Benlerin Tedavisi

Konusunu Sadefan`da Görüntülemektesiniz!..

Benlerin Tedavisi, konusunda bu İçerik Benlerin Tedavisi hakkında en yeni bilgileri, yorumları ve detaylı paylaşımı keşfedin.

Benlerin Tedavisi

- Sadefan.com | Benlerin Tedavisi paylaşımı

FairyTale

Genel Sorumlu

Benlerin Tedavisi

Benlerin Tedavisi
ben neden oluşur - benler hakkında - benler tehlikelimidir - ben neden çıkar

Vücudumuzdaki benleri çok dikkatlice takip etmeliyiz. Doğuştan olsun sonradan oluşsun, benlerdeki değişiklikler malign malonom için çok önemli uyarılar verir.

Mevcut bir benin görünümündeki değişiklikler (ebat, renk, kanama, ülserleşme gibi); kenarları düzensiz, asimetrik, farklı renkte ve gittikçe büyüyen yeni bir ben gelişimi; keskin sınırlı, elmas şeklinde koyu kahve veya siyah renkli olabileceği gibi beyaz, kırmızı, mor bir kitle şeklinde de olabilir.

Patolojik tanı için biyopsi, karaciğer tutulumunun olup olmadığının saptanması için karaciğer fonksiyon testleri, akciğer tutulumunun araştırılması için akciğer filmi ve şüpheli diğer yerler için diğer tetkikler (lenf nodu biyopsisi, bilgisayarlı tomografi gibi).
Malign melanom, cilt kanserleri arasında en nadir görüleni olmakla birlikte, en tehlikelisidir. Sıklıkla ciltte görülmekle birlikte, bazen ağız içinde, makatta, vajende, beyin zarlarında, göz kapağının iç yüzeyinde ve retinada (göz) da ortaya çıkabilir. Her yaşta görülebilmekle birlikte, en sık 40-60 yaşları arasında görülür.

Kadınlarda belden aşağıda, erkeklerde belden yukarıda ve her iki cinste de kollarda görülme sıklığı artmaktadır. Bunun en önemli nedeni olarak güneşte uzun süre kalma gösterilmektedir.

Melanom, derideki melanosit adı verilen hücrelerden köken alır. Melanositler deriye rengini veren melanin maddesini üretirler. Sarışınlarda melanom daha sık görülmekle birlikte, hiç kimse bu hastalığa karşı dayanıklı değildir. Örneğin zencilerde daha çok avuç içinde, ayak tabanında ve tırnak altlarında meydana gelir.

Tedavi açısından; malign melanomun derin tabakalara ulaşmadan saptanması ve kitlenin derinliği son derece önemlidir. Erken tanı sırasında normal benlerden ve displastik benlerden ayrılması gerekir, ikincisi için biyopsi gereklidir. Şüphelenildiğinde derhal doktora müracaat edilmelidir, çünkü bu kanser, mevcut kanserler arasında en çok yayılanlardan birisidir.

Melanom da diğer deri kanserleri gibi güneşe maruz kalma ile ilgilidir. Genelde 20 yaş öncesinde sık sık şiddetli şekilde güneş yanığı oluşanlarda gözlenir. Özellikle öğlen vakitlerinde güneşten korunmak gerekir. Bronzlaşmaktan uzak durun, ayda bir cildinizi kontrol edin, yeni ben oluşumlarını takip edin, yukarıda belirtilen değişiklikleri görüyorsanız doktorunuza müracaat edin.

Malign melanom yayılmamışsa cerrahi olarak alınabilir, eğer yayılımdam şüpheleniliyorsa yakınındaki lenf nodlarının da alınması gerekebilir.

Yayılım olan hastalarda ilaç tedavisi ve immünoterapi uygulanabilir. Erken tanınan olgular genelde başarılı bir şekilde tedavi edilir. Hastalığın sonucu, çıkarılan kitlenin kalınlığı ile yakın ilişkilidir (örneğin; kalınlığı 0.76mm'nin altındaki kanserlerde 5 yıllık yaşama yüzdesi %95'in üzerinde iken, kalınlığı 4mm ve üzerindeki kitlelerde 5 yıllık yaşama yüzdesi yaklaşık %50'dir). Ancak kitlenin kalınlığının yanı sıra; kanserin yeri, büyüme hızı, vücudun verdiği (lenfositik) cevap ve yukarıda da belirtildiği gibi erken tanı yaşam süresini etkileyen faktörlerdendir.

