Geveze Kimdir - Jozi Zalma

Konusunu Sadefan`da Görüntülemektesiniz!..

Geveze Kimdir - Jozi Zalma, konusunda bu İçerik Geveze Kimdir - Jozi Zalma hakkında en yeni bilgileri, yorumları ve detaylı paylaşımı keşfedin.

- Sadefan.com | Geveze Kimdir - Jozi Zalma paylaşımı

OxyjeN

Admin

Jozi Zalma kimdir - BAY J Kimdir - geveze resimleri - geveze kimdir bilgi

Oğlum ‘Seni göremiyorum’ dedi ağladım ve programı bitirdim

http://img55.imageshack.us/img55/7682/bayjjx4.jpg

Türkiye’nin en eski radyo programcısı Takas programıyla evlerimize konuk oluyordu. Ta ki geçen haftaya kadar. DJ Geveze bir ay süren televizyon macerasından sonra ait olduğu yerde, radyoda çalışmaya devam ediyor ve “Benim krallığım burasıymış” diye konuşuyor

Gerçek adı Jozi Zalma ama biz onu 19 yıldır Geveze olarak tanıyoruz. Türkiye’nin en eski radyo programcılarından biri olan Geveze son bir aydır ekranlardaydı. Takas adlı programı yapıyordu. Ve açıkçası bir hayli de başarılıydı. Biz de bir radyocunun televizyondaki bu macerasını anlamak için geçen hafta Üsküdar’da onunla bir araya geldik. Geveze o kadar yoğundu ki röportajı çabucak kullandığı otomobilin içinde gerçekleştirdik. Arabanın bir kenarına atılan poşetin içinde vitaminler, ağrı kesiciler ve boğaz spreyi vardı. “Bunlarla yaşıyorum” dedi Geveze: “Çünkü ayakta kalmam gerekiyor.”

Her sabah saat 05.30’da uyandığını, 06.00’da radyo programına başladığını, 11.00’de radyodan çıktıktan sonra bu kez Takas programı için mikrofonu eline alarak o semt senin bu semt benim gezdiğini söylüyordu. Akşam canlı yayından sonra gece 01.00’de eve ulaştığını anlatıyordu. Bu tempoya yetişmek gerçekten çok güçtü. Kendisi röportajda bunları anlatmıştı. Ancak röportajın yayımlanması bu haftaya kalınca kendisiyle tekrar konuşmak durumunda kaldık; çünkü Geveze, geçen hafta Takas’tan ayrılmıştı...

TEMPOYA YETİŞEMİYORDUM

Sorduğumuz ilk şey elbette “Neden Takas’tan ayrıldınız?” oldu. Programı bırakmasının nedenini şöyle anlatıyor Geveze: “Gerçekten aynı anda iki taraf da sonlandırdı işi. Geçen çarşamba günü programdan sonra eve geldim. Büyük oğlum ‘Baba seni çok özledim’ dedi. Ben de ona ‘Babacığım çalışmak zorundayım. Okul taksitlerini ödememiz gerek, hem sana yeni bir bisiklet alacağım’ dedim. Durdu, ‘Baba bedava okullar var, ben onlara giderim. Bisiklet de istemiyorum, sen çalışma. Çünkü seni çok özlüyorum’ dedi. Tuvalete koştum hakikaten ağladım. Sonra hemen mesaj attım, ‘Bu tempoya yetişemiyorum’ dedim. Ertesi gün de bitti. O gün evdekilerle birbirimize sarıldık. Birlikte yemek yedik, ödevlerine yardım ettim.”

HALA AYAKTA UYUYORUM

Televizyonun başka bir mecra olduğunu düşünüyor Geveze: “Televizyonda siz gayri ihtiyari o saatin, o izleyicinin adamı oluyordunuz. Ben olamadım sanırım. Çünkü orada belli bir talep var ve siz o talebe göre program yapıyorsunuz. Radyoda ise benim kendi doğrularım var. Bunu duymak istemeyen dinlemez. Ama yine de güzel bir yarışma programı yaptığıma inanıyorum hala. Eğlenceliydi. Haftanın her günü olması beni yordu. Bundan sonraki proje mutlaka haftada en fazla iki gün olacak, anormal bir tempoda olmayacak. Hala kendime gelemedim, bulduğum yerde uyuyorum.”

