hadi bakalım bu nasıl çözülecek??

Konusunu Sadefan`da Görüntülemektesiniz!..

hadi bakalım bu nasıl çözülecek??, konusunda bu İçerik hadi bakalım bu nasıl çözülecek?? hakkında en yeni bilgileri, yorumları ve detaylı paylaşımı keşfedin.

- Sadefan.com | hadi bakalım bu nasıl çözülecek?? paylaşımı

Golkipir

Çalışkan Üye

Bir adam 1 takım elbise alacakmış. Takım elbisenin fiyatı 500 ytl imiş. Hiç parası yokmuş. iki arkadaşından borç alıyor. birisinden 250 ytl diğerindende 250 ytl almış. Mağazaya gitmiş takım elbise için pazarlık yapmış ve 450 ytl'ye almış. Geri kalan 50 Ytl ile arkadaşlarının borçlarının birmiktarını vermiş. İki arkadaşınada 10 ar ytl ödemiş. Geriye kendisinde 30 ytl kalmış. Arkadaşlarında 240ar ytl borcu kalmış. Şimdi bunları topladığımızda 240ytl+240ytl= 480ytl+30ytl (kendisinde kalan)= 510 ytl çıkıyor arkadaş. bu nasıl iştir nasıl hesaptır?

Son düzenleme:
hadi bakalım bu nasıl çözülecek?? sade forum eğlence ve mizah içerikleri, hadi bakalım bu nasıl çözülecek?? ile üyeler eğlenceli paylaşımlara ulaşabilir.
alsana cevap golkipir.yeni gördüm yoksa önceden cevaplardım. adam takım elbiseyi 450 tl alıyor.ama parası yok arkadaşlarından borç alıyor ben bunlara ahmet ve mehmet dedim.neyse toplam 480 tı borç alıyo. bunun 450 sini takıma veriyo geriyede 30 tl kendisine kalıyo. (aldığı 250+250 tıoplam 500 borc 10ar lira verdiği için 480 olarak hesaplanmıştır)

---------- Post added at 18:31 ---------- Previous post was at 18:30 ----------

rep vermezsen karışmam golkipir olmuyo falan deme sen mod sun.

450 Elbiseye ödenen para, 20 tl borcu için, 30 tl cebinde kalan=500 TL eder. Bu soru sanırım dünya döndükçe halen sorulmaya devam edecektir. Bu soruyu ben çocuktum 35 sene öncesinden duymuş çok kafa patlatmıştım :)) Yıllar sonra tekrar bu soru ile karşılaşmak çok güzel....

Geri