Hafızamda yıllanan hatıralar

Konusunu Sadefan`da Görüntülemektesiniz!..

Hafızamda yıllanan hatıralar, konusunda bu İçerik Hafızamda yıllanan hatıralar hakkında en yeni bilgileri, yorumları ve detaylı paylaşımı keşfedin.

- Sadefan.com | Hafızamda yıllanan hatıralar paylaşımı

Yahya

Moderator

Hayati hikayeler - Kız isteme merasiminden - Arap Kurt yazıları - İnsanlıkla ilgili yazılar

Yıl 1982 idi sanırım bir yankımın kız isteme merasiminde bulunmuştum
Ve o yıllarda 80–85 yaşlarında olduğunu tahmin ettiğim hane sahibi ve sonradan akrabamız olan merhum Mehmet âli amca; oradaki toplulukla konuşurken
İlerde benim hayata ve insanlara bakış acıma yön verecek ve yaşam felsefesi edineceğim konuşmalar yapmıştı. Görmüş geçirmiş olmanın verdiği tecrübeyle her konuda söz sahibiydi
Örneğin şu sözü o yıllarda ilk kez ondan duymuştum ”gençlik bir kuş idi uçurdum tutamadım; ihtiyarlık kumaş idi gezdirdim satamadım” SadeFan.com

Burada bir yuva kurmak için toplanmış bulunuyoruz ilerde topluma faydalı bireylerin doğmasına sebep olacak iki kişinin her şeyleriyle bir ve beraber olmaları lazım ki… Bu dünyadan murat alsınlar ”şunu aklınızdan çıkarmayın evine eşine sahip olamayan bu âlemde hiçbir şeyin sahibi olamaz” birlikten kuvvet doğar her işinizi beraber yapın. Muhabbetli olun
Eşinizi yanınızdan ayırmayın
Eşinizin yanından ayrılmayın ki huzur bulasınız

Tabidir ki görmüş geçirmişliğe konu olan sözleriyse bir başkaydı; ”hayvan hayvanken insanoğlu pisliğinden dahi faydalanır ”ama insan öyle midir öyle hasettir öyle muhanettir ki ve yaratılışı itibarıyla isterse diğer insanlara karşılıksız hiçbir şey vermez” demişti…
Ve o yaşlı gözleriyle etrafı süzerken beni kastederek burada çocukta var ama yinede söyleyeceğim
İnsanların pisliğini deşenler” yani insanlara dalkavukluk edenler onu çok abartıp ululaştıranlar “hiçbir şey bulamaz SadeFan.com
“Çünkü; bizler yokluk gördük kıtlık gördük seferberlik zamanında hayvanların pisliğinden şişmiş buğday arpa taneleri yemek suretiyle hayatta kaldık”

Ve şunu bilin ki bir kişi kötülüğe meyilli ise onun yanındakiler tarafından yaptığı hareketler onaylanıyorsa o kişi ilerde hem kendine hem de o yanlış davranışa prim verenlere zarar verecektir… Yok, eğer uyarılıyor ve bak arkadaş sen bu işlerine devam edersen bizler sana yüz çeviririz gibi bir uyarı alırsa onlara uyacak veya yalnız kalacaktır diyerek şu ata sözü ile sözlerini bitirdi ”bana arkadaşını söyle; sana kim olduğunu söyleyeyim”

Her insanın bir başka insanın yanında bulunma sebebi vardır… Kendisi bu sebebi kendince yorumlasa da; esas maksat toplum tarafından kolaylıkla ortaya çıkarılır

Tabi olarak hayata yeni atılacak bir genç olarak bu konuşmalardan çok etkilenmiştim ve de çok doğru ve isabetli bulmuştum konuşulanları. Bunları yaşantımda ve ilerdeki aile hayatımda uygulayacaktım
Ama şu da vardı insanların bu şekilde yaşaması için devletin sağlayacağı imkânlarında büyük önemi vardı. Köylüsünü çiftçisini ve dahi yaşamımızı idama ettirecek fırsatları sunmak gibi.
Köylü köyünde şehirli şehrinde gerektiği gibi yaşamalıydı
Ekmek için yollara düşmemeliydi ve hatta kendi ülkesinde doymayınca alternatif ülkelere gitmek istememeliydi ki
Aile ve toplum sağlam olsun. bir de din örf adet ahlak kurallarının inançlı bir biçimde günlük hayatta uygulanıyor olması da huzurun ve refahın vazgeçilmez şartlarından biriydi

Elbette o yaşlarda bunların çoğundan habersiz olabilirdim. Şimdi içinde bulunduğum konum ve şartlar bunları yazmana neden olmuş olabilir
...
Önce insan
Her şey insan için
Arap Kurt

Hafızamda yıllanan hatıralar yaşam hikayeleri ve deneyimler, Hafızamda yıllanan hatıralar ile kullanıcılar ilham verici öykülere ulaşabilir.
Geri