Benlerin Tedavisi hakkında merak edilenler, sağlıklı yaşam önerileri ve günlük bakım rutinleri. Bağışıklık güçlendirme, hastalıklardan korunma ve uzman tavsiyeleri.
Ben Tedavisi

Ben Tedavisi - Ben Nedir- Benden Nasıl Kurtuluruz - Ben İçin Bitkisel Tedavi Yöntemleri - Ben Çeşitleri - Benden Kurtulamanın Yolları - Et Benleri -Et Benlerinden Kurtulmanın Doğal Çözümleri

BEN NEDİR?

Derinin rengini veren melanin maddesini yapan hücrelerden oluşanlar ‘ben’ olarak adlandırılıyor. Benlerin nasıl oluştuğu bilinmiyor, bir kısmı doğumsal olabiliyor. Sonradan ortaya çıkanlarda özellikle genetik yapıya ek olarak ultraviyolenin, yani güneşin etkisi çok büyük oluyor.

BEN ÇEŞİTLERİ;

*Konjenital Benler oğumda veya yaşamın ilk birkaç haftasında oluşurlar. Küçük (1,5 cm), orta (1,5 – 20 cm) veya büyük (20 cm) olabilirler. Büyük konjenital benler üzerinde yaşam boyu melanom gelişme riski yüksek olduğundan, plastik cerrahi girişimler ile çıkartılmaları gerekir

alıntı

*Displastik Benler (Clark Nevüs) :Çoğunlukla ergenlik çağında oluşur, ailesel olabilirler. Tek veya çok sayıda, düzensiz, keskin olmayan sınırlı, kahverengi, siyah veya kırmızı lekeler şeklindedirler. Klinik olarak erken evre melanomdan veya gelişme evresindeki olağan edinsel benden ayırmak oldukça güçtür.

*Olağan Edinsel Benler :Çocukluk çağından erişkin çağa kadar herhangi bir yaşta oluşur, belli bir gelişim süreci izledikten sonra dururlar. Bazıları da yaşlılık çağında kaybolur.

BEN ALDIRMA;

Benin çevresine iğneyle local anestezi yapılıyor. İşlem yarım saat sürüyor.
Ben aldırdıktan sonra güneşe rahatlıkla çıkılabilir mi?
Ben aldırsan da aldırmasan da güneşe çıkmamak en iyisi. Ben aldırmak, tehlikeden kurtulunduğu anlamına gelmiyor, çünkü sürekli yenileri çıkabiliyor.

BEN ALDIRMAK TEHLİKELİ Mİ?

Genelde benler çıkarılınca kanser olunduğuna inanılır, ama benin tamamının vücuttan atılmasıyla hiçbir şey olmaz. Benden ve onun tehlikesinden kurtulmanın en sağlıklı yolu budur. Ama ben vücut üzerinde dururken kesilir, koparılır ya da takılıp düşme gibi nedenlerden koparsa, bu tehlikelidir.

ET BENLERİ ;

Genelde halkımız kabarık olan benlerin daha tehlikeli olduğunu düşünür. Oysaki aksine, deriden kabarıklaştıkça tehlike azalır.Bazı insanlarda doğum lekesi gibi büyük benler vardır.
Bazılarında 5 cm, 15 cm gibi büyük benlere rastalayabiliyoruz. Bunlarda ciddi oranlarda, özellikle 20 cm üzerine çıktığı zaman, yüzde onbeşleri bulan melanoma dönüş riski bulunuyor.

BENLERİN BİTKİSEL TEDAVİSİ :

KANTARON: Kantaron çiçeği, çakal eriği çiçeği ile eşit miktarda karıştırılır, 1 bardak kaynar suya, 1 kaşık konulur, 10 dk bekletilir, sabah-akşam 1 bardak aç karna içilir.

BAYIR TURPU: Taze bayırturpu sıkılır, yarım bardak turp suyuna 1 bardak sirke konur, 3 saat güneşte bekletilir, günde 3 defa ben lerin üzerine hafif masaj yapılır.

Geri