Kıyamet Öncesi Olacaklarla ilgili Hadisler

Konusunu Sadefan`da Görüntülemektesiniz!..

Kıyamet Öncesi Olacaklarla ilgili Hadisler, konusunda bu İçerik Kıyamet Öncesi Olacaklarla ilgili Hadisler hakkında en yeni bilgileri, yorumları ve detaylı paylaşımı keşfedin.

- Sadefan.com | Kıyamet Öncesi Olacaklarla ilgili Hadisler paylaşımı

HaZaL

VIP Üye

Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kıyamet kopmazdan önce gece karanlığın parçaları gibi fitneler olacak. (O vakit) kişi mümin olarak sabaha erer de kafir olarak akşama kavuşur. Mü'min olarak akşama erer, kafir olarak sabaha kavuşur. Birçok kimseler azıcık bir dünyalık mukabilinde dinlerini satarlar." Tirmizi, Fiten 30, (2196)
Ravi (r.a.):Enes

Resulullah (sav): "Ben kıyamet şöyle yakın olduğu halde gönderildim!" buyurdular ve şehadet parmağıyla orta parmağını yanyana gösterdiler. Buhari, Rikak 39, Tefsir, Naziat 1, Talak 25; Müslim, Fiten 132, (2950)
Ravi (r.a.):Sehl İbnu Sa'd

Resulullah (sav): "Ben kıyametin kopacağı aynı saatte gönderildim. Ancak, şunun şunu geçmesi gibi ben kıyamet saatini geçip biraz evvel geldim!" buyurdular ve orta parmağı ile şehadet parmağını gösterdiler. Tirmizi, Fiten 39, (2214)
Ravi (r.a.):Müstevrid İbnu Seddad el-Fihri

Resulullah (sav) buyurdular ki: "Hicaz bölgesinden bir ateş çıkmadıkça kıyamet kopmaz. Bu ateş Busra'daki develerin boyunlarını aydınlatacaktır."Buhari, Fiten 24; Müslim, Fiten 42, (2902)
Ravi (r.a.):Ebu Hureyre

Resulullah (sav): "Kıyametten önce, Hadramevt'ten -veya Hadramevt denizinden- bir ateş çıkacak, insanları toplayacak" buyurmuşlardı. (Orada bulunanlar): "Ey Allah'ın Resulü (o güne ulaşırsak) ne yapmamızı emredersiniz?" diye sordular. "Size Şam('ı yani Suriye'ye gitmenizi) tavsiye ederim" buyurdular.Tirmizi, Fiten 42, (2218)
Ravi (r.a.):İbnu Ömer

Kıyamet Öncesi Olacaklarla ilgili Hadisler dini konular ve bilgiler, Kıyamet Öncesi Olacaklarla ilgili Hadisler ile inanç ve ibadet hakkında detaylı içerikler sunuluyor.
Geri