Avustralyada Okumak Isteyenlere Dil Okullari Sertifika Universite Master Doktora

Konusunu Sadefan`da Görüntülemektesiniz!..

Avustralyada Okumak Isteyenlere Dil Okullari Sertifika Universite Master Doktora, konusunda bu İçerik Avustralyada Okumak Isteyenlere Dil Okullari Sertifika Universite Master Doktora hakkında en yeni bilgileri, yorumları ve detaylı paylaşımı keşfedin.

Avustralyada Okumak Isteyenlere Dil Okullari Sertifika Universite Master Doktora

- Sadefan.com | Avustralyada Okumak Isteyenlere Dil Okullari Sertifika Universite Master Doktora paylaşımı

OxyjeN

Admin

Dil Okulları

Günümüz iş ve akademi dünyasında lisan bilgisi ve özellikle İngilizce'ye hakimiyet şüphesiz aranılan vasıfların başında gelmektedir. Bunun yanısıra İngilizce anlayabilme ve konuşabilme zorunluluğu gündelik hayatın içinde çağımızın gereği olarak sürekli karşımıza çıkmaktadır. Etkili bir İngilizce eğitimi almak için Avustralya seçeneğini mutlaka değerlendirmeli ve şartlarınız uygun olduğu takdirde ciddi olarak düşünmelisiniz.

Dil Okulu Size Göre mi?

Avustralya'da dil eğitimi almaya karar vermeden önce kendinize bazı sorular sormalısınız.
Yeterli zamanınız var mı?

Göstereceğiniz gayretle birlikte sınıf arkadaşlarınızla ve Avustralya sosyal yaşamı içinde geçireceğiniz zaman eğitiminizi büyük ölçüde etkileyen faktörlerdir. İlk aylar uyum sağlama döneminiz olacaktır. Uyum sağlama sürecinizden sonra ise eğitiminiz için en verimli süreç başlayacaktır. Bu şekilde geçecek olan 3 ya da 4 ay sonunda ise İngilizce'nizde büyük gelişmeler hissetmeniz kaçınılmazdır. Orta derecede İngilizce biliyorsanız 3 aylık bir süre, kişiden kişiye değişiklik göstermekle beraber, sizin için yeterli olacaktır.
Yeterli mali kaynağınız var mı?

Avustralya’da dil eğitimi konusunu değerlendirirken belli bir paraya sahip olmanız gerektiğini unutmayın. Yurt dışında eğitim, Türkiye'de kaliteli bir kurumda alacağınız dil eğitiminden çok daha pahalı olabilir. Ayrıca ayırdığınız para sadece eğitim masraflarınızı değil, aynı zamanda Avustralya’da bulunacağınız süre boyunca yaşam masraflarınızı da karşılayacak miktarda olmalıdır.
Yeterince kararlı ve ciddi misiniz?

Avustralya'da dil eğitiminden maksimum yarar sağlayabilmek için ciddi bir kararlılığa sahip olmanız gerekir. Yabancı bir dil öğrenmek çok kolay ve hızlı değildir. İstekli ve kararlı olmalısınız. Yapacağınız zaman ve para yatırımını da göz önüne alarak böyle bir eğitime kendinizi tamamen adamanız gerektiğini unutmayın.

Dil Okulu Türleri

Avustralya'da dil eğitimi veren eğitim kurumlarını üç kategoriye ayırabiliriz:

Üniversitelere bağlı dil okulları

Yoğun İngilizce üniversitelere bağlı dil kursları tarafından genelde haftada 25 saat olarak düzenlenir. Öğrenciler genel İngilizce, IELTS hazırlığı, üniversiteye hazırlık İngilizcesi, yaz kursları ve özel amaçlı İngilizce kurslarına katılabilir. Üniversitelerde İngilizce eğitimi alan öğrenciler üniversite kampüslerinde kalabilir ve böylece Avustralya’lı öğrencilerle kaynaşabilirler. Ayrıca üniversite kampüsünde bulunan kütüphane, sosyal ve sportif tesisler ve bilgisayar merkezlerinden faydalanabilirler. Son olarak, öğrenci İngilizce eğitiminde başarılı olursa aynı üniversitenin lisans veya yüksek lisans programlarına geçiş yapabilir.
Özel dil okulları

Bu tür okullar genellikle üniversitelerin yakınlarında bulunur. Bazı özel dil okulları üniversite kampüs olanaklarından faydalanır. Bir bölümü ise büyük şehirlerin merkezinde bulunur. Bu tip okullar öğrencilerin büyük şehirleri tanımasına firsat vermektedir. Özel dil okullarının büyük bir çoğunluğu her hafta başlayan kurlar düzenlemektedir. Birçok özel dil okulunun üniversitelerle anlaşması vardır; dolayısıyla öğrencilerini bu eğitim kurumlarına transfer edebilirler.
TAFE bünyesinde yapılan dil eğitimi

Avustralya'nın TAFE sistemi, farklı bir kariyer imkanı sağlamak için mesleki eğitim veren kuruluşlardan oluşur. TAFE okulları sadece mesleki eğitim vermekle kalmaz. Bunun yanında başlangıç düzeyinden ileri düzeye kadar İngilizce öğrenmeniz de mümkündür.

