Peygamberimizden s.a.v Dualar

Konusunu Sadefan`da Görüntülemektesiniz!..

Peygamberimizden s.a.v Dualar, konusunda bu İçerik Peygamberimizden s.a.v Dualar hakkında en yeni bilgileri, yorumları ve detaylı paylaşımı keşfedin.

- Sadefan.com | Peygamberimizden s.a.v Dualar paylaşımı

HaZaL

VIP Üye

Peygamberimizden (s.a.v) Dualar

Peygamberimizden (s.a.v) Dualar

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
اَللَّهُمَّ اِنِّى اَسَئَلُكَ الْهُدَى وَالتُّقَى وَالْعَفاَفَ وَالْغِنَى

Allah’ım! Senden hidayet, takva, iffet ve zenginlik istiyorum.

اَللَّهُمَّ اِنِّى اَسَئَلُكَ الْعَفْوَ وَالْعَافِيَةَ فىِ الدِّينِ وَالدُّنْياَ وَالْأَخِرَةِ

Allah’ım! Senden dinde, dünyada ve ahirette af ve afiyet istiyorum.

اَللَّهُمَّ اِنِّى اَسَئَلُكَ تَماَمَ النِّعْمَةِ وَدَواَمَ الْعاَفِيَةِ وَحُسْنَ الْخاَتِمَةِ

Allah’ım! Senden nimetinin tamamını, afiyetinin devamını ve hüsn-i hatimeyi istiyorum.

اَللَّهُمَّ اِنِّى اَسَئَلُكَ الطَّيِّباَتِ وَتَرْكَ الْمُنْكَراَتِ وَحُبَّ الْمَساَكِينِ

Allah’ım! Senden hayırlı ameller işlemeyi kötülükleri terk etmeyi ve yoksulları sevmeyi niyaz ediyorum.

اَللَّهُمَّ اِنِّى اَسَئَلُكَ الصِّحَّةَ وَالْإِفَّةَ وَالْأَماَنَةَ وَحُسْنَ الْخُلُقِ وَ الرِّضاَ بِالْقَدَرِ

Allah’ım! Senden sıhhat, iffet, emanete sadakat, güzel ahlak ve kadere rıza istiyorum.

اَللَّهُمَّ اِنِّى اَسَئَلُكَ حُبَّكَ وَحُبَّ مَنْ يُحِبُّكَ وَحُبَّ عَمَلٍ يُقَرِّبُنىِ اِلىَ حُبِّكَ

Allah’ım! Bana Seni sevmeyi, Seni sevenleri sevmeyi ve Sana yaklaştıracak her türlü iş ve davranışı sevmeyi nasip etmeni istiyorum.

اَللَّهُمَّ اِنِّى اَسَئَلُكَ فَواَتِحَ الْخَيْرِ وَخَواَتِمَهُ وَاَوَّلَهُ وَاَخِرَهُ وَظاَهِرَهُ وَباَطِنَهُ وَالدَّرَجَاتِ الْعُلىَ مِنَ الْجَنَّةِ

Allah’ım! Senden hayırlı başlangıçlar ve hayırlı sonuçlar, bunlar arasındaki hayrının hepsini, başı, sonu, zahiri, batını hayır olanı ve Cennet’te yüksek dereceleri istiyorum.

اَللَّهُمَّ اِنِّى اَسَئَلُكَ الْجَنَّةَ وَماَ قَرَّبَ اِلَيْهاَ مِنْ قَوْلٍ اَوْ عَمَلٍ وَاَعُوذُ بِكَ مِنَ النَّارِ وَماَ قَرَّبَ اِلَيْهاَ مِنْ قَوْلٍ اَوْ عَمَلٍ

Allah’ım! Senden Cennet’i ve ona ulaştıracak her türlü söz ve ameli bana nasip etmeni diliyorum. Cehennem’den ve ona götürecek her türlü söz ve amelden de Sana sığınıyorum.

