Fırtına - Bahoz - Kazım Öz

Konusunu Sadefan`da Görüntülemektesiniz!..

Fırtına - Bahoz - Kazım Öz, konusunda bu İçerik Fırtına - Bahoz - Kazım Öz hakkında en yeni bilgileri, yorumları ve detaylı paylaşımı keşfedin.

- Sadefan.com | Fırtına - Bahoz - Kazım Öz paylaşımı

KlaS

Admin

Fırtına Bahoz Kitap Özet - Kazım Öz Kitapları - Bahoz Kitap Tanıtım - Fırtına Kitap Fiyatı - Bahoz Ön Okuma - Fırtına Bahoz

Kitap Özet

"'Bahoz/Fırtına', Türkiye sinemasında devrimci karakterleri anlatan ilk filmdir."

-Zahit Atam-,

"Benim bu filmde 1991-1992 dönemini anlatmak isteyişimin sebebi şudur: Bu yıllar Kürtler açısından bir dönüm noktasıydı. Sadece ulusal açıdan Kürt bilincinin şekillendiği bir dönem değildi; aynı zamanda, dünyaya bakış açısında da bir bilinçlenmenin başladığı, bu bilinçlenmenin Kürtlere yayıldığı ve kitleselleştiği bir dönemdi. Hikâyemi bu dönemi işleyerek filme aktarmak istememin bir başka sebebi, devrimci karakterler meselesiyle ilgiliydi. Devrimci karakterler Türkiye sinemasında aslında çok çarpık biçimde işlendi. Oysa Türkiye devrimci hareketinde büyük kahramanlıklar olmadığını hiç kimse iddia edemez. Onun için, yenilmeyen karakterlerin de beyazperdeye yansıtılması benim açımdan çok büyük önem taşıyordu..." -Kazım Öz-

http://www.ilknokta.com/urun/F/122424.jpg

Fırtına / Bahoz
Kazım Öz
Agora Kitaplığı
Fiyatı : 13,00 TL
Haziran 2011
224 sayfa
ISBN: 9786051030975

Fırtına - Bahoz - Kazım Öz yeni çıkan kitaplar ve tanıtımları, Fırtına - Bahoz - Kazım Öz ile forum üyeleri güncel içeriklere erişebilir, kitap incelemeleri ve özetler burada!
Geri