Nihal Arda Kimdir

Konusunu Sadefan`da Görüntülemektesiniz!..

Nihal Arda Kimdir, konusunda bu İçerik Nihal Arda Kimdir hakkında en yeni bilgileri, yorumları ve detaylı paylaşımı keşfedin.

Nihal Arda Kimdir

- Sadefan.com | Nihal Arda Kimdir paylaşımı

DaiSy

VIP Üye

Nihal Arda Kimdir

http://i.imgur.com/53TMC.jpg

Turk Sanat Muzigi Sanatcisi Nihal Arda'nin sanat hayati

Nihal Arda 1970 senelerinin baslangiclarinda Ses Dergisinin actigi Sinema guzeli yarismasi ile
sanat dunyasina adim atti. Uskudar Musiki Cemiyeti'nden egitim alan Arda, Emin Ongan ve Husnu
Anil gibi Turk muziginin efsanevi ustadlarindan ders alarak ses sanatcisi oldu. Ilk defa Zeki
Cetin tarafindan sahneye cikartildi. Bir iki televizyon reklaminda yer aldi.

Cok kisa bir sure sonra Mustafa Sagyasar, Muzeyyen Senar, Behiye Aksoy, Emel Sayin,
Sezen Aksu gibi assolistlerin kadrolarina aldigi vazgecilmez isimlerden birisi oldu.
Zeki Muren'in en son gazino programlarinda Ajda Pekkan, Erol Evgin, Mine Kosan gibi dev
isimlerin arasindan eksik edilmedi. Hatta Zeki Muren'in sagligi yuzunden kendini eve kapattigi
zamanlarda izlemeye gittigi nadir sanatcilardan biri Nihal Arda'dir.

1980 li senelerin baslarinda Sadik Sendil'in yazdigi, Ertem Egilmez'in yonettigi
orijinal Kanli Nigar muzikalinin basrollerini Perran Kutman, Mujdat Gezen, Munir Ozkul,
Meral Zeren, Sumer Tilmac, Gulistan Okan ile paylasti. Kanli Nigar Muzikal'in tek albumunde
yine ayni sanatcilar ile yer aldi.

Yine ayni senelerde ilk albumu Bunda Bir Is Var en cok satan, en basarili albumler arasinda
yer aldi. Selami Sahin, Ahmet Selcuk Ilhan, Hulya Kaya, gibi soz yazarlarinin yazdigi sarkilari
klasik eserler arasinda yer aldi. Bunda Bir Is Var, Hayat Sen Ne Cabuk Harcadin Beni,
Soran Olursa, Dert Yagmuru, Senin Olmaya Geldim, Sokak Kadini, Ben Icmeye Mahkumum, Gunah Benimmi?
Beddua gibi eserler unutlmaz eserlerinden bazilaridir.

1980 senelerinin ortalarina dogru, sahnelere bu defa Assolist olarak devam etti. Zeki Muren,
Muzeyyen Senar, Cumhurbaskani Kenan Evren, Cumhurbaskani Turgut Ozal ve degerli esi Semra Ozal
ve bir cok devlet adami, senelerce bu assolistin izleyenleri arasinda yer aldi. Sinema
yildizlari gibi bir guzellige sahip olan Nihal Arda gerek fizigi, gerek sesi ile sahnelerin
ve magazin dunyasinin senelerce vazgecilmez isimleri arasinda yer aldi.

Nihal Arda, tek bir kanali olan Turk Televizyonu TRT'de en cok program yapan sanatcilar
arasinda yer aldi. Recep Kaymak, Kayahan, Muazzez Ersoy, Kamil Sonmez, Huysuz Virjin,
Semiha Yanki, Osman Yagmurdereli, Seda Sayan, Baris Manco, Cetin Alp, Erol Buyukburc
gibi cok degerli sanatcilar alt kadro olarak Nihal Arda'nin assolistligini yaptigi
programlarda yer aldi.

Urdun, Almanya, Ilgiltere, Kibris gibi ulkelerde konserler verdi. Konser icin gittigi
Urdun'de Kral Huseyin, Nihal Arda'ya tesekkur odulu verdi. San Fransisco, Los Angeles,
Washington D.C. Chicago, Baltimore Houston gibi Amerika sehirlerinde, Kibris, Urdun, ve
Avrupa gazetelerinde isminden, sanat hayatindan bahsedildi. 1990 senesinde bir isadami
ile evlenerek sahne hayatina veda etti. 2000 senelerinde gazinolarin tamamen bittigi
zamanlarda tekrar sahne hayatina merhaba dedi. Erguvan Yillari, Iliskiler basta olmak
uzere bir cok televizyon dizilerinde yer aldi. 2007 senelerine dogru Turk Muzigi gecelerinin,
Fasil gecelerinin unutulmaz ismi olan Nihal Arda bu gun bile bir cok gazeteci ve sanatcilar
tarafindan "Turkiye'nin en iyi seslerinden" birisi olarak anilir.

Nihal Arda Kimdir biyografiler ve hayat hikayeleri, Nihal Arda Kimdir ile kullanıcılar ilham verici yaşam öykülerine ulaşabilir.
Geri