Dil Programı Türleri

Avustralya'daki dil okullarının sunduğu İngilizce eğitim programları şunlardır:

FULL Time Programlar

Haftada 25 saat uygulanan yoğun programlar, her hafta veya 5 haftada bir eğitim kurumlarının programına göre başlar. Her dil düzeyine uygun kurslar mevcuttur. En fazla 15 kişilik sınıflarda eğitim verilmektedir. Bu kursun temel amacı öğrencinin konuşma, yazma, dinleme ve okumadan oluşan İngilizce seviyesini geliştirmek veya özel bir konuda (örneğin iş İngilizcesi) yoğunlişmaktır. Bu programlar, üniversiteler TAFE ve bağımsız İngilizce dil okulları tarafından verilir. Dersler genelde sabah 9'da başlar, öğleden sonraya kadar devam eder. Öğrenciler boş zamanlarında okulların dil laboratuvarlarını, bilgisayar odalarını, kütüphanelerini ve her türlü sosyal ve sportif tesislerini genelde ekstra bir ücret ödemeden kulanabilirler. Ayrıca genellikle akşamları düzenlenen etkinliklere ve haftasonları yapılan gezilere katılabilirler. Bu tip programların haftalık ders saati 25 ile 30 saat arasında değişir, ve sınıfların ortalama öğrenci sayısı 15 civarındadır. En az 4 hafta süren bu programlarda her düzeyde dil eğitimi verilir. Katılımcılar aile yanında, yurtlarda veya otellerde kalabilirler.
IELTS Hazırlık Programları

IELTS hazırlık programları, İngilizce eğitim veren herhangi bir üniversitede eğitim yapmak isteyenler için düzenlenir. Programların süresi 5-25 hafta arası olabilir. Haftada 25-30 saat izlenir. Bu programlara İngilizce dil düzeyi en az orta ve üzeri olan öğrenciler katılabilirler. Sınıflarda ortalama 14 öğrenci bulunur. IELTS hazırlık kurslarına her ay başlamak mümkündür. Kursun temel amacı üniversite eğitimi yapmak isteyen öğrencilerden istenen IELTS sınavında öğrencinin başarılı bir sonuç almasını sağlamaktır. Öğrenciler, alanlarında uzman öğretmenlerce oldukça yoğun bir hazırlık programına tabi tutulurlar. IELTS sınavına üç ayda bir katılmak mümkündür.
İş Dünyasına Yönelik Programlar

İş dünyasına yönelik dil programları, iş yaşamında İngilizce’ya ihtiyaç duyan ve bu anlamda kendini geliştirmek isteyen kişiler için düzenlenmiştir. Bu programlar, katılımcının genel İngilizce dil bilgisinin yanısıra, iş yaşamıyla ilgili özel kavramları öğrenmesini ve pratik olarak kullanmasını amaçlar. Bu tip programların haftalık ders saati 25 ile 30 saat arasında değişir, ve sınıfların ortalama öğrenci sayısı 5 civarındadır. En az 4 hafta süren bu programlarda en az orta düzeyde dil eğitimi verilir. Katılımcılar aile yanında, yurtlarda, otellerde veya kiralayacakları apartman dairelerinde kalabilirler.

Dil Okullarına Başvuru

Dil okuluna basvurmadan önce okyanusya danışmanlarından yardım almanızı öneriyoruz. Normal koşullarda haftalarca süren basvuru süresi Okyanusya aracılığı ile formu doldurduktan bir gün sonra size ulaşarak zaman yönünden tasarruf etmenizi sağlar Yapmanız gereken sadece bizden bilgi formunu istemeniz Bunun dışında okulun web sitesinden de yararlanarak başvurunuzu yapabilirsiniz.

Dil Eğitimi ile Askerlik Erteleme

Avustralya'da dil eğitimi veren birçok kuruluş bulunmakta ve bu kuruluşlar da birçok farklı program sunmaktadır. Her tür program ile askerlik erteleme mümkün değildir. Dil eğitimi ile askerlik erteleyebilmek için dil okulunun "full-time" olması ve en az iki aylık bir kurs olması gerekmektedir. Dil kursunun bir üniversite bünyesinde olması da tercih edilmektedir. Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise dil eğitiminden sonra üniversite, master veya doktora eğitimi alınacağının belirtilmesi gereğidir. Bu şartların yerine getirilmesi halinde askerlik ertelemede herhangi bir sorun yaşanması baştan engellenmiş olur.

Hangi vizeye basvurmalıyım?

TU 570 - ELICOS (İngilizce Lisan Eğitimi)
Vize Kabulünden önce İngilizce Yeterlilik: Avustralya'daki enstitülerin kabul ettiği şekilde.
Avustralya'da İngilizce eğitim süresi en fazla 50 haftadır.
Eğer seçtiğiniz kurs süresi 10 aydan fazla ise, İngilizce eğitim süresini 50 haftaya kadar uzatmak veya yüksek eğitim vizesi almak üzere Avustralya'da başvuru yapmak mümkündür.
Kurs süreniz 10 ay veya daha az ise, vizenize 8534-uzatmama koşulu uygulanabilir.
Vizenize 8534-uzatmama koşulu uygulanmışsa, Avustralya'da İngilizce eğitiminizi tamamladıktan sonra Türkiye'ye geri dönmeniz gerekir.

Eğitim masraflarının tümünü karşılamak üzere göstereceğiniz paranın tamamının başvuru tarihinden en az 3 ay önce bankaya yatırılmış olması gerekmektedir ve para şahsınıza veya eş , anne, baba, büyükanne, büyükbaba veya kardeşinize ait olabilir.

Lütfen Dikkat: Avustralya yasalarına göre, başvuru tarihinden en az 3 ay önce açılmış vadeli/vadesiz banka hesabı veya hazine bonosu haricinde yapılmış yatırımlarla gösterdiğiniz paralar, kabul edilmemektedir.