اَللَّهُمَّ اِنِّى اَسَئَلُكَ مُوجِباَتِ رَحْمَتِكَ وَعَزَائِمَ مَغْفِرَتِكَ وَالسَّلاَمَةَ مِنْ كُلِّ اِثْمٍ وَالْغَنِيمَةَ مِنْ كُلِّ بِرٍّ وَالْفَوْزَ بِالْجَنَّةِ وَالنَّجَاةَ مِنَ النَّارِ

Allah’ım! Senden, beni rahmetine ulaştıracak ve bağışlanmama vesile olacak şeyleri, her türlü günahtan uzak kalmayı, her türlü iyiliği elde etmeyi ve sonunda Cennet’e kavuşup Cehennem ateşinden kurtulmayı diliyorum.

اَللَّهُمَّ اِنِّى اَسَئَلُكَ مِنَ الْخَيْرِ كُلِّهِ عاَجِلِهِ وَاَجِلِهِ ماَ عَلِمْتُ مِنْهُ وَماَ لَمْ اَعْلَمْ وَاَعُوذُ بِكَ مِنَ الشَّرِّ كُلِّهِ عاَجِلِهِ وَاَجِلِهِ ماَ عَلِمْتُ مِنْهُ وَماَ لَمْ اَعْلَمْ

Allah’ım! Senden bildiğim ve bilmediğim, yakın ve uzak bütün hayırları niyaz ediyorum. Bildiğim ve bilmediğim, yakın ve uzak bütün şerlerden de Sana sığınıyorum.

اَللَّهُمَّ اِنِّى اَسَئَلُكَ اِيماَناً كاَمِلاً وَيَقِيناً صاَدِقاً وَعِلْماً ناَفِعاً وَرِزْقاً واَسِعاً حَلاَلاً طَيِّباً وَقَلْباً خاَشِعاً سَلِيماً وَلِساَناً ذاَكِراً صاَدِقاً وَتَوْبَةً نَصُوحاً

Allah’ım! Senden kâmil bir iman, sadik bir yakin, faydalı bir ilim, helal ve bol rızık, selim ve huşu sahibi bir kalp, zikreden ve doğruyu söyleyen bir dil ve samimi bir tevbe istiyorum.

اَللَّهُمَّ اِنِّى اَسَئَلُكَ اَنْ تُرْفَعَ ذِكْرِى وَتَضَعَ وَتُصْلِحَ اَمْرِى وَتُطَهِّرَ قَلْبِى وَتُنَوِّرَلىِ فىِ قَبْرِى وَتَغْفِرَلىِ ذَنْبِى وَ اَسَئَلُكَ الدَّرَجَاتِ الْعُلىَ مِنَ الْجَنَّةِ

Allah’ım! Senden zikrimi yükseltmeni (hayırla anılmayı), yükümü kaldırmanı, işimi düzeltmeni, kalbimi temizlemeni, kabrimi nurlandırmanı, günahımı bağışlamanı istiyorum. Allah’ım! Senden Cennet’te yüksek dereceler istiyorum.

اَللَّهُمَّ اِنِّى اَسَئَلُكَ خَيْرَ ماَ سَئَلَكَ عَبْدُكَ وَرَسُولُكَ مُحَمَّدٍ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ وَاَعُوذُ بِكَ مِنَ الشَّرِّ ماَ اسْتَعاَذَ مِنْهُ عَبْدُكَ وَرَسُولُكَ مُحَمَّدٍ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ

Allah’ım! Kulun ve Rasulün Muhammed (s)’ in Senden istediği bütün hayırları bende Senden istiyorum. Kulun ve Rasulün Muhammed (s)’ in sığındığı bütün şerlerden de Sana sığınıyorum.

