Namaz.

Konusunu Sadefan`da Görüntülemektesiniz!..

Namaz., konusunda bu İçerik Namaz. hakkında en yeni bilgileri, yorumları ve detaylı paylaşımı keşfedin.

Namaz.

- Sadefan.com | Namaz. paylaşımı

Mechul

Tecrübeli Üye

Namaz.

Namaz.

Annanesinin sözleri yankılandı kulaklarında;oğlum namaz hiç bu vakite bırakılırmı?annanesinin yaşı yetmişe dayanmıştıama ezan okunduğu zaman,yerinden sıçrar yaşından beklenmedik bir hızla abdestini alır ve namazını kılardı
gerçek yaşanmış ibretlik hikaye _Kendisi ise nefsini birtürlü yenemiyorduhep ne olursa namaz son vakte kalıyordu,bu sebeple namazını alelacele eda ediyordubunu düşünerek kalktı yerinden,gözü saate kaydıyatsı ezanının okunmasına onbeş dkkalmıştıbaşını her iki yöne pişmanlıkla sallayarak''yine geçirdim namazı''dedi kendi kendine
_Kıvrak hareketlerle abdestini aldı ve daha elini yüzünü kurulamadan kendisini odasına attımecburen hızlı hareketlerle namazını eda ettitesbihatını yaparken annanesini düşünmeden edemedi''bu halimi görse yine tatlı-sert kızardı bana''dediçok seviyordu onuhele öyle bir namaz kılışı vardı ki;onu hep gökkuşağı hayranlığıyla seyrederdinamazda öyle bir mahiyeti vardı ki;hicabında renkten renge girerdi
_ogün akşama kadar derse girmişti,müthiş bir ağırlık vardı üzerindeduasını yaparken elleri başının arasına alıp,secdeye durdunamazdan sonra bir süre bu şekilde tefekkür etmeyi severdigözleri kapnır gibi oldu,ne kadarda yorulmuşum dedi
daldı gitti öylece
_Kıyamet kopmuştumahşeri bir kalabalık vardıher yön insanlarla doluydukimi dona kalmış hareketsiz bir şekilde etrafı izliyor,kimi sağa sola koşturuyorkimiside diz çökmül,başı elleri arasında bekliyor
yüreği fırlayacakmış gibi atıyor,adeta kafesinden kurtulmaya çalışıyor,soğuk soğuk terler döküyorduhayattayken kıyamet,sorgusual ve mizan hakkında çok şey duymuştu ve ahiret hayatı adına bu kavramlar kendisi için köşe taşı olmştuama mahşer meydanındaki ürperti,korku ve bekleyişin bu denli dehşet vereceğini düşünmemiştihesap ve sorgu devam ediyordubu arada onunda ismini okudularhayretle bir sağa bir sola baktı''benim ismimi okudunuz''dedidudakları titreyerek kalabalık birden yarılmış,bir yol olmuştu önünde
iki kişi kollarına girdimahşer yerinin vazifelileri olduğu belliydikalabalık arasından şaşkın bakışlarla yürüdümerkezi bir yere gelmişlerdimelekler her iki yanından uzaklaştılarBaşı önündeydibütün hayatı bir film şeridi gibi geçiyordu gözlerinin önündenŞükürler olsun dedi ve kendi kendine devam ettiGözlerimi dünyaya açtım hep hizmet eden insanlar gördümbabam sohbetlerden sohbetlere koşturuyor,malını islam yoluna harcıyorduAnnem eve gelen misfirleri ağırlıyor,yemek sofralarının biri kalkıp bir yenisi kuruluyorBen ise hep bu yolda olduminsanlara hizmete çalıştımonlaraALLAH'I tanıttım,namazımı kıldım orucumu tuttumfarz olan ne varsa yerine getirdimharamlardan kaçındımkirpiklerinden aşağı gözyaşı dökülürken''Rabbimi seviyorum en azından sevdiğimi sanıyorm dediAma bir yandanda onun için ne yapsam az cenneti kazanamam diye düşündüTek sığınacağı Rabbimizin merhametiydiMahşeri kalabalıkta bir uğultu yükseldi yanlışmı duyuyordu?onun ismi cehennemlikler listesindeydiDizlerinin üzerine yıkıldıhayretten dona kalmıştıOlmaz!diye bağırdıhayatım boyunca hizmet eden insanlarla oldumOnlarla birlikte oldum hep rabbimi anlattım diyorduvazifeli iki melek kollarından tuttuAyaklarını sürüyerek ve kalabalığı yararak alevleri göklere yükselen cehenneme doğru yürümeye başladılarçırpınıyordu medet yokmuydu?bir yardım eden çıkmayacakmıydı?Dudaklarından kelimeler kırık dökük yalvarmayla karışık,hizmetlerimoruçlarımokuduğum kur'anlarımnamazlarım hiç biri beni kurtarmayacakmı diyorduCehennem melekleri onu hiç dinlemeden sürüklemeye devam ettilerAlevlere çok yaklaşmışlardıbaşını geriye çevirdison çırpınışlarıydıRASULULLAH EFENDİMİZ evinin önünde akan bir ırmak içinde günde beş defa yıkanan insanı o ırmak nasıl temizlerse,günde beş vakit namazda insanın günahlarını öyle temizler buyurduOysa benim namazlarımdamı beni kurtarmayacak diye düşünüyordunamazlarımnamazlarımnamazlarımdi ye haykırdıkollarını sıkan parmakla çözüldü,cehennem meleklerinden biri onu iti verdivücudunu birden bire havada buldualevlere doğru düşüyordutam 1-2 mdüşmüştü ki;bir el kolundan tuttuBaşını kaldırıp yukarı baktıuzun beyaz sakallı bir ihtiyar onu düşmekten kurtarmıştıkendini yukarı çekti,ihtiyarın yüzüne baktı sizde kimsiniz?dediihtiyar ben senin namazlarınım dedineden bukadar geç kaldınız son anda yetiştiniz,neredyse düşüyordum dediihtiyar gülümsedi,başını salladı''sen hep beni son anada yetiştirirdin hatrladınmı?dedisecdeye kapandığı yerden başını kaldırdıkan ter içinde kalmıştıdışarıdan gelen sese kulak kabarttıyatsı ezanı okunuyordubir ok gibi yerinden fırladıAbdest almaya gidiyordu
''Namaz kılıp birçok hizmette bulunan bir insan bukadar sıkıntı çekiyorsa,namaz kılmayan müslüman kardeşim Rabbimiz bize bu hayatı boşuboşuna vermedi gelin hep birlikte yüceler yücesinin divanına duralım, unutmayalım ki her koyun kendi bacağından asılmaz en azından müslümanınböyle düşünmemesi gerekiyor''OKUYAN HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN

Namaz. yaşam hikayeleri ve deneyimler, Namaz. ile kullanıcılar ilham verici öykülere ulaşabilir.
Geri