Sertifika ve Diploma

Avustralya’da sertifika programları çoğunlukla özel business collegeler ve TAFE olarak adlandırılan iki yıllık meslek yüksek okulları tarafından düzenlenmektedir. Pek çok okulda sertifika programları standart bir program izlemektedir. Çoğunlukla 10 veya 12 hafta süren ve Certificate 2 olarak adlandırılan dönemi 20-24 haftalık certificate 3; onu 40 haftalık Certificate 4; 60 haftalık Diploma ve 80 haftalık Advanced Diploma izler. Avustralya’da en yaygın olarak alınan diploma programları turizm, IT ve işletme alanındadır. Ayrıca TAFE bünyesinde çok değişik alanlarda mesleki sertifika alanları bulmak mümkündür. Öğrencilerin sertifika programları için vize başvurularında 5.5 IELTS scoruna sahip olmaları gerekir.

Kimler için?

Sertifika programları, kendi branşları dışında özel ilgi alanlarına giren dallarda eğitim almak isteyen öğrenci ve çalışan kişilere yöneliktir. Ayrıca gelecekte gerek iş, gerek akademik hayatta ilgi duyulan konuda bir yurt dışı tecrübesinin bir şekilde yararlı olabileceğine inanan kişiler de bu tip programlara ilgi duymaktadır.

Doğru programı bulma

İlgilendiğiniz alanda doğru sertifika programını bulmak için bazı incelemeler yapmalısınız. Araştırmalarınızı yaparken dikkat etmeniz gereken noktalar şunlardır:
1: Programı veren kurumun bulunduğu yer.
2: Programın ücreti.
3: Programın süresi.
4: Danışmanlık servisleri.
5: Programların içeriği.
Bu noktaları göz önünde bulundurarak yapacağınız araştırmalarınız sırasında, bu girişiminizin önemli bir para ve zaman yatırımı olacağını unutmamalısınız. Önceden de belirttiğimiz gibi, bu programlar çok fazla çeşitlilik ve okuldan okula farklılıklar gösterdiği için, okulların web sayfaları bu konuda en güvenilir kaynaktır. Konu hakkında okyanusya danışmanları ile temas halinde olmanız kararınızı kolaylaştıracaktır.
İlgilendiğiniz programlara karar verdikten sonra okyanusya ile direkt iletişime geçmelisiniz. Başvuru için gerekecek belge ve dökümanları ve başvuru işlemleri için yapmanız gerekenleri bu şekilde öğrenebilirsiniz.

Program çeşitleri

Sertifika programları çok çeşitli konularda ve branşlarda olabilir. Bu akademik programlar ilerde alınabilecek master veya üniversite eğitimine de ön hazırlık teşkil edebilir. Bu tip programlar ayrıca MBA öncesi, hukuk eğitimi öncesi, çalışma teknikleri, Avustralya'daki akademik ortam, IELTS gibi konularda faaliyet gösterirler. İş hayatlarında kendilerini geliştirmek isteyenler için de iş idaresi gibi mesleki kurslar da mevcuttur.

Hangi vizeye basvurmalıyım?

TU 572 - MESLEKİ EĞiTiM & ÖĞRETİM (ÖRNEĞIN, TAFE & İŞ İDARESI OKULLARI)
Vize Kabulünden önce İngilizce Yeterlilik: Genel veya Akademik IELTS sınavına girerek en az 5.5 veya 4.5 puan almak gerekmektedir.
Mesleki eğitim derslerine hemen başlayabilmek icin IELTS sonucunuzun en az 5.5 puan olması gerekir.
Eğer IELTS sonucunuz 4.5 puan ise, en fazla 30 haftalık İngilizce Lisan Eğitimi (ELICOS programını) tamamladıktan sonra IELTS puanınızı yükselterek, mesleki eğitim derslerinize başlayabilirsiniz.
Eğer eğitim süreniz 10 ay ya da daha az ise, vizenize 8534- uzatmama koşulu uygulanabilir.
Eğitim masraflarının tümünü karşılamak üzere göstereceğiniz paranın tamamının başvuru tarihinden en az 3 ay önce bankaya yatırılmış olması gerekmektedir ve para şahsınıza veya eş , anne, baba, büyükanne, büyükbaba veya kardeşinize ait olabilir.

Lütfen Dikkat: Avustralya yasalarına göre, başvuru tarihinden en az 3 ay önce açılmış vadeli/vadesiz banka hesabı veya hazine bonosu haricinde yapılmış yatırımlarla gösterdiğiniz paralar, kabul edilmemektedir.

Üniversite

Her yıl binlerce öğrenci üniversite eğitimi için Avustralya'ya gelmektedir. Bu öğrenciler çeşitli alanlarda öğrenimlerini tamamlar ve başarılı bir kariyer için gereken nitelikli bilgi ve becerilerle donanımlı olarak ülkelerine dönerler.
Her bakımdan en uygun eğitim programlarından yararlanmak için, başvuruların zamanında ve titizlikle yapılması gerekir. Öğretim yılı başlangıç tarihinden en az 1 sene önce girişimlerde bulunulmalıdır. Planlamanızı yaparken; okul seçimi, sınavlar, başvuru işlemleri, vize başvuruları ve seyahat hazırlıkları için gerekli süreleri dikkate almalısınız.

Hedef

Genelde eğitiminizle ilgili aldığınız kararlar, meslek seçiminize yansıyacağı için, Avustralya'da alacağınız eğitimin, uzun dönem kariyer planlarınızla uyduğundan emin olmalısınız. Ayrıca, bunun Türkiye'de de aynı geçerlilikte olup olmadığını dikkate almalısınız. Bu bakımdan kendinize bazı önemli sorular sormanızda yarar var:
Hangi Mesleği Seçmeliyim? Bu Meslek Türkiye'de de geçerli mi?
Düşündüğünüz meslek için gereken bilgi ve niteliklerin neler olduğunu ve o iş dalındaki eleman ihtiyacını araştırın.
Hedeflerime ulaşmak için aynı eğitimi Türkiye'de daha uygun fiyat veya koşullarda alabilirmiyim?
Türkiye'de hedeflerinize uygun eğitim imkanlarını ve maliyetlerini araştırın.