اَللَّهُمَّ اِنِّى اَسَئَلُكَ اَنْ تُباَرِكَ لىِ فىِ سَمْعىِ وَفىِ بَصَرِى وَفىِ رُوحِى وَفىِ خَلْقِى وَفىِ خُلُقِى وَفىِ مَحْياَىَ وَفىِ مَماَتِى وَفىِ عَمَلىِ اَلَّلهُمَّ وَتَقَبَّلْ حَسَناَتِى وَ اَسَئَلُكَ الدَّرَجَاتِ الْعُلىَ مِنَ الْجَنَّةِ

Allah’ım! Senden işitmemi, görmemi, ruhumu, bedenimi, ahlâkımı, hayatımı, ölümümü ve işlerimi mübarek kılmanı diliyorum. Allah’ım! İbadetlerimi kabul buyur, bana Cennet’te en yüksek dereceleri ver.

اَللَّهُمَّ اِنِّى اَعُوذُبِكَ مِنْ اَنْ اَظْلِمَ اَوْ اُظْلَمَ

Allah’ım! Zulmetmekten ve zulme uğramaktan Sana sığınıyorum.

اَللَّهُمَّ اِنِّى اَعُوذُبِكَ مِنْ جَهْدِ الْبَلاَءِ وَدَرْكِ الشَّقاَءِ وَسُوءِ الْقَضاَءِ وَشَماَتَةِ اْلأَعْداَءِ

Allah’ım! Çekilmez belalardan, isyana düşmekten, hakkımda vereceğin hükmün kötü olmasından ve düşmanların sevinmesinden Sana sığınıyorum.

اَللَّهُمَّ اِنِّى اَعُوذُبِكَ مِنْ زَواَلِ نِعْمَتِكَ وَتَحَوُّلِ عاَفِيَتِكَ وَفُجاَءَةِ نِقْمَتِكَ وَجَمِيعِ سَخَطِكَ

Allah’ım! Verdiğin nimetlerin elimden çıkmasından, verdiğin sağlık ve afiyetin gitmesinden, azabın ansızın gelmesinden, her türlü gazabından Sana sığınıyorum.

اَللَّهُمَّ اِنِّى اَعُوذُبِكَ مِنَ الْخِياَنَةِ وَالْكُفْرِ وَالشِّرْكِ وَالشِّقاَقِ وَالنِّفاَقِ وَالرِّياَءِ وَسُوءِاْلأَخْلاَقِ

Allah’ım! Hıyanetten, küfürden, şirkten, İslam’ın emir ve yasaklarına karşı gelmekten, münafıklıktan, gösterişten ve kötü ahlâktan Sana sığınıyorum.

اَللَّهُمَّ اِنِّى اَعُوذُبِكَ مِنْ عِلْمٍ لاَيَنْفَعُ وَمِنْ قَلْبٍ لاَيَخْشَعُ وَمِنْ نَفْسٍ لاَتَشْبَعُ وَمِنْ دُعاَءٍ لاَيُسْمَعُ

Allah’ım! Faydasız ilimden, ürpermeyen kalpten, doymayan nefisten ve kabul edilmeyen duadan Sana sığınıyorum.

اَللَّهُمَّ اِنِّى اَعُوذُبِكَ مِنَ الْهَمِّ وَالْحَزَنِ وَالْعَجْزِ وَالْكَسَلِ وَالْجُبْنِ وَالْبُخْلِ وَالْقَسْوَةِ وَالْغَفْلَةِ وَالذِّلَّةِ وَالْمَسْكَنَةِ

Allah’ım! Sıkıntıdan, üzüntüden, acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten, kalp katılığından, gafletten, zilletten ve fakirlikten Sana sığınıyorum.

اَللَّهُمَّ اِنِّى اَعُوذُبِكَ مِنْ عَذاَبِ جَهَنَّمَ وَمِنْ عَذاَبِ الْقَبْرِ وَمِنْ فِتْنَةِ الْمَحْياَىَ وَالْمَماَتِ وَمِنْ شَرِّ فِتْنَةِ الْمَسِيحِ الدَّجاَّلِ

Allah’ım! Cehennem azabından, kabir azabından, hayat ve ölümün fitnesinden, Mesih Deccal’in fitnesinin şerrinden Sana sığınıyorum.

