Defterimden Portreler - İlber Ortaylı

Konusunu Sadefan`da Görüntülemektesiniz!..

Defterimden Portreler - İlber Ortaylı, konusunda bu İçerik Defterimden Portreler - İlber Ortaylı hakkında en yeni bilgileri, yorumları ve detaylı paylaşımı keşfedin.

- Sadefan.com | Defterimden Portreler - İlber Ortaylı paylaşımı

OxyjeN

Admin

Defterimden Portreler Kitap Özet - İlber Ortaylı Kitapları - Defterimden Portreler Kitap Tanıtım - Defterimden Portreler Kitap Fiyatı - Defterimden Portreler Ön Okuma

Kitap Özet

TARİHTEN...

SEZAR, İMPARATOR AUGUSTUS, FATİH SULTAN MEHMED, YAVUZ SULTAN SELİM, V. ŞARL, KANUNİ VE HÜRREM, MİMAR SİNAN, EVLİYA ÇELEBİ, BEETHOVEN, KÖSEM SULTAN, III. SELİM, ÇARİÇE II. KATERİNA, KAVALALI MEHMET ALİ PAŞA, TOLSTOY, PUŞKİN, II. ABDÜLHAMİD...

GÜNÜMÜZDEN...

LATİFE HANIM, KAZIM KARABEKİR, OSMAN ERTUĞRUL EFENDİ, NESLİŞAH SULTAN, MEHMED AKİF ERSOY, BÜLENT ECEVİT, CEMİL MERİÇ, HALİL İNALCIK, İSMAİL CEM, RECEP YAZICIOĞLU, YAHYA KEMAL, ATTİLÂ İLHAN, HÜSEYİN HATEMİ, YILMAZ ÖZTUNA, REŞAD EKREM KOÇU, IRENE MELIKOFF, OKTAY ASLANAPA, ÖZDEMİR İNCE, SUREYYA FARUKİ...

Türkiye'nin önde gelen tarihçilerinden İlber Ortaylı bu sefer defterini okurlarıyla paylaşıyor. Okuduklarını, tanıdıklarını, hocalarını kendi gözünden okuyucularıyla paylaşıyor. Tarihe yön veren kişiler, günümüzün tanınan, tartışılan, konuşulan isimleri Ortaylı'nın kaleminden yeniden canlanıyor.

"Her zaman portre kaleme almayı sevdim. Portre çizmek başlı başına bir sanattır. Ayrıntılı bilgilerle çizilen büyük tarihi portreler bizde mevcut değil. Sebebi açık, sanatçı değiliz. Bir tarihi kişiliği çizmek için her şeyden evvel edebiyatçı olmak, öyle bir gelenekten gelmek lazım. Bu nedenle benim girişimim bir eskizdir, okuyucunun tepkisini ve ilgisini bekliyorum."

İLBER ORTAYLI

http://www.ilknokta.com/urun/D/121535.jpg

Defterimden Portreler / Tarihten ve Günümüzden
İlber Ortaylı
Timaş Yayınları
Fiyatı : 13,50 TL
Mayıs 2011
256 sayfa
ISBN: 9786051144832

Defterimden Portreler - İlber Ortaylı yeni çıkan kitaplar ve tanıtımları, Defterimden Portreler - İlber Ortaylı ile forum üyeleri güncel içeriklere erişebilir, kitap incelemeleri ve özetler burada!
Geri