Her Konuda Hadisler

Konusunu Sadefan`da Görüntülemektesiniz!..

Her Konuda Hadisler, konusunda bu İçerik Her Konuda Hadisler hakkında en yeni bilgileri, yorumları ve detaylı paylaşımı keşfedin.

Her Konuda Hadisler

- Sadefan.com | Her Konuda Hadisler paylaşımı

ErkeR

ReaL FrieNd ; )
Admin

Her Konuda Hadisler

Din nasihattır

Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:
‘Din nasihattır.’ Sahabeler:
−Kimin için Ya Rasulallah? diye sorduk. Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):
−‘Allah için, Kitabı için, Rasulu için, Müslümanların imamları için ve bütün müslümanlar için’ diye cevap verdi.”
Müslim

İnsanlara merhamet

“İnsanlara merhamet etmeyene Allah merhamet etmez.”
Müslim, Tirmizî

Hayra vesile

“Hayra vesile olan, hayrı yapan gibidir.”
Tirmizî

Kolaylaştırınız

“Kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız, müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz.”

İman etmedikçe

“İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olamazsınız.”
Müslim, Tirmizî

Hiç şüphe yok ki doğruluk

“Hiç şüphe yok ki doğruluk iyiliğe götürür. İyilik de cennete götürür. Kişi doğru söyleye söyleye Allah katında sıddîk (doğru sözlü) diye yazılır. Yalancılık kötüye götürür. Kötülük de cehenneme götürür. Kişi yalan söyleye söyleye Allah katında kezzâb (çok yalancı) diye yazılır.”
Buhârî, Müslim

İnsanda bir organ vardır

“İnsanda bir organ vardır. Eğer o sağlıklı ise bütün vücut sağlıklı olur; eğer o bozulursa bütün vücut bozulur. Dikkat edin! O, kalptir.”
Buhârî, Müslim

Allah’a ve ahiret

“Allah’a ve ahiret gününe imân eden kimse, komşusuna eziyet etmesin. Allah’a ve ahiret gününe imân eden misafirine ikramda bulunsun. Allah’a ve ahiret gününe imân eden kimse, ya hayır söylesin veya sussun.”
Buhârî, Müslim

Ümmetimden bir tâife

“İnsanda bir organ vardır. Eğer o sağlıklı ise bütün vücut sağlıklı olur; eğer o bozulursa bütün vücut bozulur. Dikkat edin! O, kalptir.”
Buhârî, Müslim

Dul ve fakirlere

“Dul ve fakirlere yardım eden kimse, Allah yolunda cihad eden veya gündüz oruç tutup, gece namaz kılan kimse gibidir.”
Buhari, Müslim, Tirmizi, Nesei

Hiç şüphe yok senin ümmetin

Enes bin Malik (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:
“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):
‘Aziz ve Celil olan Allah şöyle buyurdu: Hiç şüphe yok senin ümmetin, bu nedir, şunun hâli nedir? diye pek çok sorular sormaktan vazgeçmeyecekler. Hatta mahlûkatı Allah yarattı, fakat Allah’ı kim yaratmıştır? Diyeceklerdir’ buyurdu.”
Müslim

Cemaatle birlikte olun

“Cemaatle birlikte olun, cemaati terk etmekten sakının. Şüphesiz ki şeytan tek başına kalan ile beraberdir. İki kişiden ise uzaktır. Kim cennetin ortasını istiyorsa, cemaatle birlikte olsun. İyilik yaptığında ona sevinen, kendisinden bir kötülük meydana geldiğinde ise ona üzülen kimse, mü’mindir.”
Tirmizî, Albânî de hadisin sahih olduğunu belirtmiştir.

Benim havzım bir aylık

“Benim havzım bir aylık mesafe kadardır. Suyu sütten beyaz, kokusu miskten daha güzeldir. Üzerindeki testiler gökteki yıldızlar kadardır. Ondan bir defa içen bir daha ebediyen susamaz.”
Buhârî

Her Konuda Hadisler dini konular ve bilgiler, Her Konuda Hadisler ile inanç ve ibadet hakkında detaylı içerikler sunuluyor.
Her Konuda Hadisler-2

Allah sizin bedenlerinize

Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:
“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):
‘Allah sizin bedenlerinize ve yüzlerinize değil kalplerinize ve amellerinize bakar’ buyurdu.”
Müslim, İbni Mâce

Dedikoduculuk yapan kimse

“Başkasının lafını alıp götüren (dedikoduculuk yapan) kimse, cennete giremez.”
Buhârî, Müslim

Zira gerçek şu ki sizden kim benden sonra

“Zira gerçek şu ki sizden kim benden sonra yaşarsa, pek çok ayrılıklar görecektir. Size benim ve doğru yolu bulmuş, hidâyet üzere olan halifelerin sünnetine sımsıkı sarılmanızı tavsiye ederim.”
Ebu Davud, Albânî de hadisin sahih olduğunu belirtmiştir.

Ümmetim yetmiş üç fırkaya ayrılacaktır

“Ümmetim yetmiş üç fırkaya ayrılacaktır. Bir tanesi dışında hepsi ateştedir.” Sahabeler:
−O fırka kimlerdir, ey Allah’ın Rasûlü? diye sordular. Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:
−“Benim ve ashâbımın üzerinde bulunduğu yol üzere olanlardır.”
Tirmizî, Albânî de hadisin sahih olduğunu belirtmiştir.

Geri