اَللَّهُمَّ اِنِّى اَعُوذُبِكَ مِنْ يَوْمِ السُّوءِ وَ لَيْلَةِ السُّوءِ وَمِنْ ساَعَةِ السُّوءِ وَمِنْ صاَحِبِ السُّوءِ وَمِنْ جاَرِ السُّوءِ

Allah’ım! Kötü günden, kötü geceden, kötü andan, kötü arkadaştan ve kötü komşudan Sana sığınıyorum.

اَللَّهُمّ باَرِكْ لَناَ فىِ الْمَوْتِ وَفِيماَ بَعْدَ الْمَوْتِ

Allah’ım! Bize ölümü ve ölüm ötesini mübarek eyle.

اَللَّهُمَّ ياَ مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ ثَبِّتْ قَلْبِى عَلىَ دِينِكَ

Ey kalpleri evirip çeviren Allah’ım! Kalbimi dinin üzere sabit kıl.

اَللَّهُمَّ هَوِّنْ عَلَيْناَ سَكَراَتِ الْمَوْتِ وَلاَ تُعَذِّبْناَ بَعْدَ الْمَوْتِ

Allah’ım! Bizler için sekerat-ı mevti kolaylaştır, ölümden sonra bize azap etme.

اَللَّهُمَّ لاَ تَكِلْنىِ اِلىَ نَفْسِى طَرْفَةَ عَيْنٍ وَلاَ اَقَلَّ مِنْ ذَلِكَ

Allah’ım! Beni bir göz yumup açıncaya kadar hatta bundan daha az bir zamanda bile nefsimin eline bırakma.

اَللَّهُمَّ اَعِنىِّ عَلىَ اَداَءِ ذِكْرِكَ وَشُكْرِكَ وَحُسْنِ عِباَدَتِكَ

Allah’ım! Seni zikretmede, Sana şükretmede ve Sana güzel ibadet etmede bana yardımcı ol.

اَللَّهُمّ اَحْيِنِى سَعِيداً وَاَمِتْنِى شَهِيداً بِرَحْمَتِكَ ياَ اَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ

Allah’ım! Beni mutlu olarak yaşat ve şehit olarak öldür. Rahmetinle, ey merhametlilerin en merhametlisi!

اَللَّهُمَّ ياَ مُحَوِّلَ الْحَوْلِ وَاْلأَحْواَلِ حَوِّلْ حاَلَناَ اِلىَ اَحْسَنِ الْحاَلِ

Ey halleri evirip çeviren Allah’ım! Bizim hâlimizi en iyi hâle dönder.

اَللَّهُمَّ اجْعَلْ لىِ سَعْياً مَشْكُوراً وَذَنْباً مَغْفُوراً وَعَمَلاً مَقْبُولاً وَتِجاَرَةً لَنْ تَبُورَ

Allah’ım! Çabamı karşılıksız bırakma, günahlarımı bağışla, amellerimi makbul eyle. Bana, asla kaybettirmeyecek manevi bir ticaret nasip eyle.

اَللَّهُمَّ احْسِنْ عاَقِبَتِناَ فىِ اْلأُمُورِ كُلِّهاَ وَاَجِرْناَ مِنْ خِزْىِ الدُّنْياَ وَعَذاَبِ اْلأَخِرَةِ

Allah’ım! Bütün işlerimizin sonunu güzelleştir. Bizi dünyada rezil rüsvay olmaktan ve ahirette azaptan koru.

اَللَّهُمَّ طَهِّرْ قَلْبِى مِنَ النِّفاَقِ وَعَمَلىِ مِنَ الرِّياَءِ وَلِساَنِى مِنَ الْكَذِبِ وَعَيْنِى مِنَ الْخِياَنَةِ

Allah’ım! Kalbimi nifaktan, amelimi riyadan, dilimi yalandan ve gözümü hıyanetten uzak eyle.

اَللَّهُمَّ اَجِرْناَ مِنَ النَّارِ وَاَدْخِلْناَ الْجَنَّةَ مَعَ اْلأَبْراَرِ وَزَوِّجْناَ بِحُورِالْعِينِ وَالْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ

Allah’ım! Bizi Cehennem’den koru. İyilerle beraber bizi Cennet’ine dahil et. Bizi (Cennet’te) hur-i ıyn ile evlendir. Alemlerin Rabbi olan Allah’a hamd olsun.

