İzmir Belediyesi'ne operasyon!

Konusunu Sadefan`da Görüntülemektesiniz!..

İzmir Belediyesi'ne operasyon!, konusunda bu İçerik İzmir Belediyesi'ne operasyon! hakkında en yeni bilgileri, yorumları ve detaylı paylaşımı keşfedin.

- Sadefan.com | İzmir Belediyesi'ne operasyon! paylaşımı

Alemdar

Tecrübeli Üye

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik düzenlenen operasyonda 42 kişi gözaltına alındı.

Mayıs ayında savcılık kararıyla yapılan operasyonlarda el konulan ihale ve alımlara ait dosyalarla ilgili hazırlanan bilirkişi raporları kapsamında, İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekiplerince, İzmir merkez, İstanbul, Ordu ve Hatay'da eş zamanlı yapılan operasyonlar yapıldı.

42 kişinin gözaltına alındığı operasyonun, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma, zimmet, rüşvet, nitelikli dolandırıcılık, zincirleme olarak sahtecilik, emniyeti suistimal suretiyle güveni kötüye kullanma suçlarının işlendiği yönünde verilen raporlara istinaden yapıldığı belirtildi.

İlk operasyonda 44 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 17'si tutuklanmıştı.

http://im.haberturk.com/2011/11/22/690218_detay.jpg?1321951476

BAŞKAN VEKİLİNDEN OPERASYONA İLİŞKİN İLK AÇIKLAMA

Konuyla ilgili basın mensuplarına bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, "Şu anda net bir bilgim yok. Bazı evlerde sabah arama yapıldığını ve bazı arkadaşların gözaltına alındığını biliyorum. Bize herhangi bir bilgi verilmedi. Benim tahminin 20'nin üzerinde bir arkadaşımızın ifadesine başvuracaklar. Bunun dışında ben de bir şey bilmiyorum. ESHOT, Kültür Müdürlüğü, Spor Müdürlüğü, Özel Kamel Müdürü ve bazı encümen üyelerinin ifadesine başvurulacağını öğrendik. Başkanım dönüyor, bugün burada olur. Siz de biz de takip edeceğiz. Şunu söyleyebilirim, bu arkadaşlarımızı tanıyanlar bilirler. Bunlar namus abidesi insanlar. Ama bilmiyorum nasıl bir bilgi alacaklar. Başkanımız da gelecek, hep birlikte bekleyeceğiz." diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Bekliyor muydunuz böyle bir operasyonu?" sorusuna, Başkan Vekili Aydoğan, "Neyini bekleyeceğiz. Ben her zaman söylüyorum, bizim abdestimiz sağlam, kıblemiz belli ama bilemiyorum şu anda bir şey diyemem. Belki bilgilerine başvururlar." şeklinde cevap verdi.

Kaynak http://www.haberturk.com/images/core/haberturk-logo.png

İzmir Belediyesi'ne operasyon! güncel haberler ve son gelişmeler, İzmir Belediyesi'ne operasyon! ile tüm önemli olaylar burada sizleri bekliyor.
Geri