Amerika Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır ? - F1 Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır ?

Konusunu Sadefan`da Görüntülemektesiniz!..

Amerika Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır ? - F1 Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır ?, konusunda bu İçerik Amerika Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır ? - F1 Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır ? hakkında en yeni bilgileri, yorumları ve detaylı paylaşımı keşfedin.

- Sadefan.com | Amerika Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır ? - F1 Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır ? paylaşımı

Hülya

Bilgin Üye

Amerika Öğrenci Vizesi almak için vize için gerekli tüm evraklar doğru hazırlamalı ve Amerika Öğrenci Vizesi Başvuru Formunun eksiksiz ve hatasız doldurulması gerekir. Ama yinede Amerika Öğrenci Vizesi için doğru evraklar ve eksiksiz ve hatasız bir form Amerika Öğrenci Vizesini almak için yeterli olmayacaktır.

Amerika'ya öğrenci olarak gitmeyi düşünüyorsanız ve Amerika Öğrenci Vizesi alacaksanız öncelikle Amerikan Konsolosluğunda ki görevlilere asıl amacınızı, maddi imkanlarınızı, eğitimlerinizi, Amerika'da alacağınız eğitimin size faydasını hem evraklarla hem de Amerika Konsolosluğunda yapılan Amerika Vize Mülakatında sunmanız gerekmektedir. Burada yapacağınız ufak bir hata sizin vize almanızı güçleştirebilir.

Maddi Olanaklarınız ; Amerika Öğrenci Vizesi almanız için öncelikle sizin maddi olanaklarınız kontrol edilecektir. Önemli olan, Amerika'da eğitim almayı planladığınız süre zarfında, hiç kimsenin yardımına muhtaç olmadan, eğitim, yaşam, konaklama, sağlık ve benzer masraflarınızı karşılayıp karşılayamayacağınızdır. Eğer Amerika'da eğitim aldığınız süre zarfında masraflarınızı aileniz karşılayacaksa, aynı zamanda ailenizin diğer fertlerinin de rahatlıkla geçinmesi gerektiği faktörünü de unutmamak gerekir ve bütçenizi buna göre hesaplamanız gerekir.

Eğer bütçeniz kısıtlı ise, genelde tercih edilen yöntem olan kurs sürenizi kısa göstererek Amerika Öğrenci Vizesini almak gibi bir yola başvurmayın. Ya bütçenizi ona göre ayarlayın yada başka bir eğitim planlayın. Genelde Amerika Konsolosluk görevlileri mülakatlarda asıl amacı farklı olan kişileri ayırt etmekte çok başarılıdırlar. Zira 1 aylık bir eğitim ile vize almak, eğitim süresi kısıtlı olduğu için şüphe uyandırmaktadır.

Masraflarınızı Amerika’da eğitim aldığız süre içerisinde çalışarak karşılamayı planlıyorsanız, Amerika Öğrenci Vizesi almanız çok zordur. Tüm ülkelerde olduğu gibi Amerika'da parasız öğrencinin gelmesini değil, parası ile gelip Amerikan ekonomisine katkıda da bulunacak öğrenciyi tercih etmektedir.

AMACINIZ ; Amerika Konsolosluğu görevlileri, Amerika vize başvuru formunuzda, sunduğunuz evraklarınızda ve Amerika vize mülakatında sizin asıl amacınızı öğrenmek isteyecektir. Belgelerinizi hazırlarken, Amerika vize başvuru formunu doldururken ve Amerika vize mülkatına giderken bu konuda hazırlıklı olmanızı öneririz. Amerika Konsolosluğu vize görevlilerini;

* Türkiye ile sıkı bağlarınız olduğuna,

* Amerika'da eğitim alacağınız süre zarfında tüm masraflarınızı kendinizin karşılayabileceğine veya aileniz tarafından karşılanabileceğine,

* Amerika'da ki eğitimin size, kariyerinize ve/veya işinize katkıda bulunacağına,

* Amerika'da ki eğitiminiz tamamlandıktan sonra Türkiye'ye döneceğinize inandırmalısınız.

Amerika Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır ? - F1 Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır ? gurbetçiler forumu, Amerika Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır ? - F1 Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır ? ile yurtdışındaki üyeler haberleşebilir ve içerik paylaşabilir.
Geri