İşletim Sistemlerinin Temel Görevleri

Konusunu Sadefan`da Görüntülemektesiniz!..

İşletim Sistemlerinin Temel Görevleri, konusunda bu İçerik İşletim Sistemlerinin Temel Görevleri hakkında en yeni bilgileri, yorumları ve detaylı paylaşımı keşfedin.

- Sadefan.com | İşletim Sistemlerinin Temel Görevleri paylaşımı

AloneLord

Genel Sorumlu

Grafik Arayüz Kontrolü: Kullanıcılarla işletim sistemi arasındaki etkileşim çok eski bilgisayar sistemlerinde yazılı komutlar ile gerçekleşirken, günümüz işletim sistemleri, kısa sürede, daha az adımda işlemlerin yapılmasına olanak sağlayan, grafik tabanlı kullanıcı arayüzleri kullanmaktadırlar. Günümüzde işletim sistemine komutları fare aracılığıyla ya da ekrana dokunarak hatta dokunmadan, sesli veya vücut hareketlerivle bile verebilmekteyiz. Her işletim sistemi bir kullanıcı arayüzüne sahiptir ‘-e bu aravüzler çeşitlilik göstermektedir. Günümüzde kısa sürede ve daha az adımda işlemlerin yapılnıasına olanak sağlayan grafik tabanlı kullanıcı arayüzleri kullanmaktadır (Linux, Mac OS X, Windows vbJ. Grafik tabanlı işletim sistemlerinde komutlar fare ve klavye gibi çevre birimlerini kullanarak verilmektedir.

İşletim Sistemlerinin Temel Görevleri işletim sistemleri hakkında detaylar, İşletim Sistemlerinin Temel Görevleri ile kullanıcılar sorularına yanıt bulabilir.
Geri