Film Kanımdaki Barut filmi

Konusunu Sadefan`da Görüntülemektesiniz!..

Kanımdaki Barut filmi, konusunda bu İçerik Kanımdaki Barut filmi hakkında en yeni bilgileri, yorumları ve detaylı paylaşımı keşfedin.

Kanımdaki Barut filmi

- Sadefan.com | Kanımdaki Barut filmi paylaşımı

Mert-Kaan

Forum Sahibi

Kanımdaki Barut filmi

Kanımdaki Barut filmi

http://img.sinemalar.com/images/afis_buyuk/k/Kanimdaki-Barut-1250492530.jpghttp://www.samanyolu.com/resimler/2009/09/14/1307714.jpg

'Kanımdaki Barut' 18 Eylül'de vizyona giriyor
'Kanımdaki Barut' 18 Eylül'de vizyona giriyor İSTANBUL (CİHAN)- Yönetmenliğini Haluk Piyes'in yaptığı "Kanımdaki Barut" filmi 18 Eylül'de vizyona giriyor. İlk uzun metraj denemesini yapan Piyes, senaryosunu da yazdığı filmde başrol oynuyor. Filmde, aile içi şiddetin yanında farklı hayat hikayeleri de beyaz perdeye yansıtılıyor.

Haluk Piyes, Kanımdaki Barut'u Cihan Haber Ajansı'na anlattı. Oyunculuğa Almanya'da başladığını belirten Piyes, boksörlük geçmişinin olduğunu söyledi. Almanya'da gençler arasında çelişki içinde büyüdüğünü belirten Haluk Piyes, boksun o anlamda kendisini kurtardığını ifade etti. Piyes, "Boks beni kurtardı. Kötü yola gitmek, esrar kullanmak gibi alışkanlıklarım hiç olmadı. Sportmen oldum, etrafın da saygısını kazandım. Alemin içinde çok dövüşmeme gerek kalmadı ama birkaç dazlakla çarpıştık. Onlara karşı kendimizi korumak anlamında çetemiz bile vardı." dedi. Türkiye de tanınmadan önce Almanya'da "Kanakk Attack" filmiyle büyük bir izleyici kitlesine ulaşana Piyes'in bu filmi, 4,5 milyon DVD satışına ulaştı.

"Kanakk Attack" filminin ardından Türkiye'deki "Pusat" dizisiyle Türk seyircisinin karşısına çıkan Piyes, "Alman sinemasından Türkleri eleştiren filmlerin yapılmasından rahatsızlık duydum. Bu filmi yapma fikri oradan çıktı." şeklinde konuştu. Genç yönetmen Piyes, özellikle Türkleri anlatan Alman filmlerinde hep Türklerin eleştirildiğini, "40 metrekare Almanya, Berlin in Berlin, Duvara Karşı" gibi yapımların da bunlara örnek olduğunu ve bu filmlere de Almanların ödüller verdiğini vurguladı. Bu duruma son derece karşı olduğunu vurgulayan Piyes, "Türkiye'de bir şeyler yapıp, Türk paralarıyla bir şeyler üretmenin daha doğru olduğunu düşünüyorum. Kanımdaki Barut'u da bu yapma sebeplerimden biri buydu." diye konuştu.

Piyes, "Türkiye'de her an patlamaya hazır bir toplumun var. Özellikle gençlerde çok büyük sıkıntıların olduğunu görüyorum,. Bu sıkıntıların büyük bölümünün yaşadıkları evden kaynaklandığını düşünüyorum. Aileden sevgi görmeyen gençler, çok daha büyük sıkıntılarının hikayesini anlatıyor." ifadelerini kullandı.

Filminde, aile içindeki farklı hikayeleri de seyircinin görebileceğini, ama en önemlisi Barut'un çarpıcı hikayesini ortaya koyduğunu belirten Piyes, filminde ayrıca Barut'un annesiyle olan değil, babasıyla olan ilişkisini de sorguladığını ifade etti. Farklı bir pencereden baba-oğul ilişkisinin anlatıldığı bir film olduğunu da söyleyen Piyes, Barut'un esas yüzleşme noktası, annem neyse ne, benim sıkıntım babamla. "Bana niye bir kere sarılmadın, bana niye bir kere seni seviyorum" demediğinin peşinde olan Barut'u anlattığını söyledi.