اَللَّهُمَّ اغْفِرْلىِ جَمِيعَ ماَ مَضَى مِنْ ذَنْبِى وَاعْصِمْنِى فِيماَ بَقِىَ مِنْ عُمْرِى وَارْزُقْنِى عَمَلاً زاَكِياً تَرْضَى بِهِ عَنِّى

Allah’ım! Geçmişte işlediğim tüm günahlarımı bağışla. Ömrümün geriye kalan kısmında beni günah işlemekten muhafaza buyur. Bana razı olacağın tertemiz işler yapmayı nasip eyle.

اَللَّهُمَّ اهْدِنِى لِأَحْسَنِ اْلأَخْلاَقِ لاَيَهْدِينِى لِأَحْسَنِهاَ إِلاَّ اَنْتَ وَاصْرِفْ عَنِّى سَيِّئَهاَ لاَ يَصْرِفُ عَنِّى سَيِّئَهاَ اِلاَّ اَنْتَ

Allah’ım! Beni ahlâkın en güzeline yönelt, zira ahlâkın en güzeline beni ancak Sen yöneltebilirsin. Huyların kötü olanlarını benden uzaklaştır, çünkü huyların kötü olanlarını benden ancak Sen uzaklaştırabilirsin.

اَللَّهُمَّ اَرِناَ الْحَقَّ حَقّاً وَارْزُقْناَ اتِّباَعَهُ وَاَرِناَ الْباَطِلَ باَطِلاً وَارْزُقْناَ اجْتِناَبَهُ وَعاَفِناَ مِنْ خِزْىِ الدُّنْياَ وَعَذاَبِ اْلأَخِرَةِ

Allah’ım! Bize hakkı hak olarak göster, Hakk’a uymayı nasip et. Bâtılı da bâtıl olarak göster ve bâtıldan da kaçınmayı nasip et. Bizi dünyanın sıkıntısından ve ahiretin azabından koru.

اَللَّهُمَّ اجْعَلْناَ مِنَ التَّوَّابِينَ وَاجْعَلْناَ مِنَ الْمُتَطَهِّرِينَ وَاجْعَلْناَ مِنَ عِباَدِكَ الصَّالِحِينَ وَاجْعَلْناَ مِنَ الَّذِينَ لاَخَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلاَهُمْ يَحْزَنُونَ

Allah’ım! Bizi tevbe edenlerden, temizlenenlerden, salih kullarından ve korku ve üzüntü duymayacak olanlardan kıl.

اَللَّهُمَّ اَنْتَ الْمَلِكُ لاَ اِلَهَ اِلاَّ اَنْتَ سُبْحاَنَكَ وَبِحَمْدِكَ اَنْتَ رَبِّى وَاَناَ عَبْدُكَ ظَلَمْتُ نَفْسِى كَثِيراً وَاعْتَرَفْتُ بِذَنْبِى فاَغْفِرْلىِ ذُنُوبِى جَمِيعاً فَاِنَّهُ لاَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ اِلاَّ اَنْتَ

Allah’ım! Sen Şah’sın, Senden başka asla ilah yok. Seni tesbih ve tasdik ederim. Sana yaraşan hamd ile hamd ederim. Sen benim Rabbimsin. Ben ise Senin kulunum. Kendi nefsime çok haksızlık ettim, şimdi günahımı itiraf ediyorum. Bütün günahlarımı affet, çünkü günahları ancak Sen bağışlarsın.

