HaZaL
VIP Üye
Şeritli Açma Tarifi
Şeritli Açma Tarifi
Şeritli Açma Tarifi
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
2 yumurta ( birinin sarısı üzerine)
1 çay bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1, 5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Arasına sürmek için:
Yeteri kadar oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Şeritli Açma Tarifi'nin Yapılışı
Hamuru yoğuracağımız kabın içine ılık sütü, mayayı ve şekeri koyup mayanın çözülmesini sağlayın. Ardından sırasıyla diğer malzemeleri katıp azar azar un ilave ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
Üzerini örtüp mayalanmasını sağlayın. Ben temiz bir poşete geçirip sonra üzerini örtüyorum daha çabuk mayalanıyor.
Mayalanan hamurdan bir parça koparıp merdane yardımıyla resimdeki gibi oval bir şekilde açın üzerine elinizle yumuşak olan tereyağını yada margarini sürüp yatay bir şekilde sarmaya başlayın sonra kendi etrafında sarıp uç kısmını altına koyup yağlı kağıt serili tepsiye dizin
Bu şekilde bütün hamuru yapıp üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Şeritli Açma Tarifi
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
2 yumurta ( birinin sarısı üzerine)
1 çay bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1, 5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Arasına sürmek için:
Yeteri kadar oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Şeritli Açma Tarifi'nin Yapılışı
Hamuru yoğuracağımız kabın içine ılık sütü, mayayı ve şekeri koyup mayanın çözülmesini sağlayın. Ardından sırasıyla diğer malzemeleri katıp azar azar un ilave ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
Üzerini örtüp mayalanmasını sağlayın. Ben temiz bir poşete geçirip sonra üzerini örtüyorum daha çabuk mayalanıyor.
Mayalanan hamurdan bir parça koparıp merdane yardımıyla resimdeki gibi oval bir şekilde açın üzerine elinizle yumuşak olan tereyağını yada margarini sürüp yatay bir şekilde sarmaya başlayın sonra kendi etrafında sarıp uç kısmını altına koyup yağlı kağıt serili tepsiye dizin
Bu şekilde bütün hamuru yapıp üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.