Ademi Merkeziyetçilik Nedir

Konusunu Sadefan`da Görüntülemektesiniz!..

Ademi Merkeziyetçilik Nedir, konusunda bu İçerik Ademi Merkeziyetçilik Nedir hakkında en yeni bilgileri, yorumları ve detaylı paylaşımı keşfedin.

- Sadefan.com | Ademi Merkeziyetçilik Nedir paylaşımı

HaZaL

VIP Üye

Ülke yönetiminde görev ve yetkilerin merkezî hükümet tından yerel ya da bölgesel yönetim birimlerine verilmesi ve gerektiğinde tek taraflı olarak geri alınması ilkesine dayalı yönetim biçimine verilen addır

Adem-i merkeziyetçilik devlet merkezinin gücünü azaltarak yerel yönetimlerin yetkilerinin artırılmasını savunan siyasi görüş

Adem-i merkeziyet merkezin yokluğu manasına gelir Liberal ideolojinin savunduğu görüşlerden biridir

Örnek: Osmanlı Devleti'nde başlıca savunuculuğunu Prens Sabahattin ve onun liderliğini yaptığı Ahrar Fırkası yapmıştırPrens'in görüşleri yerinden yönetim ve bireysel girişim ilkelerine dayanıyordu Buna göre merkezi hükümetin yetkileri azaltılacak buna karşılık imparatorluktaki çeşitli unsurların yönetime katılma yetkileri arttırılacak liberal ekonomi uygulanacaktır

Ademi Merkeziyetçilik Nedir bunları biliyor muydunuz?, Ademi Merkeziyetçilik Nedir ile kullanıcılar ilginç bilgiler ve merak edilen konulara ulaşabilir.
Geri