O kadından çok etkilendim

Geveze kısa sürse de Takas programında unutamadığı birçok an yaşadığını anlatıyor: “Programın formatı gereği her tip ailenin evine konuk oluyorduk. Soru soruyorduk. Bilirse canlı yayına katılıyorlardı, bilemediklerinde evlerinden bir eşyasını alıyorduk. Bir keresinde bir eve gittik. Evin reisi kadındı, çocukları vardı. Bir yığın zorluğa göğüs gerdiği her halinden belli oluyordu. Evlerinde eşya olarak hiçbir şey yoktu. Ama o kadın dimdikti, öyle mağrurdu ki anlatamam. ‘Eviniz de çok mütevazıymış’ dediğimde hemen ‘Her şeyimiz var. Ailem bir arada, yeter’ dedi. Ben ‘Bilemezseniz soruları televizyonunuzu alacağım’ dedim ki o televizyon onlar için çok değerliydi. Onu kaybetmek çok kolay bir şey değildi o aile için. ‘Ben her şeyi göze aldım’ dedi. Çocuğu için yarışıyordu ve bilirse bilgisayar alacaktı. Sorular sorulmaya başladı ve inanılmaz zordu. O kadın hepsini bildi. Onun adına o kadar çok sevindim ki anlatamam”

Neden geveze oldu?

Bir insanın lakabı Geveze olunca elbette “Konuşmayı neden bu kadar çok seviyorsunuz?” diye soruyoruz, Geveze şu yanıtı veriyor: “Çocukken ve gençken arkadaşlarım benimle olmayı pek sevmezdi, popüler değildim. Radyoda bu kadar çok konuşma, kendini ifade etme güdüsü belki o dönemlerden kalmıştır.”

ÖZKAN GÜVEN

Bay J

Kimilerini 'gıcık' ediyor, kimilerini gülmekten geçiriyor. Asıl adı Jerfi Benveniste. İtalyan baba ve İspanyol asıllı Türk annenin oğlu. 37 yaşında, 10 yıllık evli ve 4,5 yaşında bir oğlu var: "Eros adında 4,5 yaşında bir oğlum var. Her gün bir kıza âşık oluyor!" diyor.
Eğitimini aldığı ve reklam müzikleri aracılığıyla sürdürdüğü gerçek mesleği müzisyenlik ama o en iyi yaptığı işin yemek pişirmek olduğunu söylüyor.
Bay J Türkiye’de doğmuş bir İtalyan vatandaşıdır. Yuvadan itibaren İtalyan okullarında okudum. Üniversite hikayem uzun, Boğaziçi Üniversitesi’nde 5 yıl, daha sonra Mimar Sinan Konservatuarı’nda 2 yıl opera solistliği. 1995-1997 yılları arasında UCLA California Üniversitesi’nde elektronik müzik eğitimi aldım. 1997-2000 yılları arasında 300’den fazla reklam filmi müziği ve radyo jingle’ı besteledim, daha sonra radyo programım popüler oldukça o tarafa ağırlık vermeye başladım. 1991 yılında Genç Radyo, 1993 yılında İngiltere Klas FM (daha sonra Radyo Klas oldu adı). 1999-2001 arası Number One FM’in sabah programını sundum, son 7 yıldır da Power FM’in Akşam Show’unu sunuyorum.
Geveze’yle birlikte 2.5 yıl önce kurduğumuz “Fazla Mesai” adlı bir grubumuz var. Sahneye 8 kişi çıkıyoruz ve sanırım şu anda Türkiye’nin en eğlenceli 3 sahne grubundan biriyiz. Geveze’yle 80’li yılların ortalarından beri sahnede şarkı söyleriz, çok pozitif bir enerji yayıyoruz dışarıya.
Stand-up gösteriler yaptım. Nişantaşı’nda arkadaşımın barında 10 gösteri yaptım. Çok gülenler oldu, yuhalayıp hadi bitir şunu da biraz müzik dinleyelim diyenler oldu. Radyodaki cinsellik içeren esprilerimin sansürsüz versiyonu stand up gösterim. İnsanlar alınıp yadırgayabiliyor. Bir gün seyircinin hazır olduğunu hissedersem yine başlayabilirim.
Yaptığım şeyi iyi yaptığıma gerçekten inanıyorum. Bıkmadan usanmadan yıllardır her gün oturup titizlikle yazarım programımı, siler siler bu olmadı deyip baştan yazarım. Her anonsumun bir başı bir sonu vardır. Konular arasındaki bağlantıları titizlikle işlerim, kimse “yuh konudan konuya ne biçim atladı” demez. İlk yayınımı 1991 yılında yaptığımı düşünürseniz meslekte 16’ıncı yılım olduğu gerçeği de var tabi. Ha tabi unutmadan; deliyim biraz da. Yani aman en kötü ne olabilir ki mantığı vardır bende, bu prensip size rahatlık ve özgüven kazandırır doğal olarak.

Geveze Kimdir - Jozi Zalma güncel haberler ve son gelişmeler, Geveze Kimdir - Jozi Zalma ile tüm önemli olaylar burada sizleri bekliyor.
Geri