Türkü/THM Bayram Aracı - Allı Yazma Arsiv Serisi

Konusunu Sadefan`da Görüntülemektesiniz!..

Bayram Aracı - Allı Yazma Arsiv Serisi, konusunda bu İçerik Bayram Aracı - Allı Yazma Arsiv Serisi hakkında en yeni bilgileri, yorumları ve detaylı paylaşımı keşfedin.

Bayram Aracı - Allı Yazma Arsiv Serisi

- Sadefan.com | Bayram Aracı - Allı Yazma Arsiv Serisi paylaşımı

DaiSy

VIP Üye

Bayram Aracı - Allı Yazma Arsiv Serisi

Bayram Aracı - Allı Yazma (2001) (Arsiv Serisi)

http://i.imgur.com/4TpQc.jpg

Bayram Aracı - Allı Yazma (2001) (Arsiv Serisi)

Albüm Icerigi

Bayram Araci - Alli Yazma Basinda
Bayram Araci - Asagidan Aci Poyraz Acilar
Bayram Araci - Atim Arap
Bayram Araci - Basina Baglamis Karali Yazma
Bayram Araci - Su Kavak Mese Kavak
Bayram Araci - Bulbule Su Verdim
Bayram Araci - Evlerinin Önu
Bayram Araci - Cimdalli
Bayram Araci - Hafiz Mektepten Gelir
Bayram Araci - Hudayda
Bayram Araci - Karsi Bagda
Bayram Araci - Oyali Yazma
Bayram Araci - Sazim Dustu Duvardan
Bayram Araci - Su Siziyor
Bayram Araci - Yandim Seker
Bayram Araci - Seytan Bunun Neresinde
Bayram Araci - Su Corumun Guzelleri
Bayram Araci - Tahtakurusu

Bayram Aracı - Allı Yazma Arsiv Serisi eski albüm, nostaljik album, şarkılar, Bayram Aracı - Allı Yazma Arsiv Serisi arşiv müzik, yeni, album, cikti, arsivlik albumler.
Bayram Araci hakkinda kisaca bilgileri de ben vereyim..
http://img243.imageshack.us/img243/9158/bayramaracikapakyc9rr3.jpg
1920'li yılların başlarında Elmadağ'da doğdu. Yörenin tanınmış sazcılarından Topal Mevlüt'ün oğludur. Oldukça köklü kültürel değerlere ve bu değerlerden beslenen zengin bir müzik geleneğine sahip olan 'ya çocuk denecek yaşlarda gelen Bayram Aracı, Genç Osman, Yağcıoğlu Fehmi Efe, Ziya Yağar ve Kır Ağa gibi ehli dil insanların arasında yetişti. 'da Misket, Hüdayda, Yandım Şeker, Zeybeği gibi geleneksel türkü ve havalarını büyük bir canlılık ve dinamizm içinde icra etti. Muzaffer Sarısözen'in davetiyle Radyosu'nun ilk yıllarında sesi ve sazıyla bir süre radyo yayınlarına katıldı. Kendinden sonra gelen saz sanatçılarını etkileyen Aracı, ilk bağlama virtüözümüz denilebilecek önemli bir sanatçımızdı. Başta " tavrı" olmak üzere, sazda değişik tezene şekillerini ve farklı icra üsluplarını cesaretle kullanan Bayram Aracı 16 Ocak 1969 yılında vefat etti.

Ayrica,Neşet Ertaş,Arif Sağ ve Orhan Gencebay'ın bir zamanlar buluşma noktası olan isimdir.Ayrıca, Gencebay'a ilk türkü plağını yapan ve Neşet Ertaş'ın "Gönül Dağında Bir Garip" isimli kitabında belirttiği üzere,bağlamasının akordunu (re) perdesinden çekmesiyle Neşet Ertaş'a ve Orhan Gencebay'a örnek teşkil etmiş müzisyendir.

Kolay gelsin...

Geri