İnancın Zaferi: Bedir - Abdülhamid Cude Es-Sahhar

Konusunu Sadefan`da Görüntülemektesiniz!..

İnancın Zaferi: Bedir - Abdülhamid Cude Es-Sahhar, konusunda bu İçerik İnancın Zaferi: Bedir - Abdülhamid Cude Es-Sahhar hakkında en yeni bilgileri, yorumları ve detaylı paylaşımı keşfedin.

- Sadefan.com | İnancın Zaferi: Bedir - Abdülhamid Cude Es-Sahhar paylaşımı

serapmisali

Super Üye

İnancın Zaferi: Bedir Kitap Özet - Abdülhamid Cude Es-Sahhar Kitapları - İnancın Zaferi: Bedir Kitap Tanıtım - İnancın Zaferi: Bedir Kitap Fiyatı - İnancın Zaferi: Bedir Ön Okuma

Kitap detayı

Sabah ışıklarıyla, Kureyş ordusu tepenin ardında belirdi. Rasûlullah (s.a.v) sağlam kalkanları, kalabalık
sayıları ve güçlü silahlarıyla gelen Kureyş ordusunu görünce, şöyle dua etti:
- Allahım! İşte Kureyş ordusu! Kibirli, gururlu ve kendini beğenmiş tavırlarıyla geldi. Sana meydan
okuyor, emrine karşı çıkıp Rasûlünü yalanlıyor. Senden vadettiğin yardımı niyaz ediyorum!
Allahım! Sen bana kitabı indirdin, bana sağlam durmayı (sebat) emrettin ve bana iki topluluktan birini
vadettin. Şüphesiz sen vaadinden dönmezsin. Allahım yarın onları helâk eyle!
Kureyş ordusu yerini aldıktan sonra Umeyr b. Vehb el-Cümehiyi Müslümanlar hakkında bilgi getirmesi için
gönderdi. Ona:
- Muhammedin arkadaşları kaç kişi? Öğren de gel, dediler.
Umeyr Müslümanların ordusundaki asker sayısını tesbit için gitti. Atıyla Hz. Peygamberin karargâhının
çevresinde bir tur attıktan sonra Kureyşlilerin yanına dönerek:
- Yaklaşık 300 adam var, dedi.
Kendileri ise 1000 kişiydi...
...
"Allah size Bedir savaşında da yardım etmişti. Oysa, o zaman daha zayıftınız. O hâlde, Allaha karşı
nankörlükten sakının ve umulur ki şükredenlerden olursunuz. (Ey Nebî, hatırla!) Sen, müminlere:
"Rabbinizin üç bin meleği size yardım için indirmesi, yetmez mi?" diyordun. Eğer Allahtan korkar ve
sebat gösterirseniz, düşman saldırdığında, Rabbiniz (üç bin değil) beş bin nişancı melekle size yardım
edecektir. Allah, bu yardımı sizi sevindirmek ve kalbinizi yatıştırıp güven telkin etmek için yapmıştı.
Fetih ve nusret, mutlak güç ve hikmet sahibi olan Allahtandır."
-Âl-i İmrân, 3/123-126-

http://i.imgur.com/VYF1zHh.jpg

Ciltsiz (Karton Kapak):
Sayfa Sayısı: 258
Baskı Yılı: 2013
Dili: Türkçe
Yayınevi: İnkılab Yayınları

İnancın Zaferi: Bedir - Abdülhamid Cude Es-Sahhar yeni çıkan kitaplar ve tanıtımları, İnancın Zaferi: Bedir - Abdülhamid Cude Es-Sahhar ile forum üyeleri güncel içeriklere erişebilir, kitap incelemeleri ve özetler burada!
Geri