Amerika Öğrenci Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır ? - F1 Öğrenci Vizesi Başvurusu Nasıl

Konusunu Sadefan`da Görüntülemektesiniz!..

Amerika Öğrenci Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır ? - F1 Öğrenci Vizesi Başvurusu Nasıl, konusunda bu İçerik Amerika Öğrenci Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır ? - F1 Öğrenci Vizesi Başvurusu Nasıl hakkında en yeni bilgileri, yorumları ve detaylı paylaşımı keşfedin.

Amerika Öğrenci Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır ? - F1 Öğrenci Vizesi Başvurusu Nasıl

- Sadefan.com | Amerika Öğrenci Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır ? - F1 Öğrenci Vizesi Başvurusu Nasıl paylaşımı

Hülya

Bilgin Üye

Amerika Öğrenci Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır ? - F1 Öğrenci Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır ?

Amerika Öğrenci Vizesi alarak, Amerika'da eğitim almayı planlıyorsanız yapmanız gereken öncelikle hangi okula gideceğinize karar vermenizdir. Üniversite eğitimi veya dil eğitimi için gidiyorsanız, eğitim alacağınız okulu seçtikten sonra bu okula başvurmanız ve bu okuldan kabul almanız gerekmektedir. Dil eğitimi için tercihte bulunacaksanız, okulların kabul şartları bulunmamaktadır. Advance Yurtdışı Eğitim, size okulların özellikleri, olanakları, konaklama seçenekleri ile detaylı bilgilendirme yapmakta ve tüm kayıt işlemleri ile sizin adınıza ücretsiz ilgilenmektedir.

Eğitim alacağınız okula kayıt işlemleriniz tamamlandıktan sonra, okul kayıt belgelerinizin ve I-20 belgenizin getirilmesi, 2. aşamadır. Bu süreçte zaman programlamanızı iyi yapmanız gerekmektedir. Özellikle Amerika vize başvurularının yoğun olduğu yaz dönemlerinde vize başvurusu için randevu bulmak zor ve kısıtlıdır. I-20 Belgenizin bir an önce ulaşması sizin için faydalı olacaktır. I-20 belgenizin hazırlanması ve gönderilmesi için eğitim alacağınız üniversite veya dil kursu sizden mali durumunuzu gösteren bir belge talep edecektir. Bu belge sizin adınıza veya masraflarınızı karşılayacak kişinin adına olmalıdır.

I-20 belgenizin gönderilmesinden sonraki aşama nihayet vize aşamasıdır. Artık vize evraklarınızı hazırlamanız, gerekli ücretlerin ödenmesi ve vize randevusu almanız gerekmektedir;

1- Vize randevusu alabilmeniz için PIN ödemesi yapmanız gerekmektedir. Bu ödemeyi herhangi bir İş Bankası şubesine yapabilir ya da Amerika Konsolosluğunu vize randevusu için aradığınızda kredi kartınız ile ödeyebilirsiniz. PIN ücretini banka yolu ile ödeme yaparsanız, vize randevunuzu ertesi gün almak zorundasınız. Kredi kartı ile ödeme yaparsanız, ödemeden hemen sonra vize randevunuzu alabilirsiniz.

2- Amerika Öğrenci Vizesi Başvuru Formunun doldurulması. (DS – 160 Amerika Göçmen Olmayan Vize Başvuru Formu)

3- Amerika Öğrenci Vizesi Ücretinin yatırılması. Amerika Öğrenci Vizesi ücreti, TEB Şubelerine Amerika Öğrenci Vizesi Harcı olarak ödenmektedir

4- SEVIS ücretinin ödenmesi. İnternet veya posta yoluyla ödenecektir.

5- Amerika Konsolosluğu tarafından size verilen Amerika Öğrenci Vizesi Randevusuna tam saatinden önce gitmeniz ve kesinlikle geç kalmamanız gerekmektedir.

Amerika Öğrenci Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır ? - F1 Öğrenci Vizesi Başvurusu Nasıl gurbetçiler forumu, Amerika Öğrenci Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır ? - F1 Öğrenci Vizesi Başvurusu Nasıl ile yurtdışındaki üyeler haberleşebilir ve içerik paylaşabilir.
Geri