Denklik

Tüm Avustralya üniversiteleri YÖK’te kayıtlıdır.

Koşullar

Avustralya'da standart bir akademik başvuru şekli yoktur. Her okul veya üniversite aradığı koşulları kendisi belirler ve önceden ilan eder.
Avustralya'daki okullar, sizin gecmişte almış olduğunuz eğitimin seviye ve içeriğini incelerler. Bunun için tamamlamış olduğunuz eğitim süresince aldığınız ders ve notları (İngilizce olarak) ibraz etmeniz gerekir. Bazı üniversiteler ise belirli derslerin başarı ile tamamlanmış olmalarını bekler (Tasdikli Transcript).
Avustralya'daki 12 yıla karşın Türkiye'de eğitim sürecinin 11 yıl olması nedeniyle, üniversiteye başlamadan önce bir hazırlık yılı tamamlamanız gerekecektir.

Gereken minimum ingilizce seviyesi:
IELTS: 6.0
TOEFL: 550
TWE: 4.5

Gerekli Sınavlar

Vize kabulünden önce İngilizce yeterlilik: IELTS’ in akademik sınavına girerek en az 6.0 veya 5.0 puan almak gerekmektedir. Seçtiğiniz üniversite programına hemen başlayabilmek için sınav sonucunuzun en az 6.0 olması gerekir. Eğer IELTS sonucunuz 5.0 puan ise, en fazla 30 haftalık İngilizce Lisan Eğitimi (ELICOS programını) tamamladıktan sonra, IELTS puanınızı yükselterek, üniversite programınıza başlayabilirsiniz.

Mali Durum

Avustralya'da almayı planladığınız eğitimin bütçenize uygun olup olmadığına karar verirken birçok faktörü göz önünde bulundurmalısınız. Avustralya’ya gelmeden önce maddi durumunuzu hesaplarken aşağıdaki tablodan yararlanabilirsiniz.
Egitim amacıyla vize almak için öncelikle Avustralya konsolosluğuna (DIMIA) yeterli derecede paranız olduğunu ispat etmeniz gerekmektedir. Bu miktar en az, yolculuğunuzu, eğitiminizi ve buradaki günlük gereksinimlerinizi karşılayabilecek düzeyde olmalıdır. Eger 18 yaşın altında ve bakımıyla yükümlü oldugunuz kimseler varsa, (sizinle birlikte gelmeyeceklerse bile) onların bakımlarını karşılayabilecek miktarı konsolosluğa bildirmek zorundasınız.

Ne kadar paraya ihtiyacım olacak?
DIMIA bir öğrencinin ne kadar paraya ihtiyacı olduğu konusunda birtakım çalışmalarda bulunmuştur. Bu aşağı yukarı bütün adaylar için geçerlidir.
Her yıl İçin gerekli harcamalar (Avustralya Dolari)
Siz (Asıl Aday): ......12.000
EŞ: ........................4.200
Çocuğunuz: ............2.400
Diğer çocuğunuz: ....1.800

Gidiş dönüş yolculuk masrafı aşağı yukarı 2.000 AUD

Gerekli olan miktar benim adıma mı olmalı?
Eğitim masraflarının tümünü karşılamak üzere göstereceğiniz para herhangi bir aile ferdi, akraba veya arkadaşınıza ait olabilir, ama bu kişinin bir garanti mektubu yazarak, sizin Avustralya'daki masraflarınızı karşılamayı taahhüt etmesi ve masrafların tümünü karşılamak üzere göstereceği paranın tamamının başvuru tarihinden en az 3 ay önce bankaya yatırılmış olması gerekmektedir
Gösterilmesi gereken para miktarı ise 3 ila 5 yıllık eğitim ücreti ve yaşam masraflarının tümünü karşılayabilecek oranda olmalıdır.
Örnek Berk yıllık fiyatı 15.000 AUD olan bir üniversiteye 3 yıllık bir eğitim için başvuruyor (Subclass 573). Bu kursa başlamadan önce 6 aylık fiyatı 5.000 AUD civarında olan bir kurs yapmak zorunda. Berk aynı zamanda bütün bu ihtiyaçlarını ve yaşaması için gerekli miktarı karşılayacak durumda olduğunu göstermek zorunda. Şimdi bu masrafları hesaplayalım:
Kurs Fiyatları (Avustralya Dolari)
Üniversite – 15.000 AUD x 3 yıl..............45.000 AUD
İngilizce Kursu x 1 yıl........................... 5.000 AUD
Ulaşım masrafları yıllık 2.000 AUD x 3 yıl...6.000 AUD

Toplam Gösterilmesi gereken para...........56.000 AUD

Okul Seçimi

Avustralya'da çeşitli branşlarda eğitim sunan yüksek öğretim kurumları içinden doğru programları bulmak için üniversitelerin web sitelerinden ve Okyanusya danışmanlarından yardım alabilirsiniz. Okul seçiminde en önemli faktör, okuyacağınız okul, bölüm ve program hakkında sağlıklı bilgilere sahip olmaktır.
Avustralya üniversitelerinin tamamı devlet tarafından finanse ve kontrol edilir, bu üniversiteler devletin belirlediği çok katı kurallara ve standartlara uymak zorundadırlar. Avustralya eğitim sistemi, Amerikan sisteminden çok İngiliz sistemine yakındır. Avustralya üniversitelerinin sunduğu diplomalar bütün dünyada tanınmaktadır ve bu üniversitelerin mezunları analitik düşünebilen, iş hayatlarında oldukça iyi bir donanıma sahip profesyoneller olarak ün yapmışlardır.
İstisnai derecede yüksek akademik standartları nedeniyle her öğrenci bu kurumlara giriş izni alamamaktadır. Bununla beraber Mastır ve Doktora yapmak isteyen Türk öğrencilerinin genellikle kolay kabul edildiği de bir gerçektir. Avustralya üniversiteleri endüstriyel sektörle çok yakından çalışmakta ve yüksek derecede öğretmen katılımı içeren modern ve dinamik eğitim ortamlarının da yardımıyla teorik bilgiyle iş tecrübesini birleştirmek isteyen öğrencilere büyük fırsatlar sunmaktadır.

