Batı'da Görüp Yaşadıklarım - İlhan BARDAKÇI

Konusunu Sadefan`da Görüntülemektesiniz!..

Batı'da Görüp Yaşadıklarım - İlhan BARDAKÇI, konusunda bu İçerik Batı'da Görüp Yaşadıklarım - İlhan BARDAKÇI hakkında en yeni bilgileri, yorumları ve detaylı paylaşımı keşfedin.

- Sadefan.com | Batı'da Görüp Yaşadıklarım - İlhan BARDAKÇI paylaşımı

serapmisali

Super Üye

Batı'da Görüp Yaşadıklarım Kitap Özeti - İlhan BARDAKÇI Kitapları - İlhan BARDAKÇI Kitap Tanıtım - Batı'da Görüp Yaşadıklarım Kitap Fiyatı - Batı'da Görüp Yaşadıklarım Ön Okuma

Kitap Özet

Bir Fransız hoca ile tanıştım. Din adamı ve Fransız dili profesörü idi. Kendisine boş saatlerde Yunus Emre’nin şiirlerini tercüme ederdim.

– İlhan, derdi, ah, sizin bu edebiyatınız ve bu muhteşem tarihiniz bizim olsa idi!...

– Ne olurdu o zaman? diye sorardım da cevaplardı:

– Ufkumuz o kadar genişlerdi ki!... Türkçe dünya dili olurdu!...

Fransa’da 15. yüzyılda Batı hastanelerinde akıl hastalarını, ruhlarındaki şeytanı kovalamak için, kadın ve erkek ayırımı yapmadan tedavi diye cinsel uzuvlarını akkor hâlinde kızdırılmış demirle dağlıyorlardı!

Aynı yıllarda ise bizim Osmanlı atalarımızın Edirne ve Manisa bîmarhânelerinde, yani akıl ve ruh hastalıkları hastanelerinde çiçekle, su ve mûsikî ile tedaviler yapılıyordu…

Kitap Ön Yüzü

http://www.ilknokta.com/urun/B/167716.jpg

Kitap Künyesi

Türk Edebiyatı Vakfı
» Anı
» Mektup
Fiyatı : 13,00 TL
Kasım 2012, 176 sayfa, ISBN: 9789756186749

Batı'da Görüp Yaşadıklarım - İlhan BARDAKÇI yeni çıkan kitaplar ve tanıtımları, Batı'da Görüp Yaşadıklarım - İlhan BARDAKÇI ile forum üyeleri güncel içeriklere erişebilir, kitap incelemeleri ve özetler burada!
Geri