Haluk Piyes, filminde hem senaryoyu yazıp, yönetmekle ilgili soruyu da, "Benim için gerekçeydi. Benim geçmişimi bilmezler, 30 küsur tane film çektim. Almanya'da oyuncu olarak, senarist olarak da bir sürü eserlerim var. Türkiye'de oyuncu olarak tanınıyorum. 15 senedir bu hikayeyi yapmaya çalışıyorum, 1 günde oluşan bir şey değil bu. Ben kendi filmimi yapayım diyen birisi değilim. Film yapmak benim için çok zevkli bir şey fakat sadece bir araç. Gençlerle buluşma aracım. Ben hikaye anlatmak isteyen bir insanım, bu anlamda dertliyim derdimi de filmimde ortaya koyuyorum" şeklinde cevapladı.

Oyuncu seçiminde de oyuncunun içinden çıkması lazım olan karakterlere uyabilecek isimleri seçtiğini belirten Piyes, Jülide Kural ve Necmettin Çobanoğlu'nun kendi tarzlarında çok başarılı bulduğunu, genç kızları canlandıran karakterlerin de oyunculuklarına güvendiği için seçimini bu şekilde yaptığını açıkladı.

"TÜRK SİNEMASI ÇOK BÜYÜK BİR İVME KAZANDI"

Türk sinemasının şu sıralarda çok büyük bir ivme kazandığını da söyleyen Yönetmen Haluk Piyes, en büyük atağında Eşkıya filmi ile başladığını söyledi. Piyes, "Türkiye'deki atak Eşkıya ile başlamıştır. Eşkıya gerçekten kendine has özgün bir hikayesi var, kadrosu hikayesi ve kesinlikle bir çıkışı ve kapıları açan bir film olmuştur. Fakat o samimiyetten uzaklaşıldı. Bakkal zihniyetli, tüccar zihniyetli insanlar geldi. Elbette sinema ekonomik bir olaydır ve para da yapılmak istenen bir mevzudur. Ama sırf insanlara iki küfür edeyim, iki eğlendireyim, maksadı olmayan, bir yere bağlanmayan şiddetler göstermek, bunlar saçmadır bence. Böyle şeyler maalesef çok gelişti. Ama kendi yazdığını çekmeye çalışan insanların daha başarılı olduğunu görürüz bu açıdan mutluyum, istiyorum ki, Japon, İtalyan da bizim filmlerimizi izlesin" dedi.

Ayrıca Piyes, "Hikayelerin tükenmediği hiç araştırılmadığı köküne inilmediği bir yerde yaşıyoruz o kadar büyük bir tarihe sahibiz, ilk toplumlar burada gelişmiş, biz hala bunları değerlendirmiyoruz yaranmak için film anlatıyoruz." şeklinde konuştu.

Yurt dışında ödül almak kaygısıyla bir şeyler yapıldığının altını çizen Haluk Piyes, 'Kanımdaki Barut' filmine 'anneler babalar, öğretmenlerin öğrencileriyle kesinlikle gitmesi gerektiğini söyledi.

18 Eylül'de vizyona girecek olan Kanımdaki Barut filminde, Jülide Kural, Necmettin Çobanoğlu, Şenay Aydın, Metin Turan'ın yanı sıra, Yüksel Arıcı ve Pelin Batu gibi ünlü oyuncular da yer aldı. İstanbul'un Tophane semtinde bir ayda çekimleri tamamlanan filmde; suç ve ceza, görev sorumluluk, kötülük sorunu ve şiddet konuları işlendi. Filmin galası halka açık şekilde yapılacak. Oyuncuların ve teknik ekibin de katılacağı özel bir gösterim olacak.

Kanımdaki Barut filmi filmler, diziler ve fragmanlar, Kanımdaki Barut filmi ile kullanıcılar en güncel video ve içerikleri takip edebilir.
Geri