'Hırslıyım ama zararsızım'

Konusunu Sadefan`da Görüntülemektesiniz!..

'Hırslıyım ama zararsızım', konusunda bu İçerik 'Hırslıyım ama zararsızım' hakkında en yeni bilgileri, yorumları ve detaylı paylaşımı keşfedin.

- Sadefan.com | 'Hırslıyım ama zararsızım' paylaşımı

Zafer

Moderator

Beşiktaş’ın takımın başına getirdiği ve yeni bir hava yakaladığı Slaven Bilic ile Avusturya kampında konuştuk. Bugüne kadar yaşananlar, beklentiler, hedefler ve takımın durumu hakkında görüşlerini sorduk... Çok samimi havada geçen ve tercüman Halil Yazıcıoğlu’nun da yer aldığı sohbette Hırvat teknik adamın hayata dair verdiği mesajlar daha dikkat çekici ve önemliydi.

İşte Bilic’in sözleri:

“Biz Hırvat teknik adamlar olarak başarılı olmak durumundayız. Ben buradayım, Prosinecki de Kayseri’de. Bir çok hocanın büyük liglerde çalışma imkanı olmadı. Umudum Hırvatistan için bizimle beraber bir kapı açılması. Burası bizim için büyük bir basamak. Biz hocaların durumu tıpkı oyuncuların durumu gibi. Bir dönem İtalya’da Hırvat oyuncuları transfer için çılgınlık vardı. İngiltere’ye giden ilk oyuncu bendim. Başarılı oldum, arkası geldi. Bizde burada başarılı olursak kapı tekrar açılır.”

‘İŞ ÇEVİRMELERDEN...’
“İnsanların yalan söylemesi, arkadan iş çevirmesi bende büyük hayal kırıklığı yaratır. Gözünü karartarak hırs yapanlardan nefret ederim. Çünkü onlar başkalarına zarar verir. Başkalarına acı vermeye başladığınız noktada hırsınıza ‘dur’ demelisiniz. Dünyada bu oluyor artık. Ben de hırslıyım ama anlatmaya çalıştığım başka. Dünyada artık çılgınlık var. Acılardan yararlananlar örnek alınıyor gibi gösteriliyor. Başkalarının başına gelen felaketlerden yararlananlar var.”

TERİM ONLARI BOŞUNA ALMADI’
“Futbolda motivasyon çok önemlidir ancak kalite hepsinden daha da önemlidir. Bu böyle olmasa Melo, Drogba ve Sneijder’ı almazdı Fatih Hoca. Üst düzey oyuncuları alarak kaliteyi artırıyor. Kalite
yeterli değilse motivasyonla takımı çok üst düzeye getiremezsiniz. Örnegin ben formula pilotu olmak için çok motiveyimdir. Altımda formula bir aracı vardır. Michael Schumacher de ise normal bir otomobil. Ne kadar motive olursa olsun onun beni geçme imkanı yoktur.”

‘RAKİP OLMAK ZORUNDAYIZ’
“Biz Beşiktaşız. Kaliteli takımlara karşı rakip olmak zorundayız. Hala zamana ihtiyacımız var. Takım savunması üzerinde ciddi çalışıyoruz ama hala eksiğimiz var. Dengeleri tutturacağız. Oyuncuların oyuna konsantre olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Nasıl sonuca gidilir onu anlatmaya çalışıyoruz. Hedefsiz hiçbir şey olmaz.”

‘FERNANDES EN İYİ OYUNCUM
“Oyuncularımla iyi iletişim kurmaktan çok memnunum. Rusya’da bunu kuramamıştım. Orada her şey tercümanla oluyordu. Burada herkes İngilizce, Almanca biliyor. Her oyuncu ile iletişimi güçlü tutmaya çalışıyorum. Manuel Fernandes de bunlardan biri. Manuel (Fernandes) benim en iyi oyuncum.”

SATIRBAŞLARI
* Benim çocukluğumun geçtiği Split’te futbol bir numaraydı. Her çocuğun hayali futbolcu olmaktı.
Basketbol da meşhurdu, onu da oynadım ama yetenekli değildim.

* Bana göre dünyada şu ana kadar gelmiş geçmiş en büyük futbolcu Messi’dir. Onun oynadığını kimse
oynamadı bugüne kadar. Pele, Mararona bugün olsa belki tartışılırdı ama günümüz futbolunun zorluklarına göre Messi’nin yaptıkları inanılmaz.

'Hırslıyım ama zararsızım' oyun incelemeleri ve rehberleri, 'Hırslıyım ama zararsızım' ile forum üyeleri en iyi içeriklere erişebilir.
Geri