اَللَّهُمَّ سَلِّمْناَ وَ سَلِّمْ دِينَناَ وَلاَ تَسْلُبْ وَقْتَ النَّزْعِ اِيماَنَناَ وَلاَ تُسَلِّطْ عَلَيْناَ مَنْ لاَيَخاَفُكَ وَلاَيَرْحَمُناَ وَارْزُقْناَ خَيْرَىِ الدُّنْياَ وَاْلأَخِرَةِ اِنَّكَ عَلىَ كُلِّ شَيْئٍ قَدِيرٍ

Allah’ım! Bizi ve dinimizi selamete erdir. Ölüm anında bizi imandan mahrum bırakma. Senden korkmayanı ve bize acımayanı bize musallat etme. Bize dünya ve ahiret hayırlarını ver. Şüphesiz Sen her şeye kadirsin.

اَللَّهُمَّ اَظِلَّنِى تَحْتَ ظِلِّ عَرْشِكَ يَوْمَ لاَ ظِلَّ اِلاَّ ظِلُّكَ وَلاَ باَقِىَ اِلاَّ وَجْهُكَ وَاسْقِنِى مِنْ خَوْضِ نَبِيِّكَ سَيِّدِناَ مُحَمَّدٍ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ شَرْبَةً هَنِيئَةً مَرِيئَةً لاَ اَظْمَأُ بَعْدَهاَ اَبَداً

Allah’ım! Hiçbir gölgenin olmadığı ve Yüce Zatından başka hiçbir şeyin baki kalmadığı günde beni arşının gölgesine al. Peygamber Efendimiz Muhammed (s)’in havzından öyle bir kandır ki bir daha ebediyen susuzluk çekmeyeyim.

اَللَّهُمَّ اغْسِلْ عَنِّى خَطاَياَىَ بِالْماَءِ وَالثَّلْجِ وَالْبَرَدِ وَنَقِّ قَلْبِى مِنَ الْخَطاَياَ كَماَ يُنَقَّ الثَّوْبُ اْلأَبْيَضُ مِنَ الدَّنَسِ اَللَّهُمَّ باَعِدْ بَيْنِى وَ بَيْنَ خَطاَياَىَ كَماَ باَعَدْتَ بَيْنَ الْمَشْرِقِ وَالْمَغْرِبِ

Allah’ım! Hatalarımı su, kar ve dolu ile temizle. Beyaz elbisenin kirlerden temizlendiği gibi kalbimi hatalardan arıt. Allah’ım! Doğu ile batı arasını uzak kıldığın gibi beni de hatalarımdan uzak eyle.

اَللَّهُمَّ اَنْتَ رَبِّى لاَ اِلَهَ اِلاَّ اَنْتَ خَلَقْتَنِى وَاَناَ عَبْدُكَ وَاَناَ عَلىَ عَهْدِكَ وَوَعْدِكَ ماَاسْتَطَعْتُ اَعُوذُبِكَ مِنْ شَرِّ ماَ صَنَعْتُ اَبُوءُلَكَ بِنِعْمَتِكَ عَلَىَّ وَاَبُوءُ بِذَنْبِى فاَغْفِرْلىِ فَاِنَّهُ لاَيَغْفِرُ الذُّنُوبَ اِلاَّ اَنْتَ

Allah’ım! Sen benim Rabbimsin. Senden başka ilah yoktur. Beni Sen yarattın. Ben Senin kulunum. Gücüm yettiği kadar Senin ahdin ve va’din üzereyim. Yaptıklarımın kötülüğünden Sana sığınırım. Bana nimet verdiğini kabul ediyor, günahımı itiraf ediyorum. Beni affet. Çünkü günahları ancak Sen affedersin.

اَللَّهُمَّ احْفَظْ اِيماَنَناَ مِنَ الشَّيْطاَنِ الرَّجِيمِ فىِ جَمِيعِ عُمْرِناَ لاَسِيَّماَ مِنْ سَلْبِهِ وَقْتَ النَّزْعِ بِبَرَكَةِ الْقُرْآنِ الْعَظِيمِ وَبِحُرْمَةِ رَسُولِكَ الْكَرِيمِ اَللَّهُمَّ ياَ وَلِىَّ اْلإِسْلاَمِ مَسِّكْناَ بِاْلإِسْلاَمِ حَتَّى نَلْقاَكَ بِهِ

Allah’ım! Hayatımız boyunca bilhassa da ruhumuzu teslim ederken, imanımızı, kovulmuş şeytandan, Kur’an-ı Azim’in bereketiyle Rasul-ü Kerim’in hürmetine muhafaza buyur. Allah’ım! Ey Müslümanların velisi! İslam üzere sabit kıl, ta ki Sana Müslüman olarak kavuşalım.

