Gönül Ferman Dinlemiyor... - Menekşe Gülbeyaz

Konusunu Sadefan`da Görüntülemektesiniz!..

Gönül Ferman Dinlemiyor... - Menekşe Gülbeyaz, konusunda bu İçerik Gönül Ferman Dinlemiyor... - Menekşe Gülbeyaz hakkında en yeni bilgileri, yorumları ve detaylı paylaşımı keşfedin.

- Sadefan.com | Gönül Ferman Dinlemiyor... - Menekşe Gülbeyaz paylaşımı

serapmisali

Super Üye

Gönül Ferman Dinlemiyor... Kitap Özet - Menekşe Gülbeyaz Kitapları - Gönül Ferman Dinlemiyor... Kitap Tanıtım - Gönül Ferman Dinlemiyor... Kitap Fiyatı - Gönül Ferman Dinlemiyor... Ön Okuma

Kitap detayı

Menekşe Gülbeyaz'ın kitabını elime aldığımda ateşler içindeydim. Ve yine çığ altında kalmış çölemerikli bir
çobanın bedeni gibi üşüyordum. Beynimin bütün kıvrımlarında, kılcal damarlarımda, gördüğümü yorumlamamı sağlayan
hücreler, hatırlamamı sağlayan, benliğimde yuva kurmuş sözcükler; soğuk kış günlerinde, damdaki saçaklarından
yere düşmeye, daha doğrusu kafamda azıcık da olsa kalmış aşk sözcüklerini yakmak için, buzdan kılıçlar gibi
düşüp delmeye ve başımdan bedenime, oradan da yüreğimin ısınık kalmış odacıklarına ulaşmak ve dondurmak için
yolculuğa çıkmak üzereydi.

Acaba elimdeki sözcükler örgütlenmiş bir roman mıydı? Ya da sayfalarını karıştırsam, aklımı yakacak ya da
donduracak duygular yumağı bir öykü müydü? Şark Çıbanlı Ahmed Usta'nın dediği gibi, dağ başında unutulmuş,
üşümüş bir aşiret kızının gözyaşlarını, kendi dilince okuyan bir şiir miydi? Yoksa yılların renginin yer yer
solduğu bir güzel resim miydi? Güzel heykellerden nefret eden vandallar tarafından, kolları ve başı hoyratça
kopartılmış bir yontu kalıntısı mıydı?

Veya yetmişinde âşık olduğu on beşlik kıza; "Gönlümle yaşımı edemedim eş
Yaşım yetmişinde, gönlüm yirmi beşinde..." diyen Karacaoğlan'ın, o güzel şiirinin bükülüp atılmış ilk yazımının,
aşktan anlayamaz yozların elinden yere düşmüş hali miydi? Sırtını sıvayarak yaydığı mal; davarı suya indiren
çobanın türküleşen çığlıkları mıydı? Bilemiyorum yanacağımı, donacağımı, tuz buz olup dağılıp galaksimizde
yiteceğimi... Bir an bile düşünmedim, okudum sonunda.

Şunu dedim kendim:
Menekşe canımın içi
Yazdıklarına adı, okuyanlar koysun istedim.
Yerimde buzda yandım,
Yerimde güneşte dondum.
Bu dünyada azınlıksın,
Seni okurlarsa, çoğalırsın...
(Tanıtım Bülteninden)

http://i.imgur.com/zeb1Ncm.jpg

Sayfa Sayısı: 156
Baskı Yılı: 2014
Dili: Türkçe
Yayınevi: Semerci Yayınları

Gönül Ferman Dinlemiyor... - Menekşe Gülbeyaz yeni çıkan kitaplar ve tanıtımları, Gönül Ferman Dinlemiyor... - Menekşe Gülbeyaz ile forum üyeleri güncel içeriklere erişebilir, kitap incelemeleri ve özetler burada!
Geri