Başvuru

İlgilendiğiniz okullarla, eğitime başlamayı düşündüğünüz zamandan en az 1 sene önce temas kurmalısınız. Yaptığınız incelemeler sonucu en uygun gördüğünüz okullarla Okyanusya aracılığı ile bağlantı kurup başvuru paketlerini istemelisiniz.
Başvuru paketlerinde (Application Package) okul ve sunulan programlar hakkında ayrıntılı bilgi veren broşürler ve başvuru formları bulunur.
İstekte bulunduktan sonra, başvuru paketinin elinize geçmesi 4 ila 6 hafta alabilir. Başvuru formlarını isterken veya doldururken dikkat edilmesi gereken kurallar okuldan okula farklılık gösterir.

Başvuru İçin Gerekli Dokümanlar ve Başvuru

Başvuru paketiniz elinize geçdikten sonra gerekli belge ve dokümanları hazırlamaya başlamalısınız. Bu işlem önemlidir, dikkat gerektirir ve uzun zamanınızı alabilir.
Dolduracağınız tüm dokümanların eksiksiz ve hatasız olmasına çok dikkat etmeli, talimatlara harfiyen uymaya özen göstermelisiniz. Ayrıca son başvuru tarihine kadar beklememelisiniz. Bazı üniversitelerin bedava başvuru tarihlerini Okyanusya danışmanlarından öğrenmelisiniz. Tüm belgeleri eksiksiz olarak olabildiğince erken yollamalısınız. En ideal zaman son başvuru tarihinden 2-3 ay öncedir. Başvuru işlemleri boyunca herhangi bir belgeyi sağlayamıyorsanız, durumu ayrıntılı olarak açıklayarak sorunu çözmeye çalışabilirsiniz.
Göndereceğiniz tüm belge ve dokümanların birer kopyasını saklayın ve hangi tarihte, hangi adrese yolladığınızın herseyin kayıtlarını mutlaka tutun. Okyanusya danışmanlarını başvurunuzu yerinden takip etmek için muhakkak bilgilendirin.
Başvuru için gerekli belge ve dokümanlar şunlardır:
1: Başvuracağınız okulun başvuru formu
2: Notlarınızı gösteren belge (Transkript) ve diplomanızın onaylı kopyaları ve bu belgelerin onaylı İngilizce çevirileri
3: IELTS sınav sonuç belgesi
4: Başvuru ücreti (okula göre değişiyor)

Hangi Vizeye başvurmalıyım?

Okulunuz kabul mektubu ve vizenizi almanız için gereken belgeleri adresinize yollar. Bu belgeler elinize ulaştığında;derhal vizenizi almak üzere, harekete geçmelisiniz.
İhtiyacınız olan vize:

TU 573 - YÜKSEK ÖĞRENİM (ÜNİVERSİTE'DE LİSANS EĞİTİMİ):
Vize Kabulünden önce İngilizce Yeterlilik: Akademik IELTS sınavına girerek en az 6.0 veya 5.0 puan almak gerekmektedir.
Seçtiğiniz üniversite programına hemen başlayabilmek için sınav sonucunuzun en az 6.0 puan olması gerekir.
Eğer IELTS sonucunuz 5.0 puan ise, en fazla 30 haftalık İngilizce Lisan Eğitimi (ELICOS programını) tamamladıktan sonra, IELTS puanınızı yükselterek, üniversite programı derslerinize başlayabilirsiniz.
Eğer eğitim süreniz 10 ay veya daha az ise, vizenize 8534- uzatmama koşulu uygulanabilir.

Eğitim masraflarının tümünü karşılamak üzere göstereceğiniz para herhangi bir aile ferdi, akraba veya arkadaşınıza ait olabilir, ama o kişinin bir garanti mektubu yazarak, sizin Avustralya'daki masraflarınızı karşılamayı taahhüt etmesi ve masrafların tümünü karşılamak üzere göstereceği paranın tamamının başvuru tarihinden en az 3 ay önce bankaya yatırılmış olması gerekmektedir.
Gösterilmesi gereken para miktarı ise 3 ila 5 yıllık eğitim ücreti ve yaşam masraflarının tümünü karşılayabilecek oranda olmalıdır.