اَللَّهُمَّ ارْحَمْ أُمَّةَ مُحَمَّدٍ رَحْمَةً عاَمَّةً اَللَّهُمَّ اغْفِرْ ذُنُوبَ أُمَّةِ مُحَمَّدٍ اَللَّهُمَّ اسْتُرْ عُيُوبَ أُمَّةِ مُحَمَّدٍ اَللَّهُمَّ طَهِّرْ قُلُوبَ أُمَّةِ مُحَمَّدٍ اَللَّهُمَّ اكْشِفْ هُمُومَ أُمَّةِ مُحَمَّدٍ اَللَّهُمَّ فَرِّجِ الْكُرَبَ عَنْ أُمَّةِ مُحَمَّدٍ اَللَّهُمَّ سَهِّلْ أُمُورَ أُمَّةِ مُحَمَّدٍ اَللَّهُمَّ سَلِّمْ إِيماَنَ أُمَّةِ مُحَمَّدٍ

Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’e umumen rahmeyle. Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’in günahlarını bağışla. Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’in ayıplarını ört. Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’in kalplerini temizle. Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’in kederlerini bertaraf et. Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’in sıkıntılarını gider. Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’in işlerini kolaylaştır. Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’in imanını selamette kıl.

اَللَّهُمَّ لاَ َتَدَعْ لَناَ ذَنْباً اِلاَّ غَفَرْتَهُ وَلاَ هَماًّ اِلاَّ فَرَّجْتَهُ وَلاَ كَرْباً اِلاَّ نَفَّسْتَهُ وَلاَ دَيْناً اِلاَّ قَضَيْتَهُ وَلاَ مَرِيضاً اِلاَّ شَفَيْتَهُ وَلاَ مَيِّتاً اِلاَّ رَحِمْتَهُ وَلاَ ضآلاًّ اِلاَّ هَدَيْتَهُ وَلاَ مُبْتَلىَ اِلاَّ عاَفَيْتَهُ وَلاَ مُجاَهِداً فىِ سَبِيلِكَ اِلاَّ نَصَرْتَهُ وَلاَ عَدُواًّ لِلدِّينِ اِلاَّ خَذَلْتَهُ

Allah’ım! Bağışlanmadık günahımızı, giderilmedik üzüntümüzü, aşılmadık sıkıntımızı, ödenmedik borcumuzu, şifaya kavuşmamış hastamızı, rahmetine ulaşmamış ölümüzü, hidayete erdirilmemiş şaşırmışımızı, derdine çare bulunmamış dertlimizi, yardımını elde etmemiş yolunda mücahede edenimizi ve perişan etmediğin din düşmanımızı bırakma.

سُبْحاَنَ اللهِ و َبِحَمْدِهِ سُبْحاَنَ اللهِ الْعَظِيمِ و َبِحَمْدِهِ اَسْتَغْفِرُ اللهَ

Allah’ı hamd ile noksan sıfatlarından tenzih ederim. Ulu Allah’ı hamd ile noksan sıfatlardan tenzih ederim. Allah’tan bağışlanma dilerim.

سُبْحاَنَكَ اللَّهُمَّ وَ بِحَمْدِكَ عَمِلْتُ سُوءً وَظَلَمْتُ نَفْسِى فاَغْفِرْلىِ فَاِنَّهُ لاَيَغْفِرُ الذُّنُوبَ اِلاَّ اَنْتَ

Allah’ım! Hamdinle Seni noksan sıfatlardan tenzih ederim. Kötülük işledim ve nefsime zulmettim. Beni bağışla. Çünkü günahları ancak Sen bağışlarsın.

