Nafile Namazlar Duha Evvabin Teheccüd..

Konusunu Sadefan`da Görüntülemektesiniz!..

Nafile Namazlar Duha Evvabin Teheccüd.., konusunda bu İçerik Nafile Namazlar Duha Evvabin Teheccüd.. hakkında en yeni bilgileri, yorumları ve detaylı paylaşımı keşfedin.

- Sadefan.com | Nafile Namazlar Duha Evvabin Teheccüd.. paylaşımı

Rose

Aktif Üye

Duhâ, Evvâbin ve Teheccüd Namazları

Bilhassa evrâd-ü ezkâr sahipleri Duhâ, Evvâbin ve Teheccüd namazlarını arasıra kılmalıdır. Vakti olanlar daha sık veya devamlı kılabilirler.
Duhâ, Evvâbin ve Teheccüd namazları 6'şar rek'at olarak kılınır. Daha az veya daha çok kılınabilirse de ortası budur.

Duhâ namazının;
İlk iki rek'atine: „Niyet eyledim şükründen âciz olduğum bütün nîmetlerine teşekküren Duhâ namazına...“
İkinci iki rek'atine: „Niyet eyledim şükründen âciz olduğum İslâmiyet nîmetine teşekküren Duhâ namazına...
Üçüncü iki rek'atine: „Niyet eyledim şükründen âciz olduğum ümmet-i Muhammed'den olmaklığa teşekküren Duhâ namazına...“diye kalbden niyet edilir.Son iki rek'at oturarak kılınır.

***Neden Son İki Rekatını Oturarak Kılıyoruz?
Sünneti seniyye olduğu için; resulullah (s.a.v.) efendimiz sabaha kadar namaz kıldığından dolayı yorulur ve duha namazını oturarak kılarmış. biz de onu uygulamak için o şekilde kılıyoruz.****

Evvâbin ve Teheccüd namazlarına tek niyet kâfidir. Her selâmdan sonra ayrıca niyete lüzum yoktur.

Evvâbin namazı eğer akşam namazının arkasından kılınacaksa; akşamın sünnetinden sonra tesbih ve duâ yapılmadan Evvâbin kılınır. Arkasından tesbih çekilip duâ yapılır.

****Duha ve Evvabin namazlarını kılanlara Rabbimiz 100 hasene sevap verir. Duha namazı için 75 hasene sevap dünyada geri kalan 25 hasene sevap ise ahirette verilir. Evvabin namazı için de 25 hasenesi dünyada 75 hasenesi de ahirette verilir. Teheccüd namzının sevabını ise Rabbimiz dilediği kadar verir. Bu namazlara devam etmek mühimdir.****

Nafile Namazlar Duha Evvabin Teheccüd.. dini konular ve bilgiler, Nafile Namazlar Duha Evvabin Teheccüd.. ile inanç ve ibadet hakkında detaylı içerikler sunuluyor.
Geri