedir. Çikolatalı poğaçayı yaptıktan sonra artan hamurdan 6-7 adet açma hazırladım. Kalıbınız büyükse tam gelebilir ölçü. Gelelim tarife:

Unu bir kaba alıp ortasını elimizle açıyoruz. Maya ve şekeri koyup ılık süt, yağ ve tuzdan oluşan karışımdan yavaş yavaş dökerek mayayı eriterek yoğuruyoruz. Yaklaşık 10 dk boyunca ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur elde edinceye yoğuruyoruz. Üzerini bezle örtüp 1 saat dinlendiriyoruz.
Süre bitiminde hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elimizle açıyoruz. 1 çay kaşığı kadar çikolata ve bütün fındık koyup kapatıyoruz.
Yağlanmış kek kalıbına hamurları yerleştiriyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırına veriyoruz. Kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun

Nutellalı Lokma Poğaça hamur işleri tarifleri, Nutellalı Lokma Poğaça ile kullanıcılar farklı hamur tariflerine kolayca ulaşabilir.
Geri