Master

Her yıl binlerce öğrenci Master ve MBA eğitimleri için Avustralya’yı tercih ediyor. Bu öğrencilerin büyük bir bölümü ülkelerine, akademik kariyer ve tecrübe kazanarak geri dönmektedirler. Bazıları için ise hayal kırıklığı ile sonuclanabilmektedir. Bu gibi olumsuzlukları ortadan kaldırmanın tek yolu, Avustralya’ da eğitimle ilgili herşeyin önceden planlı bir şekilde araştırılması ve bu araştırma süreci içerisinde danışman desteğinden faydalanmaktır. Bu çalışmalar programlı bir şekilde yapılmadığı takdirde beklentilerin karşılanamamasından dolayı hayal kırıklığı kaçınılmaz olmaktadır.
Son günlerde üniversitelerin sundukları MBA ve Master seçenekleri arasından seçim yapmak oldukça güçleşti. Herbiri içerik, zorluk derecesi ve fiyat açısından değişiklikler göstermektedir. Modern yapısıyla lider durumda olan Avustralya Üniversiteleri, eğitim kalitesi yüksek Master ve MBA programları sunmaktadır.
Herkes en iyi Master ve MBA programına sahip üniversitede eğitim görmeyi istemekte fakat; çoğu kişi bunu başaramamaktadır. Bu alanda rekabet oldukça fazladır. Asıl önemli olan, sizin için en uygun Master veya MBA programını bulabilmektir.
Türk öğrencilerin çoğu üniversiteden mezun olur olmaz, bir alanda iş tecrübesi edinmeden Master veya MBA programına katılmak istemektedirler. Fakat Avustralya daki üniversitelerin büyük bir bölümü 2- 5 yıllık profesyonel iş tecrübesi aramakta ve bunu şart koşmaktadır. Burada iş tecrübesi ile anlatılmak istenen eğitim süreci içerisinde part-time olarak calışmak değil, kurumsal kimliğe sahip bir şirkette full-time çalısmış olmaktır. Seçilen Üniversitenin şart kostuğu iş tecrübesi süresi, o üniversitenin Master ve MBA programı kalitesi hakkında da fikir vermektedir.
Neden iş tecrübesi bu kadar önemli ? İş hayatında deneyim sahibi olan MBA öğrencileri grup tartışmalarında daha aktif görev alıp, projelerde daha etkili olmaktadırlar. Böyle bir program sürecinde, öğrenciler sürekli birbirlerinden birşeyler öğrenmektedirler. Sınıflardaki öğrenciler dünyanın dört bir yanından ve farklı sektörlerden gelerek , değişen iş anlayışları ve tecrübelerini birbirleri ile paylaşmaktadırlar . Yoğun bir bilgi birikimine ve iş tecrübesine sahip bir grup MBA öğrencisinin grubunuza yapacağı katkıyı düşünün! İş tecrübesi MBA programlarına kesinlikle bir değer katmakta ve kalitesini arttırmaktadır.
Avustralya dünyanın en istikrarlı ekonomisine sahip ülkerinden biridir. En önemli ticaret ortaklarımız dünyanın en hızlı gelişen ekonomilerine ve pazarlarına sahip Asya ülkelerinden oluşmaktadır.Bu ülkelerden birçok kişi eğitim için Avustralyayı tercih etmekte ve bu sayede sizler de bu insanların tecrübelerini paylaşmakta ve onlardan birşeyler öğrenme fırsatını elde etmektesiniz. Aynı zamanda yeni iş bağlantıları gerçekleştirebilirsiniz, tıpkı yeni arkadaşlıklar geliştirebileceğiniz gibi...

Australia’da Master ve MBA programlarına katılabilmeniz için göz önünde bulundurmanız gereken 3 temel koşul vardır:
Güçlü Bir Akademik Geçmiş:
En az 4 yıllık üniversite (lisans) eğitimini tamamlamış olmalısınız. Ayrıca okuldan okula farklılık göstermekle beraber iyi bir not ortalaması aranılan bir özelliktir.

Yeterli Finansal Kaynak :

Avustralya’da eğitim ve yaşam masraflarınızı kendi imkanlarınızla veya burs gibi herhangi bir diş kaynakla karşılayabiliyor olmalısınız.
İngilizce’ye olan Hakimiyet:
Master ve MBA seviyesinde eğitim için ingilizce’ye tam hakim olmalısınız.

Gerekli Sınavlar:

Vize kabulünden önce İngilizce yeterlilik: Akademik IELTS sınav sonucu 6.0 veya 5.0 olmalı.
Yüksek lisans veya doktora derslerine hemen başlayabilmek için sınav sonucunuz en az 6.0 puan olması gerekmektedir.
Eğer IELTS sonucunuz 5.0 puan ise , en fazla 30 haftalık İngilizce Lisan Eğitimi (ELICOS ) Programını tamamladıktan sonra IELTS puanınızı yükselterek üniversite programı derslerinize başlayabilirsiniz.

Mali Durum:

Avustralya’ daki okul ücretleri farklılıklar göstermektedir. Finansal planlarınızı yaparken, okula ödediğiniz ücretin (tuition) yanı sıra, alınacak ders kitapları gibi okulla ilgili diğer masraflarıda göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.

Bir akademik yıl için yapacağınız okul masrafı önceden de belirtildiği gibi değişkendir. Fakat, yaklaşık miktar belirtmek gerekirse ; Sydney için UTS’ in yapmış olduğu bir araştırma sunulabilir.

University Of Technology Sydney’ in uluslararası öğrenciler için hazırlanan kitapçığında yer alan bilgilere göre:

İlk yıl için yaklaşik harcama:........AUS$ 18,040
Yaklaşık olarak yıllık harcama:.....AUS$ 15,350

Dünyanın en kozmopolitan şehirlerinden biri olan Sydney’ de, yaşam giderleri tamamen kişiye bağlıdır. Yıllık yaşam masrafları Avustralya genelinde AUS$ 12,000 hesaplanmış olmakla birlikte, sigara ve extra harcaması olmayan birçok öğrenci bu rakamın cok daha altında bir harcama ile öğrenimlerini sürdürmektedirler.
İlgilendiğiniz okullar ile, eğitime başlamayı düşündüğünüz tarihten en az 6 ay önce iletişime geçmelisiniz. Kararlarınızı verirken kesinlikle Okyanusya Danışmanları ile bilgi alısverişinde bulunmalısınız. Yaptığınız araştırmalar sonucu en uygun gördüğünüz okul için başvuru paketlerini (application package) Okyanusya aracılığı ile temin etmelisiniz. Başvuru paketlerinde okul ve sunulan programlar hakkında ayrıntılı bilgi veren broşürler ve başvuru formları bulunmaktadir.

Hangi Vizeye Basvurmalıyım?

