Astım Hastalarına Öneriler

Konusunu Sadefan`da Görüntülemektesiniz!..

Astım Hastalarına Öneriler, konusunda bu İçerik Astım Hastalarına Öneriler hakkında en yeni bilgileri, yorumları ve detaylı paylaşımı keşfedin.

- Sadefan.com | Astım Hastalarına Öneriler paylaşımı

HaZaL

VIP Üye

Nefes darlığı, öksürük, göğüste tıkanma gibi belirtilerle kendini gösteren astım; baharda polenlerin yayılmasıyla kötüleşiyor Uz Dr Füsun Soysal, astım hastalarına şu önerilerde bulunuyor:

* Araba ve evlerin pencereleri kapalı tutulmalıdır.

* Hasta mümkün olduğunca sokağa çıkmamalıdır Dışarı çıktığında polen maskesi kullanmalıdır.

* Polen mevsiminde açık havada spor yapmak doğru değildir.

* Eve gelindiğinde hemen giysiler değiştirilerek yıkanmalıdır.

* Çamaşırlar dışarıda kurutulmamalı, evde ve arabadaki klimaların polen filtreleri sık değiştirilmelidir.

* Polen mevsiminde toz, sigara dumanı, boya kokusu ve parfümden uzak durmak; alerjisi olan kişinin şikayetlerini azaltır.

* Alerjik kişilerin güzel bahar günlerini kabusa çeviren polenler, bitkilerin erkek tohumlarıdır.

* Küçük polenler, rüzgarla taşındıklarından bitkiden kilometrelerce uzaktaki kişide bile alerjiye neden olabilir.

* Ağaç polenleri daha çok şubat-mayıs, ot polenleri mayıs-haziran, yabani ot polenleri ise yaz ortasından sonbahara dek yakınmalara neden olur.

* Sabah saatlerinde havadaki polen miktarı genellikle daha fazladır.

* Yağmurlu günlerde havadaki polen miktarı azaldığından alerjisi olan kişiler biraz rahat eder.

alıntı

Astım Hastalarına Öneriler hakkında merak edilenler, sağlıklı yaşam önerileri ve günlük bakım rutinleri. Bağışıklık güçlendirme, hastalıklardan korunma ve uzman tavsiyeleri.
Geri