Dedem Ölmeden Önce Bana Çok Garip Bir Nasihat Vermişti

Konusunu Sadefan.com Portalında Görüntülemektesiniz!..
Bu içerikte konuya dair en güncel bilgiler ve Sadefan forumlarında yer alan detaylı paylaşımlar sunulmaktadır.

- Sadefan.com | Dedem Ölmeden Önce Bana Çok Garip Bir Nasihat Vermişti paylaşımını detaylı inceleyebilirsiniz.

Mert-Kaan

Forum Sahibi

gerçek yaşam hikayeleri - dededen hayat tavsiyesi - unutulmayan nasihatler - aile hikayeleri - duygusal hayat dersleri

Dedem hayatı boyunca çok konuşan biri değildi. Genelde sessiz olur, insanları dinlerdi. Ama ne zaman konuşsa söylediği şeyler insanın aklına kazınırdı. Ölümünden kısa süre önce bir akşam beni yanına çağırdı ve uzun uzun sohbet ettik.

Hayatında yaptığı hatalardan bahsetti. Gençliğinde sürekli çalıştığını, sevdiklerine yeterince vakit ayıramadığını anlattı. Sonra bana dönüp çok ilginç bir cümle söyledi: “İnsan en çok geç kaldığı şeyler için üzülüyor.”

O an tam olarak ne demek istediğini anlayamamıştım. Ama yıllar geçtikçe sözünün anlamı daha net oturmaya başladı. Çünkü gerçekten de insanlar çoğu zaman sevdiklerini aramayı, özür dilemeyi ya da hayallerinin peşinden gitmeyi sürekli erteliyor.

Dedem vefat ettikten sonra uzun süre o konuşmayı düşündüm. Özellikle yoğun hayat temposunda bazı şeylerin değerini çok geç fark ettiğimizi anladım. Artık aileme ve sevdiklerime daha fazla zaman ayırmaya çalışıyorum.

Bazen insanın hayatını değiştiren şey uzun konuşmalar değil, birkaç cümle oluyor. Dedemin o gece söylediği sözler hâlâ aklımda ve sanırım ömür boyu da çıkmayacak.

Dedem Ölmeden Önce Bana Çok Garip Bir Nasihat Vermişti yaşam hikayeleri ve deneyimler, Dedem Ölmeden Önce Bana Çok Garip Bir Nasihat Vermişti ile kullanıcılar ilham verici öykülere ulaşabilir.