Okulunuz Okyanusya aracılığı ile kabul mektubu ve vizenizi almanız için gereken bilgileri adresinize yollar. Bu belgeler elinize geçtiği zaman vizenizi almak üzere harekete geçmelisiniz.
TU 574 - YÜKSEK LISANS ve DOKTORA: Vize Kabulünden önce İngilizce Yeterlilik: Akademik IELTS sınavına girerek en az 6.0 veya 5.0 puan almak gerekmektedir.
Yüksek lisans veya doktora derslerine hemen başlayabilmek için sınav sonucunuzun en az 6.0 puan olması gerekir.
Eğer IELTS sonucunuz 5.0 puan ise, en fazla 30 haftalık İngilizce Lisan Eğitimi (ELICOS programını) tamamladıktan sonra, IELTS puanınızı yükselterek, üniversite programı derslerinize başlayabilirsiniz.
Eger egitim süreniz 10 ay ya da daha az ise, vizenize 8534- uzatmama koşulu uygulanabilir.
Yüksek lisans/doktora vizesi için para kaynağı herhangi bir aile ferdi , akraba veya arkadas olabilir ama o kişinin (kişilerin) bir garanti mektubu yazarak, sizin Avustralya'daki masraflarınızı karşılamayı taahhüt etmesi gerekmektedir.
Gösterilmesi gereken para miktarı, eğitiminizin ilk yıl ücreti ile yaşam masraflarını karşılayabilecek oranda olmalıdır. Eğitiminizin geri kalanı (ikinci ve ücüncü yılı ) içinse yeterli paranız/imkanınız olduguna dair bir beyanname imzalamanız gerekmektedir.

Doktora (Doctorate)

Full time olarak en az 3 yıllık bir eğitimin sonunda verilir. Doktora derecesi bir tez çalışması veya araştırma ile tamamlanır ve Master derecesinden sonra bazı istisnalarda Honors Bachelor derecesi sonrasında verilir.

GENEL BİLGİLER

Avustralya'da hükümetin diplomaları kabuldeki rolü sınırlıdır ve Avustralya federal sistemi ile üniversite ve mesleklerin özerkliği hükümetin bu yetkisine kısıtlama getirmiştir.
Avustralya kanunlarında diplomaların kabulü için gerekli görülen bir prosedür yoktur. Sonuç olarak öğrencileri bu ülkede doktora yapmaya teşvik edenler koordinasyon rolünü sağlayan ve belirli alanlarda çalışmalar yapılması için öğrencileri destekleyen ve onları cesaretlendiren bir iskelet yapı oluşturma görevinden fazlasına sahip değildirler. Diğer bir görevleri ise yurtdışından gelenler ile Avustralya'da yaşayanlar arasında yapılan tercihlerde, aracı kuruluşların tarafsız ve güvenilir olmalarını sağlamaktır.
Ulusal Yurtdışı Mezuniyet Kabul Ofisi (NOOSR), İş Bulma, Eğitim, Meslek ve Çalışma Dairesi içerisinde yer alan bir kurumdur. Görevi yurtdışında yüksek öğrenim, master ve teknik eğitim almış olanların eğitimlerini değerlendirmektir. Bu eğitim değerlendirmesi, Avustralya'daki eğitim ile yurtdışında görülen öğrenimin mukayese edilmesidir. Temelde bu değerlendirmeler tavsiyeye bağlıdır. Profesyonel bir kişi veya eğitim kurumuna bağlı değildir. Yurtdışından gelmiş, elinde tavsiye mektubu olan birisi Avustralya'da eğitim almak veya çalışmak istiyorsa bu mektubu değerlendirilmek üzere ilgili bölüm veya yetkili kişiye götürmelidir. Bu kişi ve kurumların her birinin yurtdışından gelen kişileri değerlendirmede kullandığı farklı kriterler vardır. Değerlendirme süreci sonunda kişinin ilgili olduğu alanda çalışma talebi kabul ya da reddedilir. Kayıt ve izin belgesi gerektiren birçok alan ve mesleğin, yurtdışından tavsiye mektuplarıyla gelen adaylar için kendi sınav prosedürleri vardır. Avustralya'da üniversiteler özerktir ve programlarına kabul edecekleri kişilerin aldıkları eğitimleri nasıl değerlendireceklerine kendileri karar verirler. Öğretim elemanları ve eğitim kurumları yurtdışından gelen öğrencilerin değerlendirilmesinde NOOSR'dan tavsiye alabilirler.

AVUSTRALYA DA LISANS EGITIMI:

Avustralya, lisans eğitiminde sahip olduğu yüksek standart ve gelişmelere önem veren yenilikçi yapısıyla her yıl on binlerce yabancı öğrenciyi kendisine çekmektedir. Kıtadaki üniversiteler akla gelebilecek hemen her dalda lisans ve lisansüstü eğitim vermektedir.

Yabancı öğrencilerin yarıdan fazlası işletme, iktisadi ve idari bilimler sahalarında eğitim görmektedir. 1998 istatistiklerine göre, Avustralya'da 38 üniversitede toplam 680 bin öğrenci eğitim görmekteydi. Yarıdan fazlası tam zamanlı olarak okuyan öğrencilerin çoğu kampus dışında konaklamaktadır. Yabancı üniversite öğrencilerinin Avustralya üniversitelerinde okuyanlara oranı yüzde 13'dür.

