Kabaklı Çikolatalı Kek Tarifi
http://i.hizliresim.com/lyZAzk.jpg
Çocuklu bir evde çikolatalı kek pişmeden olur mu? Olmaz! O halde ben de size elimdeki en lezzetli tariflerden birini takdim ediyorum. İçerisinde bir dolu kabak rendesi gizli ama tadını hiç bozmuyor, hatta daha da yoğun bir lezzette olmasına sebep oluyor, lezzetten ödün vermeden, çocuğunuza kabak da yedirmiş oluyorsunuz.
Hazırlama
Fırınınızı 180 derecede ısıtın ve kek kalıbınızı yağlayın.
Bir kapta un, kakao, karbonat, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
mutfak robotunuzun makinenizin ince rendeleme aparatı ile kabuklarını soyduğunuzu kabaklarınızı rendeleyin. 2 su bardağı kadarını bu tarifte kullanmak üzere ayırın ve fazla suyunu süzdürün.
mutfak robotunuzun hamur karıştırma başlığını takın ve paslanmazk çelik kulplu kâsesinin içinde, şeker ve zeytinyağını kremamsı bir kıvam alana dek karıştırın. İçine yumurta ve kabak rendesi de katıp tekrar karıştırın.
Kabaklı karışımın içine, unlu karışımınızı yavaş yavaş ilave edin.
En son olarak, hamurunuza damla çikolataları da ekleyin. Kek hamurunuzun yoğun bir kıvamı olacaktır.
Pişirme
Hamuru kek kalıbına dökün, içine batırılan kürdan temiz çıkana dek, yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
Servis
Kalıbından çıkarmadan önce soğumasını bekleyin.
Malzemeler
2 su bardağı un
½ su bardağı toz kakao
1 çay kaşığı karbonat
½ çay kaşığı kabartma tozu
½ çay kaşığı tuz
2 su bardağı rendelenmiş kabak (1-2 kabaktan elde edilir)
1 su bardağı esmer şeker
½ su bardağı zeytinyağı
3 adet yumurta
1 su bardağı damla çikolata
http://i.hizliresim.com/lyZAzk.jpg
Çocuklu bir evde çikolatalı kek pişmeden olur mu? Olmaz! O halde ben de size elimdeki en lezzetli tariflerden birini takdim ediyorum. İçerisinde bir dolu kabak rendesi gizli ama tadını hiç bozmuyor, hatta daha da yoğun bir lezzette olmasına sebep oluyor, lezzetten ödün vermeden, çocuğunuza kabak da yedirmiş oluyorsunuz.
Hazırlama
Fırınınızı 180 derecede ısıtın ve kek kalıbınızı yağlayın.
Bir kapta un, kakao, karbonat, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
mutfak robotunuzun makinenizin ince rendeleme aparatı ile kabuklarını soyduğunuzu kabaklarınızı rendeleyin. 2 su bardağı kadarını bu tarifte kullanmak üzere ayırın ve fazla suyunu süzdürün.
mutfak robotunuzun hamur karıştırma başlığını takın ve paslanmazk çelik kulplu kâsesinin içinde, şeker ve zeytinyağını kremamsı bir kıvam alana dek karıştırın. İçine yumurta ve kabak rendesi de katıp tekrar karıştırın.
Kabaklı karışımın içine, unlu karışımınızı yavaş yavaş ilave edin.
En son olarak, hamurunuza damla çikolataları da ekleyin. Kek hamurunuzun yoğun bir kıvamı olacaktır.
Pişirme
Hamuru kek kalıbına dökün, içine batırılan kürdan temiz çıkana dek, yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
Servis
Kalıbından çıkarmadan önce soğumasını bekleyin.
Malzemeler
2 su bardağı un
½ su bardağı toz kakao
1 çay kaşığı karbonat
½ çay kaşığı kabartma tozu
½ çay kaşığı tuz
2 su bardağı rendelenmiş kabak (1-2 kabaktan elde edilir)
1 su bardağı esmer şeker
½ su bardağı zeytinyağı
3 adet yumurta
1 su bardağı damla çikolata