سُبْحاَنَ اللهِ وَالْحَمْدُ لِلَّهِ وَلاَ اِلَهَ اِلاَ اللهُ وَاللهُ اَكْبَرُ وَلاَ حَوْلَ وَلاَ قُوَّةَ اِلاَّ بِاللهِ الْعَلِىِّ الْعَظِيمِ

Allah, her türlü noksandan münezzehtir. Hamd Allah’a mahsustur. Allah’tan başka hiçbir ilah yoktur. Allah, en büyüktür. Her türlü güç ve kuvvet yalnızca yüce ve azim olan Allah’a aittir.

لاَ اِلَهَ اِلاَ اللهُ وَحْدَهُ لاَ شَرِيكَ لَهُ لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ وَهُوَ عَلىَ كُلِّ شَيْئٍ قَدِيرٌ

Allah’tan başka hiçbir ilah yoktur. O, tektir. O’nun hiçbir ortağı yoktur. Hükümranlık O’na aittir. Hamd O’na mahsustur. O’nun her şeye gücü yeter.

سُبْحاَنَكَ ماَ عَبَدْناَكَ حَقَّ عِباَدَتِكَ ياَ مَعْبُودُ سُبْحاَنَكَ ماَ ذَكَرْناَكَ حَقَّ ذِكْرِكَ ياَ مَذْكُورُ سُبْحاَنَكَ ماَ عَرَفْناَكَ حَقَّ مَعْرِفَتِكَ ياَ مَعْرُوفُ سُبْحاَنَكَ ماَ شَكَرْناَكَ حَقَّ شُكْرِكَ ياَ مَشْكُورُ

Seni noksan sıfatlardan tenzih ederiz ey Ma’bud! Sana hakkıyla kulluk edemedik. Seni noksan sıfatlardan tenzih ederiz ey Mezkur! Seni hakkıyla zikredemedik. Seni noksan sıfatlardan tenzih ederiz ey Ma’ruf! Seni hakkıyla bilemedik. Seni noksan sıfatlardan tenzih ederiz ey Meşkur! Sana hakkıyla şükredemedik.

سُبْحاَنَ اللهِ و َبِحَمْدِهِ عَدَدَ خَلْقِهِ وَرِضاَ نَفْسِهِ وَزِنَةَ عَرْشِهِ وَمِداَدَ كَلِماَتِهِ سُبْحاَنَ اللهِ عَدَدَ ماَ خَلَقَ فىِ السَّماَءِ وَ سُبْحاَنَ اللهِ عَدَدَ ماَ خَلَقَ فىِ اْلأَرْضِ وَ سُبْحاَنَ اللهِ عَدَدَ ماَ خَلَقَ بَيْنَ ذَلِكَ وَ سُبْحاَنَ اللهِ عَدَدَ ماَ هُوَ خَالِقٌ وَاللهُ اَكْبَرُ مِثْلَ ذَلِكَ وَالْحَمْدُ لِلَّهِ مِثْلَ ذَلِكَ وَلاَ اِلَهَ اِلاَّ اللهُ مِثْلَ ذَلِكَ وَلاَ حَوْلَ وَلاَ قُوَّةَ اِلاَّ بِاللهِ مِثْلَ ذَلِكَ

Mahlukatı adedince, rızası miktarınca, arşı ağırlığınca, kelimeleri yazan kalemlerin mürekkebi miktarınca överek Allah’ı tesbih ve takdis ederim. Semada yarattıkları, yerde yarattıkları, ikisi arasında yarattıkları adedince ve O’nun yaratıcısı bulunduğu mahlukatı sayısınca Allah’ı tesbih ve takdis ederim. Yine Allah’ı yukarıda sayılanlar miktarınca ulular, bir o kadar da hamd ederim. Benzer sayıda tevhid ederim. Yine bu sayıda la havle ve la kuvvete illa billah derim.

Peygamberimizden s.a.v Dualar dini konular ve bilgiler, Peygamberimizden s.a.v Dualar ile inanç ve ibadet hakkında detaylı içerikler sunuluyor.
Geri