Avustralya üniversitelerinin dünya çapında edindikleri şöhretin başlıca sebebi, akademik personelin dünyanın çeşitli bölgelerindeki üniversitelerden geliyor olmalarıdır. Bu durum, eğitime uluslararası bir anlayış getirmenin yanında ders ortamının kültürel zenginliğini de artırmaktadır. Yabancı öğrencilerin yarısından fazlası işletme ve iktisadi ve idari konularda öğrenim görmektedir. Diğer popüler konular ise sırayla, teknik ve bilimsel konular, sanat, sosyal bilimler ve mühendisliktir. Üniversiteler, eyalet ve federal yasalar dahilinde kurulmuştur ve yerel topluluk ve üniversiteden temsilcilerin bulunduğu bir meclis veya senato tarafından yönetilmektedir. Federal hükümet, Avustralya'nın iki özel üniversitesi olan Queensland Bond ve Notre Dame University dışındaki bütün üniversiteleri finansal olarak desteklemektedir.

Avustralya üniversitelerine kabul edilmek için belli bir akademik ortalama ve İngilizce yeterlilik konusunda iyi bir standarda sahip olmak gereklidir. Üniversiteye giriş şartları her kurum tarafından ayrı ayrı belirlenmektedir. Hukuk ve Tıp gibi belli konularda üniversite eğitimi görmek isteyenlerin oldukça rekabetçi bir ortamda iyi akademik ortalamalara sahip olmaları durumunda kabul edilme şansları vardır.

Çoğu üniversite lisans eğitimine başlayabilmek için alternatif bir yöntem olan hazırlık programları düzenlemektedir. (Foundation Studies Programme)

Lisansüstü ve doktora düzeyindeki programlar için başvurularda rekabet avantajı sağlamak için lisans derecesine ek olarak araştırma kabiliyeti ve/veya iş tecrübesine sahip olmak gereklidir. Lisansüstü programlara kabul edilirken, lisans eğitiminiz sırasında yaptığınız ödevler, araştırmalar, aldığınız notlar, alanınızla ilgili iş tecrübeniz büyük rol oynamaktadır. MBA gibi profesyonelce tasarlanmış lisansüstü programlar için GMAT ve GRE sınavlarından yeterli puan almış olmak gerekmektedir.

Lisans eğitimi programlarının yıllık ücreti okula ve eğitim alanına göre değişmektedir. Okulların ücret durumu sosyal bilimlerde 8-14 bin AU$, teknik ve mühendislik konularında 8-16 bin AU$, tıp alanında ise 20 - 28 bin AU$ arasında değişmektedir. Lisans sonrası üniversite programlarına kabul edilmek için lisans derecesine ve araştırma yeteneğine sahip olmak gibi şartlar gerekir. Bazı durumlarda iş tecrübesi de dikkate alınmaktadır.

FOUNDATION COURSES

Üniversite hazırlık kursları (foundation courses), Avustralya eğitim sektörünün teşkilatlanmış bir parçasıdır. Yabancı uyruklu öğrencileri üniversite öğrenimi için hazırlayan köprü mahiyetindeki bu kurslar, dünya genelinde lise eğitim seviye ve sistemlerinin birbirinden farklı olmasından dolayı ortaya çıkmıştır ve Avustralya'da yüksek öğrenim görmek isteyen tüm yabancı öğrencilerin seviyesini, Avustralya'da bir lisede alınan eğitim seviyesine getirmeyi amaç edinir.

Üniversite hazırlık kursları yabancılara yönelik olmakla birlikte, bazıları Avustralyalı öğrencileri de kabul etmektedir. Bazı kurslardan, lisans öğrenimine akademik kredi aktarmak da mümkündür.

Hazırlık kursları üniversiteler, özel kolejler ve TAFEler tarafından yürütülmektedir. Kurumun niteliği, uygulanacak program ve öğrenci türünü de etkilemektedir.

Genel olarak, hazırlık kursları iki kategoriye ayrılmaktadır;

belirli bir üniversiteye öğrenci yetiştirenler

birkaç üniversite için öğrenci yetiştirenler

İkinci kategoriye örnek olarak, Avustralya'daki 20 üniversitenin kabul ettiği UNILEARN programı verilebilir.

Fakat pratikte, Avustralya üniversitelerin hemen hepsi tüm tam-süreli hazırlık kurslarından öğrenci kabul etmektedir.

Üniversite hazırlık kurslarının süreleri, altı ay ile bir akademik yıl arasında değişmektedir. Kısa süreli kurslar yaklaşık 6.000 AU$ iken uzun süreli kurslar 10,000 -12,000 AU$ arasında değişmektedir.

Hazırlık programları genelde iki bölüm halinde sunulur: Mesela mecburi ve seçmeli konuların yer aldığı işletme programları ve bilim programlarında temel matematik, bilgisayar gibi derslerin yanında öğrenim görülecek alana ilişkin bazı hazırlık dersleri verilmektedir. Hazırlık programlarının en belirgin özelliği, başvurulan üniversitenin, öğrenciyi hazırlığı başarıyla tamamlaması şartıyla kabul etmesidir.

Bu kurslarda dikkat etmeniz gereken hususlar

Lisans programlarının hangisine/hangilerine girişi garantiliyor?
Önce üniversiteyi belirleyin, sonra hazırlık kursunu.

Kurslar nerede düzenleniyor? Üniversitede mi, kolejde mi?

Bu kursa devam ederek askerlik hizmetini tecil ettirebilecek misiniz?

Özel durumları da değerlendirin. Mesela, Melbourne University Trinity College'ın üniversite hazırlık programına tiyatro çalışmaları da dahildir.

Kursta ne kadar yabancı öğrenci var? Bir kursta, aynı milletten öğrencilerin çok olması başka milletlerle diyaloğu engeller.

Avustralyada Okumak Isteyenlere Dil Okullari Sertifika Universite Master Doktora gurbetçiler forumu, Avustralyada Okumak Isteyenlere Dil Okullari Sertifika Universite Master Doktora ile yurtdışındaki üyeler haberleşebilir ve içerik paylaşabilir.
Geri